Slik sletter du Google-søkehistorikken din

La oss innse det: det er få ting som er mer pinlige enn Google Søk-historikken din. Det er grunnen til at du med jevne mellomrom renser nettleserhistorikken din i tilfelle noen ber om å bruke datamaskinen din, bare for å finne ut at det nyeste søket ditt var "mystisk rød hump på armen" og at et forum for drakeflygende aficionados er det første nettstedet som dukker opp når de skriver inn brevet "k".


Ved å tømme nettleserens historie kan du holde disse tingene som den lille hemmeligheten din, ikke sant?

Feil.

Hva om vi fortalte deg at å slette nettleserhistorikken din faktisk ikke sletter Google-søkehistorikken din? Når du tømmer nettleserhistorikken din, fjerner du bare det som er lagret på din personlige datamaskin, og påvirker på ingen måte historikken som Google har lagret på serverne deres.?

Verre ennå, hva om vi fortalte deg at Google har folks søkehistorikk lagret helt tilbake fra 2005?

Ja, sa jeg "2005".

La det synke inn et øyeblikk.

Har du gjort det med forferdelige flashbacks til alle de pinlige tingene du sannsynligvis lette etter den gang? God. La oss deretter gå videre til denne definitive guiden fra ProPrivacy.com om hvordan du sletter Google-søkehistorikken din permanent, slik at du kan fjerne en stor del av det digitale fotavtrykket ditt, forbedre personvernet ditt på nettet, og - takk og lov - bli kvitt de krypende- verdige søk for alltid.

Slik laster du ned Google Weblogg før sletting

Selv om de ikke vitter med det, har Google en funksjon som lar deg laste ned hele søkehistorikken før du sletter den. Selv om dette kan virke som en ganske merkelig funksjon til å begynne med, tjener den en funksjon utover sentimentalitet, som jeg vil gå nærmere inn på i denne guiden. Foreløpig er her de enkle trinnene du må følge for å laste ned og lagre Google-søkehistorikken din:

 1. Naviger til siden Min aktivitet på Google-kontoen din.
 2. Klikk på den vertikale ellipsen i øverste høyre hjørne, og klikk deretter på "Annen Google-aktivitet."
  Google-arkivet
 3. Bla nedover til siden du kommer til emnet "Last ned tidligere søk." Klikk "Lag arkiv."
 4. Velg dataene du vil inkludere. Den velger automatisk alt, men hvis det bare er søk som du er ute etter, kan du finne det fjerde fra bunnen.
 5. Tilpass arkivformatet. Valgfrie filtyper er .zip, .tgz og .tbz, mens arkivstørrelsen din kan være 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB eller 50 GB.
 6. Velg din foretrukne leveringsmetode. Du kan få den sendt som en nedlastingslenke via e-post, eller alternativt lagt til Drive, Dropbox eller OneDrive.
 7. Klikk "Lag arkiv." Sjekk din e-post eller sikkerhetskopi på nettet for å sikre at arkivet er mottatt.

Slik sletter og deaktiverer du Google Søkelogg

Nå som Google-søkehistorikken din er trygt bortgjemt i en e-post eller sikkerhetskopi på nettet, kan du endelig gå om å slette og deaktivere funksjonen. Vi leder deg gjennom hver prosess trinn for trinn i de to seksjonene nedenfor.

Slett Google-loggen din

Følg disse fire trinnene for å rense aktivitetsloggene:

 1. Gå tilbake til siden Min aktivitet. Klikk på vertikal ellipsis og velg "Slett aktivitet av."slett Google søkehistorikk
 2. I "Slett etter dato," plukke ut "Hele tiden."
 3. I avsnittet direkte nedenfor, la være "Alle produkter" valgt. Hvis du bare vil slette noe spesifikt, kan du alternativt gjøre det i denne rullegardinmenyen. Når det er sagt, anbefaler vi på det sterkeste at du sletter alt!
 4. Klikk "DELETE". Klikk "OK" på neste side når Google blir bedt om å vurdere på nytt.

Hvis du lykkes, bør du ikke lenger se noen logger på siden Min aktivitet.

Deaktiver Google Aktivitetslogging

For å forhindre at Google holder rede på all fremtidig aktivitet av deg på søkemotoren din, deaktiverer du muligheten til å gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Gå tilbake til siden Min aktivitet. Klikk på vertikal ellipsis og velg "Aktivitetskontroller."deaktivere Google datainnsamling
 2. Sveip den blå bryteren ved siden av "web & Appaktivitet" til venstre.
 3. En pop-up vil dukke opp som sier "Pause på nettet & Appaktivitet?". Les informasjonen som er gitt grundig, og klikk deretter "PAUSE."
 4. Hvis vellykket, bytter du ved siden av "web & Appaktivitet" vil være grå og det vil tydelig si at aktiviteten har blitt satt på pause.
 5. Hvis du fortsetter å rulle nedover på siden, får du muligheten til å ta pause "Stedshistorie," "Enhetsinformasjon," "Stemme & Lydaktivitet," "YouTube-søkehistorikk," og "YouTube se historikk." Hvis bryterne er grå, la dem være. Hvis de er blå, sveiper du dem til venstre for å sette dem på pause.
 6. Hvis vellykket, vil alle brytere nå være grå og vil si at aktiviteten har blitt satt på pause.

I motsetning til sletting av søkehistorikken din, kan deaktivering av loggingen av Google-aktiviteten din reverseres. Imidlertid fraråder vi leserne å gjøre det, ettersom alt de virkelig mister ved å pause alle funksjonene ovenfor, er personaliserte søkeresultater (og all målrettet annonsering som følger med).

Hvorfor skal jeg fjerne Google-historikken min?

Hvis årsakene i introduksjonen til denne guiden ikke var nok til å overbevise deg om å slette nettleserhistorikken permanent, og du trenger litt ekstra overbevisende, her har du det.

Gjennom søkehistorikken din vet Google alt om deg. Den kjenner alle bilder og lenker du har klikket på, alle nettsteder du har besøkt, og alt du noen gang har skrevet inn i søkemotoren deres.

Ved å bruke disse dataene - som de har samlet og lagret i over ti år - kan de sette sammen et utrolig presist bilde av deg. Dette inkluderer din alder, kjønn, hvilke språk du snakker, hvor du kommer fra, dine hobbyer og interesser, hvilken skole du gikk på, og mye, mye mer. Ved å bruke denne profilen kan de gjøre deg til et mål for spesifikke annonser og henvise deg til bestemte nettsteder.

Ikke for å høres for paranoid ut, men dette trekker ganske langt inn i Orwellsk territorium. Hva om denne enorme mengden informasjon om deg noen gang havnet i gale hender? Du skylder deg selv å ta de nødvendige forholdsregler og sørge for at nettlesingen din er så sikker og privat som mulig.

Andre måter å forbedre ditt personvern online

Å slette Google-søkehistorikken din er bare toppen av det elektroniske isfjellet om personvern. Mens vi går i dybden om hvordan du forbedrer ditt personvern på nettet i Ultimate Privacy Guide fra ProPrivacy.com, er her noen tips i små størrelser du kan ta fra denne artikkelen:

Bruk en anonym søkemotor

Google er unektelig kongen av online søkemotorer, men det er ikke det eneste alternativet. Jeg foreslår ikke at du bruker slike som Yahoo! eller Bing, her. Snarere oppfordrer jeg deg til å se på søkemotorer som ikke sporer eller holder logger om søkeaktiviteten din, for eksempel StartPage eller DuckDuckGo.

Slett ubrukte kontoer

Alle har gamle kontoer fra fora, nettbutikksteder og lignende som de har glemt eller forlatt. Dette er et farlig trekk, som om noen klarer å hacke seg inn i en av disse kontoene, kan de lett bruke det til å hacke inn i mer viktige kontoer som Gmail eller Facebook. Som sådan anbefaler jeg at du bruker Google Googles søkehistorikk som du lastet ned (jeg fortalte deg at det kan komme godt med!) For å se etter nettsteder du har gamle kontoer på. Etterpå kan du spore og slette dem.

Registrer deg for en VPN-tjeneste

Når din Google My Activity-funksjon er ryddig og deaktivert, kan du gi dine fremtidige nettlesingsaktiviteter en ekstra dose sikkerhet ved å registrere deg hos en VPN-leverandør. En god service (for eksempel ExpressVPN eller NordVPN) vil bruke topp-of-the-line-kryptering og stille en rekke forskjellige servere over hele verden til din disposisjon.

Ta en titt på ProPrivacy.coms detaljerte VPN-vurderingsdel for å finne den perfekte VPN-en for deg, eller les siden vår på VPN-er for nybegynnere for å lære alt du trenger å vite om hva de er og hvordan de fungerer.

Slik sletter du konklusjonen om Google Søkelogg

Gitt at søkemotorgiganten har lagret dataene dine i over et tiår, er det på tide at du ga Google-søkehistorikken din en god skrubbe. Ikke bare vil sletting og deaktivering av Min aktivitet-funksjon eliminere målrettet reklame og bli kvitt spor av dine mer pinlige søk, men det vil også forbedre ditt personvern på nettet. For mer informasjon om hvordan du kan gi din online sikkerhet et løft, må du lese gjennom guidene våre. Eller hvis du har noen tips du kan legge til, kan du hjelpe dine medlesere ved å la dem ligge i kommentarfeltet nedenfor.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me