The Ultimate Ethereum Mining Guide (alle operativsystemer)

I denne guiden har vi dekket alt fra bunnen av og opp. Så om du er nybegynner eller proff, bør du kunne få nyttig innsikt og lære noe nytt.

Det har ikke noe å si om du planlegger å drive gruvedrift ved hjelp av Linux, ethOS eller Windows. Jeg har sørget for å dekke trinnene for hver. Du vil også finne noen gode tips, triks, optimaliseringer og løsninger på vanlige feilsøkingsproblemer.

Hvis du ikke har tid til å lese alt i dag, kan du bokmerke denne siden, eller registrere deg på vår e-postliste og motta den som en gratis ebok!

Hvis du er interessert i personvern, bør du bruke en VPN når kryptodrift. Ta en titt på vår beste VPN-guide for en liste over de raskeste, mest sikre og private VPN-ene.

Hva er Ethereum?

Ethereum er en åpen blockchain-plattform som ligner på Bitcoin, men med ytterligere innebygde fleksibiliteter. Med Ethereum kan blockchain anses for å være intelligent takket være Ethereum Virtual Machine og Smart Contracts. Mens det med Bitcoin er en gloriert hovedbok.

Smarte kontrakter

Med Ethereum kan du utføre kode på blockchain på en distribuert måte. Disse kalles smarte kontrakter. Disse lar deg sette opp et system, der en person bare vil motta betaling under visse betingelser. Når Ethereum vokser, forventes omfanget og kompleksiteten i disse kontraktene å øke. Smart Contracts er det som har gitt Ethereum et så solid fotfeste, som med http://www.gridcoin.us/GridCoin, blockchain har en funksjonell bruk.

Hvis du er interessert i hvordan Ethereum ble til og ville finne ut mer om det, så se denne YouTube-videoen av COO, Stephan Tual.

Ethereum Mining Lønnsomhet

Før du avgjør om du skal gå på Ethereum gruveeventyr; må du bestemme om det vil være lønnsomt eller ikke.

Selv om dette på overflaten er utrolig enkelt, som jeg vil vise nedenfor, må du være klar over at gruvedrift er veldig mye som handel. Cryptocurrency-prisene svinger, utstyret ditt kan gå i stykker, og så videre. For eksempel, da jeg begynte å sette sammen dette prosjektet, var det grove antallet estimater at jeg ville få tilbake investeringene mine innen seks måneder. Nå, med de samme beregningene, vil det ta åtte måneder. Fordelen med gruvedrift fremfor handel er at myntprisene kan være noe mer stabile, og på slutten av dagen har du fortsatt utstyret. Som, hvis du har valgt med omhu, ikke ville ha mistet for mye av verdien.

Ethereum Mining Lønnsomhet

Beregn forventet hashrate og utbetaling

Først må du beregne hvor mye hashingkraften din vil være. Hvis du allerede har noen GPU-er som du planlegger å bruke, kan du bruke Google til å finne ut hashfrekvensen. Alternativt kan du bruke et nettsted som CryptoCompare for å finne ut hva GPU er den beste verdien for pengene. Imidlertid har jeg ennå ikke funnet en database med en full liste, så det kan være lurt å starte din egen Excel-fil og sammenligne hashraten du får per dollar brukt. GPU-prisene kan også variere betydelig fra land til land, så sørg for at du også tar hensyn til dette.

Jeg har valgt å gå med RX480, da det forventes å gi 25 MH / s på lagerinnstillinger med en pris på $ 200. Derfor betaler jeg $ 8 / MHs, og målet er å få denne prisen så lav som mulig. Derfor, hvis du ser brukte GPUer der du betaler mindre enn det, kan det hende at de er verdt et høyt hensyn.

Basert på ditt hashrate kan du bruke CoinWarz til å beregne din forventede utbetaling, dette vil være 4,2Eth / måned for øyeblikket. Dette er verdt omtrent $ 42 for øyeblikket.

Beregn strømkostnaden

Når du først har GPU-kortene dine, trenger de imidlertid strøm. Derfor er den nest viktigste faktoren hvor mye kortet ditt vil forbruke, og hvor mye du trenger å betale for dette. For å beregne dette må du finne ut hvor mye strøm den bruker og hvor mye du trenger å betale per KW / h. Disse er henholdsvis 150W og $ 0,10 per KW / h for meg. For å beregne kostnadsperioden, konverterer du bare W til kW (ved å dykke med 1000) og multipliserer sammen, så for meg ville riggen kostet 0,15 * 0,1 = $ 0,015 / time for å holde liv. Dette utgjør $ 0,36 / dag eller $ 10,80 / måned.

Beregn fortjeneste og tap og returner

Så nå vet du hvor mye penger du tjener og hvor mye du bruker. Med ovennevnte tall vil jeg tjene $ 42- $ 10.80 = $ 31.20 i måneden med en RX480.

Beregningene forsømmer strømmen som brukes av de andre datamaskinkomponentene, men disse er vanligvis ubetydelige, spesielt hvis du har flere GPUer i en enkelt rigg. I mitt tilfelle gruver jeg med flere RX480-er, og regner med å generere rundt $ 200 i måneden. Siden alt utstyret kostet meg $ 2000, vil jeg bryte selv etter ti måneder, og tjene 400 dollar eller 20% innen utgangen av året.

Ethereum gruvedrift

For å starte gruvedrift er alt du trenger en utrolig enkel datamaskin. Du trenger også en mus, et tastatur og en skjerm for det, men dette er bare nødvendig for oppsettet, så du bør kunne bruke alle eksisterende som du måtte ha.

Nedenfor har jeg skissert de hensynene du må huske på når du velger disse basekomponentene og de populære alternativene for hver. Du kan bruke et nettsted som PCPartPicker for å sikre at delene du har valgt, skal fungere sammen. Hvis du vil at du kan kjøpe komplette CPU-, RAM- og hovedkortbunter fra gpuShack.

hovedkort

Hovedkortet er det viktigste aspektet av en gruvedrift. Årsaken til dette er at den trenger å kunne støtte alle GPU-ene dine. Hvis du bare planlegger å ha en eller to, så er det ikke så viktig. Imidlertid vil de fleste ta sikte på å maksimere og ha 6 GPUer i en enkelt rigg. Det er veldig få hovedkort som vil støtte driften av 6 GPU-er. Den store fordelen med gruvedrift er at du kan kjøre GPU-er fra x1 PCIe-spor, slik at du ikke trenger å finne et hovedkort med 6 x16 PCIe-spor.

H81 Pro BTC

Siden gruvedriftens "mani" har startet, har ASRock produsert hovedkort rettet mot gruvedrift. Det er av den grunn at uten tvil det beste og mest populære hovedkortet å kjøpe er H81 Pro BTC eller H97-jubileet.

Andre populære hovedkort er: Gigabyte GA970, Gigabyte 990FXA, MSI Z97 Gaming 5 og Biostar TB85. Du kan også finne flere anbefalinger her.

prosessor

Når du velger CPU, trenger du bare det minimale. Jeg vil ikke anbefale å få det absolutt billigste, men ett eller to poeng over. Årsaken til dette er at litt ekstra prosessorkraft er nyttig når du setter opp og gjør omstarter litt raskere. Jeg valgte å gå med Intel Celeron G1840.

RAM

Igjen, trenger du det minimale, vil 4 GB gjøre. Jeg valgte å gå med 8 GB bare i tilfelle. Hvis du også skal drive med solo-gruvedrift, er det lurt å ha så mye som mulig i starten, da dette vil gjøre synkronisering av blockchain mye raskere. Når du er ferdig, kan du selvfølgelig fjerne overflødig.

GPU

Jeg har skissert å velge GPU ovenfor. Foreløpig er RX480s et av de mest populære gruvekortene, men hvis du ser deg rundt Ethereum-forumene, vil du være sikker på å finne mange flere anbefalinger.

Radeon RX480

PSU

For å beregne størrelsen på PSU-en du trenger, må du legge til strømkravene til alle komponentene dine. Et nettsted som PCPartPicker vil gjøre dette perfekt for deg. Tilsett 20% på det nødvendige som en sikkerhetsfaktor. Forsikre deg også om at du bruker en høykvalitets, anerkjent og høy standard PSU, som om den blåser, kan du ta farvel med noe veldig dyrt utstyr.

Harddrive

For harddisken er det viktig å bruke en SSD. Mens SSD-er er dyrere, trenger du bare en 16 GB, noe som vil sette deg tilbake under $ 30. Hvis du planlegger å solo min, anbefales det at du kjøper en 32 eller 64 GB, men igjen vil dette bare være noen få dollar mer.

Andre komponenter

Bortsett fra hovedkomponentene, trenger du også GPU-stigerør. Jeg vil anbefale å få USB-drevet 1x til 16x stigerør, som du kan få fra Amazon, for noen få dollar. Med noen hovedkortmodeller, må du korte noen pins for hovedkortet for å gjenkjenne stigerøret.

Drevet PCI Riser

Det anbefales også at du kjøper noen ekstra PCIe til Molex (eller SATA) kontakter slik at du kan koble stigerørene til forskjellige skinner på PSU-en. Igjen, du kan finne disse på Amazon, og vil bare koste noen få dollar.

I det hele tatt skal maskinvaren din, unntatt GPU-er, ikke koste deg mer enn 500 dollar, og den store delen av dette vil være din PSU. Nedenfor er en anbefalt kjøpsliste fra Amazon. Totalen uten GPU-er er 472,21 dollar. Mens med 6 RX480s vil den totale kostnaden være $ 1702,15 sans fraktkostnader.

Ethereum gruvedrift

Så nå som vi har dekket lønnsomhet og maskinvare, er det på tide å få gruvedrift.

Selv med gruvedrift er det imidlertid tre viktige hensyn å ta: operativsystem, solo eller basseng, og gruveprogramvare.

Hvilket operativsystem du skal velge?

Når det gjelder valg av operasjonsprogramvare for gruvedrift av Ethereum, er det tre viktigste konkurrenter: Windows, Linux og ethOS. Hvis du er fan av Mac, er det mulig, men det anbefales av flere grunner.

Windows

Hvis du er vant til Windows og ikke noen gang har vært i nærheten av Linux, kan du holde deg med Windows. Hvis du planlegger å bruke 6 GPU-er, anbefales Windows 10 fordi det har støtte innebygd naturlig. Windows 7 & 8 vil kreve litt å leke med. Hvis du er vant til å kommandere linjestil-systemer, og gruvedrift vil være det eneste målet med riggen, vil jeg på det sterkeste anbefale å se på ethOS.

I tillegg har Windows fordelen av mer universell støtte og generelt sett bedre overklokkingsverktøy. Videre er tilgang til det en absolutt letthet med noe som TeamViewer. Det har ulempen med litt mer komplisert oppsett, men ingenting for vanskelig, spesielt hvis du ikke har tenkt å finpusse GPU-ytelsen.

Hvis du bare ser etter Ethereum som en hobby med din vanlige PC, lar MinerGate deg gjøre dette ekstremt enkelt.

Ethos

ethOS er en nedstrippet versjon av Linux (Ubuntu 14.04 for å være spesifikk) som har det enkle målet å utvinne Ethereum (og noen få andre cryptocurrencies). Ikke bare er det utrolig enkelt å sette opp, men det er også enkelt å bruke og vedlikeholde. Jeg har også lagt merke til at det kjører mer optimalt enn Windows. Det har ulempene at du ikke vil kunne bruke riggen din til mye annet, men de fleste har ikke en tendens til det. Videre er ekstern tilgang bare gjennom SSH, så du bør være komfortabel med å ikke ha en GUI. For $ 39 er det imidlertid en no-brainer etter min mening.

ethOS Hjem

Linux

Noen gruveinteresserte sverger at Linux er det beste operativsystemet for gruvedrift. Selv om dette pleide å være tilfelle, er det sterkere uenigheter om temaet enn tidligere. Selv om jeg foretrekker Windows, har Linux sine fordeler og å være et slankere system, det kan ha sine oppganger. Videre kommer Windows vanligvis med en prislapp, så hvis du leter etter et gratis alternativ, så er Linux det for deg.

Solo vs. Pool Mining

Når det gjelder cryptocurrency mining, er situasjonen veldig lik en ekte gruve når du anser hver GPU for å være en person som gruver.

Solo Mining

Solo gruvedrift er når du gruver selv. Fordelen med dette er at alt du finner er helt ditt å beholde. Dessverre, hvis du bare har noen få gruvearbeidere, kan det ta veldig lang tid å finne "gull." Videre kan hyppigheten av å finne gull også variere mye. Du har kanskje en uke hvor du treffer tre ganger gull, men da ingenting på en hel måned. Hvis du har mange gruvearbeidere (GPU-er), vil utfallet være mer stabilt, men under 1GH / s gruvehastighet er det ikke tilrådelig med Solo-gruvedrift hvis du vil ha en stabil avkastning. Hvis du ikke er bekymret for endringer når du finner Eth, er Solo-gruvedrift et godt alternativ over 100Mh / s, da du ikke trenger å betale gebyrer til noen.

Bassenggruvedrift

Med gruvedrift av bassenger går mange gruvearbeidere sammen i et forsøk på å finne mynten. De funnet myntene blir deretter fordelt likt mellom gruvearbeiderne, men med noen bassenger kan forholdstallene variere av noen få faktorer. Du må imidlertid betale et lite gebyr (vanligvis mindre enn 1%) til bassengoperatøren for å opprettholde tjenesten. Ulempen er at du vil ha en jevn utbetaling og derved gjøre pengene-relaterte beregninger mer nøyaktige.

Hvis du leser denne guiden, vil du sannsynligvis gruve på en enkelt rigg, så jeg vil først og fremst dekke Pool gruvedrift, men også berøre Solo gruvedrift.

Ethereum Mining Pool

Ethereum gruvedrift bassenger

  1. http://ethereumpool.co/ - 0,8% gebyrer. Utbetalinger frigitt 2 ganger om dagen for saldo høyere enn 0,5 ETH.
  2. http://dwarfpool.com/ - 2% avgifter. Utbetalinger gitt ut 4-6 ganger om dagen for saldo høyere enn 1 ETH.
  3. http://weipool.org/ - 0% avgifter. Utbetalinger som frigjøres hver 24. time for mellomværende over 1 ETH.
  4. http://ethpool.org/ - Forutsigbar Solo Mining pool. 0% avgifter. Betalinger etter 10 bekreftelser. Mer info om @dr_pra kommentarer nedenfor.
  5. http://nanopool.org/ - PPLNS 1% avgifter. Utbetalinger frigitt 2 ganger om dagen for saldo høyere enn 0,1 ETH.
  6. https://www.alpereum.ch - 0% avgifter. Utbetaling hvert 30. minutt for saldo over 0,2ETH.

Krever registrering

  1. https://eth.suprnova.cc/ - 1% avgifter. Betalinger er opp til gruvearbeideren (manuell eller automatisk fra 0,01 ETH).

Gruveprogramvare

Når du går tilbake til analogien med ekte gruvedrift, kan du i cryptocurrency mining bruke forskjellige verktøy for å finne gullet, såkalt gruveprogramvare. Hver gruveprogramvare har utviklet seg gjennom årene, men noen har utviklet mer enn andre. De viktigste utfordrerne for gruvedrift av Ethereum er Claymore og Genoil.

Gat

Geth er den opprinnelige programvaren fra Ethereum-teamet. Hvis du ønsker å solo solo, vil dette være det beste alternativet. Det er enkelt og greit å bruke. Det kan også lage lommeboken for deg, men som diskutert nedenfor, bør du få Mist / Ethereum lommebok også hvis du foretrekker et GUI-alternativ.

MinerGate

MinerGate anbefales ikke hvis du planlegger å ha dedikerte gruve rigger. Hvis du derimot ønsker å gruve på en eksisterende datamaskin som en hobby, eller av interesse, er det perfekt.

Selv om det tar et gebyr fra gruvedriften, er det grafiske brukergrensesnittet raskt og enkelt å bruke, og når du først har installert det, kan du utvinne øyeblikkelig. Den har også noen utfordringer som oppfordrer deg til å mine, og hvis du er en absolutt nybegynner, vil enkelheten til denne programvaren få deg til å hoppe av glede. Hvis enkelhet er noe du foretrekker, er NiceHash også et veldig solid alternativ.

Genoil

Genoil er en kontinuerlig utviklende og veldig optimalisert gruvedrift for Ethereum. Det går greit, og du kan komme raskt og raskt i gang med det. Personlig har jeg hatt noen få problemer med DAG-generasjon, men noen få justeringer løste raskt dette. Hvis du bare planlegger å utvinne Ethereum, er Ethminer av Genoil en sterk utfordrer.

Claymore

Personlig har jeg funnet Claymore for å være den sterkeste og beste allround gruvearbeideren. Det er enkelt å sette opp, jeg har aldri hatt noen problemer med det, og det har massevis av ekstra funksjoner (f.eks. Viftehåndtering), som jeg ikke har sett med andre gruvearbeidere. Den har også bonusen at den kan gruve to mynter samtidig, noe noen har funnet veldig nyttig for å optimalisere inntekten. Det har vært rapportert om mellom 3 og 10 prosent ekstrainntekt.

Claymore Mining Windows

For hvert operativsystem vil jeg gi installasjonsinstruksjonene for den foretrukne gruvearbeideren.

Ethereum lommebok

Når du har startet gruvedrift, må du også oppbevare Ethereum på et trygt sted. Dette er mulig på to måter, en lokal lommebok eller en online lommebok. En lokal lommebok har bedre sikkerhet, da den alltid er under din kontroll. Imidlertid, hvis du bruker en lokal lommebok, må du enten installere den på en datamaskin som ikke er gruvearbeideren, eller overføre penger regelmessig andre steder. Årsaken til dette er at datamaskinen skulle krasje. Det kan være vanskelig å gjenopprette eter som blir holdt der.

Mist / Ethereum lommebok

Mist og Ethereum Wallet er den offisielle utviklingen av Ethereum-teamet. Selv om det er enkelt å bruke det, pakker det mange ekstra funksjoner. Siden det er integrert med ShapeShift, kan du også akseptere betaling fra andre Bitcoin Bitcoin-kontoer. Det lar deg også utvikle Ethereum-baserte apper og tjenester - blant annet smarte kontrakter.

Mist Ethereum lommebok

Geth (med Etherwall)

Geth er den underliggende koden for Mist-lommeboken og er kjernetjenesten for synkronisering av Ethereum-blockchain. Dessverre er det en kommandolinjetjeneste, som kan gjøre det vanskelig og irriterende å bruke. http://www.etherwall.com/Etherwall legger til en GUI-frontend for det, noe som gjør det enklere å bruke.

EtherWallet min

MyEtherWallet er en åpen kildekode Ether-lommebok som kjører på Javascript. MyEtherWallet gjør det enkelt å lage sikre lommebøker uten kommandolinjen eller behovet for å kjøre en Ethereum-klient på datamaskinen din. Ved å kjøre MyEtherWallet på en offline datamaskin, kan du lage sikre papirlommebøker for eterbeholdningene dine.
Ethereum-Wallet.net er en lignende utvikling som det også er verdt å ta en titt på.

Poloniex og Kraken

Poloniex og Kraken er online cryptocoin handelsplattformer. Du kan bruke innskuddsadressene der for å overføre ethvert Ether du lager direkte dit.

Windows

Så nå som jeg har diskutert alle forutsetningene, her er alle trinnene du trenger for å starte gruvedrift på Windows.

1. Installer Windows og C ++ Redistributables

Dette er ganske mye gitt. Imidlertid trodde jeg at jeg ville nevne det, da det alltid er best å starte med en ren installasjon. Hvis du bruker mer enn 4 GPU-er, vil jeg anbefale å bruke Windows 10, eller du må gjøre noen justeringer. Hvis du skal bruke Windows 7 eller 8, installerer du også 6xGPU Mod-programvaren. Et viktig faktum å huske på med nye installasjoner er at du bør deaktivere datamaskinen fra å gå i dvale eller dvale.

Du må også installere C ++ redistribuerbare pakker for Visual Studio.

2. Last ned drivere og pakker

Last ned driverne og kontrollpakkene for GPU-ene dine. Selv om det er mulig å ha en rigg med både Nvidia og AMD GPUer, er dette dårlig anbefalt, da det kan føre til flere problemer.

For NVidia installer 347.52-driveren og den nyeste OpenCL CUDA-pakken, som er CUDA 8.0 i skrivende stund.

For AMD, installer Radeon Software Crimson Edition 15.12 og OpenCL SDK-pakken. Avhengig av GPU-en din, kan det hende at dette ikke er riktig driver. Så hvis du har problemer, kan du sjekke Ethereum Forum for råd.

3. Installer tilleggsprogramvare

Før du begynner gruvedrift, anbefales det at du installerer litt ekstra programvare som vil hjelpe til med å overvåke og optimalisere ytelsen til systemet ditt.

Display Driver Uninstaller. DDU hjelper deg med å lage rene avinstallasjoner av skjermdrivere. Dette kan hjelpe hvis du har problemer med videodriverne. I Windows 10 deaktiverer den også de automatiske oppdateringene av driverdrivere som kan forårsake problemer med kompatibilitet og gruvedrift.

GPU-Z. GPU-Z er et verktøy for å overvåke statistikken over GPU-ene dine og vise kjernedetaljer om den. Du kan enkelt plotte statistikken, og logge / eksportere dem hvis du ønsker det.

Teamviewer. Hvis du planlegger ekstern tilgang til riggen din for å overvåke den og kontrollere den, vil gratisversjonen av TeamViewer være den enkleste å bruke.

Overklokkingsverktøy. Hvis du planlegger å optimalisere ytelsen til riggen din (som du burde være), anbefales det at du får et overklokkingsverktøy av noe slag. De fleste GPU-produsenter vil tilby en du kan bruke. Avhengig av hvilken gruveprogramvare du vil bruke, trenger du den for å kontrollere viftehastigheten på GPU-ene. Videre har AMDs nye WattMan vist seg å være en veldig godt designet programvare som justerer GPU-innstillingene dine.

Wattman

4. Sett opp lommeboken

Bestem deg for hvilken tjeneste du vil bruke til lommeboken din, og meld deg på den. Jeg har opprettet en Poloniex-konto, ettersom jeg planlegger å handle med Ether jeg, for å prøve å øke fortjenesten ytterligere. Noter adressen din. Det skal se slik ut: 0x7b5eff562ee17b9e27a7af6afc26944266c8b025.

Poloniex lommebok

Hvis du vil ha en lokal adresse, kan du laste ned Mist-lommeboken, la blockchain synkronisere og opprette kontoen din der. Last ned alternativt Geth og lagre den i en mappe som C: Ether. Skriv deretter inn "geth-konto ny". Uansett hvilken metode du bruker, må du lagre passordet ditt med en sikker programvare som KeePass.

5. Set-up Geth (valgfritt for Solo Mining)

Hvis du vil Solo mine, må du være synkronisert med blockchain. For å gjøre dette, må du laste ned Geth og lagre den i en mappe som C: Ether. Åpne deretter en ledetekst, og naviger til denne mappen ved å bruke cd-kommandoen. For det første, hvis du ikke bruker en lokal lommebok, må du synkronisere blockchain. Den raskeste måten er å bruke kommandoen:

geth --fast - cache = 1024 - jitvm konsoll

Cache-verdien er mengden RAM du har, 1 GB i eksemplet over. Jo mer RAM du har, desto raskere kan du synkronisere blockchain.

I Notisblokk oppretter du en fil med teksten nedenfor og lagrer den som en gethsync.bat, i Ether-mappen din. Start denne flaggermusfilen hver gang du begynner å gruve. Du kan også opprette en snarvei til den på startskjermen.

geth --rpc

6. Sett opp Miner

For Windows har Genoil-gruvearbeideren vist seg å være den mest effektive, og jeg vil vise deg hvordan du konfigurerer dette. Imidlertid, hvis du er interessert i andre alt-mynter, bør du også vurdere å se på Claymore gruvearbeider.

Når du har lastet ned Genoil, kan du lagre og trekke den ut til en passende mappe, f.eks. C: Eter.

Åpne Notisblokk og lag en fil som heter genoil.bat med følgende tekst, i samme mappe. Disse innstillingene vil optimalisere gruveevnen din og starte gruvedriften selv. Sørg for å bytte ut bassenget og lommebokadressen med det du bruker. Hvis du er i Solo-gruvedrift, må du bytte ut den siste linjen ved å bruke kommandoen "ethminer.exe -G".

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

G - farm-re-check 200 --cl-local-work 256 --cl-global-work 8192

Start genoil.bat, så begynner du gruvedrift. Hver gang du starter det, vil det være en liten stund hvor systemet vil si 0Mh / s som ditt hashrate. Ikke bekymre deg. Vanligvis betyr dette at DAG-filen din fortsatt blir generert. Jo flere GPU-er du har, jo lenger tid vil det ta.

7. Overvåke riggen din

Når du er i gruvearbeid, må du sørge for å se på riggen din. De første 24-48 timene er viktige og vil avgjøre om systemet ditt er stabilt eller ikke. Hvis det kjører uten problemer i løpet av den perioden, bør du ha det bra. Jeg vil anbefale å holde deg innen rekkevidde fra riggen din i løpet av denne tiden, da alle slags problemer kan oppstå, og hvis du er ekstremt uheldig, kan du ende med å brenne en bygning ned.

Du kan eksternt følge med på riggen din ved å sjekke hashingstatusen i bassenget du ønsker, og også ved å logge deg på med TeamViewer.

8. Forbedring av ytelsen

Hvis du ønsker å forbedre hashfrekvensen din, kan du lese delen om dette på slutten.

Ubuntu

1. Installer Ubuntu 16.04 og AMD-driveren.

Last ned Ubuntu 16.04 og installer den. Når du er konfigurert, laster du ned AMDGPU-Pro-driveren, pakker ut og installerer den også.

2. Installer Ethereum-programvaren

Først må du legge til depotet. Bruk kommandoene nedenfor for dette.

sudo apt-get install programvareegenskaper-common

sudo add-apt-repository ppa: ethereum / ethereum sudo apt-get-oppdatering

Nå installerer programvaren foretrukne Ethereum-programvaren, gruvearbeideren og Geth. Disse vil hjelpe deg med synkronisering med blockchain og deretter begynne å gruve.

sudo apt-get install ethereum

sudo apt-get install ethminer sudo apt-get install geth

Hvis du vil, kan du bruke Geth til å lage lommeboken, men som diskutert tidligere er det mer ideelt hvis du bruker en online lommebok.

3. Benchmark og start gruvedrift

Du kan nå teste at riggen min gruves ved hjelp av den første kommandoen, og deretter starte gruvedrift ved å bruke den andre. Det er et enkelt som det. Hvis du vil bruke et annet basseng enn Nanopool, bytter du selvfølgelig ut det du har valgt.

etminer -G -M
ethminer -G -F http://eth-eu1.nanopool.org:9999/0x - farm-recheck 200

Hvis du har et problem med en av gruvearbeiderne dine, kan du bruke kommandoene nedenfor for å hjelpe deg med å prøve å finne hvilken GPU som er problemet

ethminer -G -M --opencl-device x (der x er GPU-ID ditt fra 0)
liste - enheter (viser alle GPU-ene du har tilgjengelig)

Ethos

ethOS er muligens den enkleste måten å sette opp en gruve rigg og er mitt alternativ til å lage en ny. Selv om det koster $ 39, er tiden det sparer ved feilsøking mer enn verdt det. Det kan antas at det også er enklere og mer strømlinjeformet å overvåke, da du får tilgang til det ganske enkelt gjennom SSH eller se på det tilpassede instrumentbordet. Du kan lese min anmeldelse av den her, eller gå over til gpuShack for å kjøpe den.

1. Kjøp, last ned og installer ethOS

Når du har kjøpt en lisens, får du en nedlastingslenke. Last ned den og installer den i henhold til instruksjonene på en liten SSD.

2. Oppstart & Set-up

Når du først starter den opp, må du ha en enkelt GPU koblet til x16-sporet nærmest CPU. Den første oppstarten vil ta noen minutter. Når det er gjort, må du endre de eksterne og lokale konfigurasjonsfilene. For å hjelpe med dette har gpuShack en fantastisk kunnskapsbase. Hvis du ikke har det ennå, må du selvfølgelig skaffe deg en Ethereum-lommebok / adresse.

3. Legg til GPU-er

Legg til hver GPU en etter en, og sørg for at systemet kjører stabilt hver gang. Ved å gjøre det, vil du sørge for at systemet gjenkjenner hver enkelt korrekt, og hvis det er noen problemer, vil det være lettere å kartlegge.

4. Overvåk riggen din

For å overvåke riggen din har du to alternativer. Du kan enten logge deg på via SSH eller se på det genererte statistikkpanelet. Statistikkpanelet har fordelen at det er en enkel webside og at du enkelt kan se den hvor som helst. SSH utgjør fordelen, at hvis du skulle ha noen problemer, kan du enkelt styre systemet eksternt (så lenge du er fornøyd med Linux kommandolinjedrift).

5. Forbedre ytelsen

Hvis du ønsker å forbedre hashfrekvensen din, kan du lese delen om dette på slutten.

6. Tips for ethOS

Bytt passord: Bruk kommandoene nedenfor for å endre både root- og ethOS-brukerpassord. Dette er viktig, spesielt hvis du planlegger ekstern tilgang via SSH. Ellers kan maskinen din bli overtatt skadelig.

sudo passwd

sudo passwd ethos

Sett opp SSH: Hvis du skal sette opp SSH, er det to viktige ting du må gjøre. Sett først opp portvideresending på ruteren din, slik at trafikken omdirigeres til riggen din. For det andre, bruk kommandoene nedenfor, for å endre SSH-porten til noe annet, f.eks. 2221. Selv om dette ikke vil stoppe et angrep hvis det er en portskanning, vil det redusere muligheten for et angrep fra en crawler. Du kan også vurdere å bruke privat & offentlige nøkler til 100% sikrer at bare du får tilgang til riggen.

sudo nano / etc / ssh / sshd_config

Endre linjen som sier '# Port 22' til 'Port 2221', eller din foretrukne port.

Cloud Mining

Det er mulig å gruve Ethereum ved å bruke online tjenester som AWS eller DigitalOcean. Ingen har imidlertid klart å gjøre denne sanntiden lønnsom, og du bør bare ta denne roten hvis du ikke ønsker å bygge din egen rigg og vil spekulere i prisene.

Det er også Ethereum Mining Contracts som ved Genesis Mining. Disse selskapene gir deg din egen dedikerte gruve rigg, og du må betale for dette på forhånd. Igjen, med mindre du spekulerer sterkt i prisene, pleier ikke disse å være verdt det.

Generelle tips Forbedring av gruvedrift

Innstillinger for hovedkort

I noen tilfeller kan BIOS-hovedkortet ikke konfigureres riktig med en gang. Hvis du legger til GPU-ene dine en etter en, og på et tidspunkt krasjer riggen din, og du har eliminert GPU-relaterte problemer, er det sannsynlig at hovedkortet ditt er problemet. Ta en titt rundt på forumene for å få hjelp, men ofte trenger du noen få innstillinger endres. Personlig har jeg hatt erfaring med å måtte deaktivere slå av noen BIOS-funksjoner og endre tildelinger, men systemoppsett varierer stort sett, så jeg vil si at Google er din beste venn.

Vifte og temperatur: kontroll og overvåking

Sørg alltid for at du har et system på plass for å overvåke viftene og temperaturen, og at du kan sjekke disse eksternt. Hvis du bruker Genoil, vil systemet prøve å korrigere seg selv, og hvis du bruker ethOS, vil det slå av en GPU hvis det er et problem med overoppheting. Imidlertid er ikke alle gruvearbeidere skapt like, og hvis du ikke er forsiktig, kan du brenne huset ditt ned. Dette er en av grunnene til at det er så viktig å overvåke riggen din kontinuerlig og sikre at den kjører stabil i løpet av de første 24 timene. Husk også varmsvingningene i sommer- og vintermånedene, da de få graders forskjellene kan ha stor innvirkning.

Forbedre ytelsen

Hvis du ønsker å forbedre ytelsen, har du to alternativer: overklokking og tilpasset BIOS. En tilpasset BIOS har vanligvis innebygd overklokking, i tillegg til noen få andre justeringer.

overklokking: Overklokking er den enkleste av de to metodene. Windows og ethOS støtter disse enkelt gjennom henholdsvis Wattman og ethos-overklokking. Den generelle tommelfingerregelen er at å øke minneklokken med 10% øker hashraten din med 10%. Du kan også endre kjerneklokke. Dette har imidlertid en mindre effekt. Det kan også være en fordel å redusere kjerneklokke fordi det kan redusere strømbruken din, og mens hashraten din vil være litt lavere, kan du være positiv generelt ettersom du bruker mindre strøm. Riktig kjerne / mem saldo vil avhenge av strømkostnaden og hashrate.

Tilpasset BIOS. Tilpasset BIOS er vanskeligere. Selv om det er enkelt å bruke et verktøy som AtiFlash for å blinke GPU-en din, må du huske at det er risikabelt. Du må også finne en BIOS som passer for GPU-en med mindre du er dyktig til å finpusse den selv med et verktøy som PolarisBiosEditor. Imidlertid kan dette ha størst gevinst. For RX480 kan for eksempel en tilpasset BIOS heve hashfrekvensen til 30Mhs + som er en betydelig forbedring på 30%!

Ekstra vifter. Spesielt hvis du har flere rigger, så sørg for at du knytter noen ekstra vifter til saken / huset ditt. Noen mennesker bruker også vanlige skrivebordsvifter eller i noen tilfeller industrielle vifter med høy effekt. Ta en titt på gruvedriftens kobberrør for å få noen kreative ideer om hvordan du kan lage en nyttig, men attraktiv gruve rigg samtidig!

Ultimate Mining Rig

Ethereum Mining Konklusjon

Så det er det. Jeg håper du likte å lese denne Ethereum gruveguiden, og begynn nå å bygge riggen din slik at du kan starte gruvedriften så raskt som mulig!

Har du tilbakemeldinger, spørsmål, kommentarer? Gi meg beskjed i kommentarene, så sørger jeg for å holde denne artikkelen oppdatert.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me