VPN tester, sjekker og triks for å sikre at VPN fungerer korrekt

Når du kjøper en VPN-tjeneste, er det alltid en god idé å sikre at den fungerer som den skal.

En VPN av god kvalitet bør tilby programvare som fungerer sømløst for å gi deg sterkt digitalt personvern og sikkerhet. Imidlertid er det alltid sjansen for at VPN-programvare får et problem. Hvis det er tilfelle, kan VPN gi deg en falsk trygghet hver gang den kobles til.

Selv om du har abonnert på en av de beste VPN-ene på markedet, vil vi fraråde å anta at den fungerer. For å være trygg, bør du sjekke at VPN faktisk gjør tingene den er ment å gjøre.

Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig å sjekke om VPN-en din fungerer. Hvis du finner et problem, vil denne guiden hjelpe deg med å løse det slik at VPN gir deg det digitale personvernet du trenger.

Test VPN for DNS-lekkasjer

Når du surfer på internett, må du sende forespørsler om domenenavnserver for å få tilgang til nettstedene du vil besøke. Vanligvis håndterer Internett-leverandøren disse forespørslene. Når du bruker en pålitelig VPN, blir DNS-forespørsler behandlet av servere som hører til VPN (eller i det minste er i nærheten sikkert til tredjepartsservere). Dette hindrer Internett-leverandøren fra å vite hvilke nettsteder du besøker.

Hvis VPN-enheten din lekker DNS-forespørsler til Internett-leverandøren din, unnlater VPN å beskytte personvernet ditt (til tross for kryptering av trafikken), er Internett-leverandøren din fortsatt i stand til å spore nettstedene du besøker.

Det er ganske enkelt å sjekke om du opplever DNS-lekkasjer fordi det er online-tjenester som forteller deg hvilke servere som håndterer disse forespørslene. For detaljert informasjon om DNS-lekkasjebeskyttelse, besøk vår guide. Følg disse enkle trinnene for å teste for DNS-lekkasjer:

 1. Naviger til ipleak.net uten VPN og noter serverne som enheten kobles til. DNS-forespørsler blir håndtert av ISPen din, og IP-adressene for tilkoblingen din vil registrere seg som tilhørende din ISP.

 2. Koble til en VPN-server.

 3. Åpne et inkognitovindu i nettleseren din (dette forhindrer cache-problemer).

 4. Naviger til ipleak.net igjen. Resultatene vil nå vise deg hvilke servere som brukes mens du er koblet til VPN. Hvis du ser en IP-adresse eller DNS-adresse som tilhører Internett-leverandøren din: VPN-enheten din lekker. En VPN som fungerer som den skal, forfalsker alle adressene dine. Det betyr at ingen av adressene du ser, tilhører Internett-leverandøren din.

Hvis du opplever DNS-lekkasjer, må du oppdatere dem - fordi VPN ikke gir personvern. For full informasjon om hvordan du lapper DNS-lekkasjer, vennligst sjekk den fullstendige guiden vår.

IP-adressebilde

Test VPN for IP-adresselekkasjer

Når du bruker en VPN, er jobben å skjule din virkelige IP-adresse (plassering) og gi deg en ekstern IP-adresse på et sted du ønsker. En IP-lekkasje skjer når den virkelige IP-adressen din fortsatt blir videresendt til nettstedene du besøker; selv når du er koblet til VPN-programvaren. En rett IPv4-lekkasje er den verste typen lekkasjer du kan oppleve fordi det betyr at VPN ikke fullstendig forfalsker plasseringen din.

Hvis du opplever en IPv4-lekkasje, skjuler ikke VPN-programvaren din din plassering fra nettstedene du besøker. Det betyr at nettstedene vet nøyaktig hvor du er. Det gjør det også enkelt for interesserte parter (for eksempel innehavere av opphavsrettigheter) å spore hvem du er.

For mer informasjon om IP-lekkasjer, besøk vår ultimate IP-lekkasjeguide. Følg disse enkle trinnene for å teste systemet ditt for IP-lekkasjer:

 1. Naviger til ipleak.net uten VPN og sjekk IP-adressen din. Du må notere IPv4-adressen din og IPv6-adressen din (hvis du har en). De fleste ISP-er har bare IPv4. Det er imidlertid mulig at du også har en IPv6-forbindelse; så du må sjekke.

 2. Koble til en VPN-server.

 3. Åpne et inkognitovindu og naviger til ipleak.net.

 4. Sammenlign IPv4- og IPv6-adressene med adressene du fikk med VPN slått av. Alle IP-adressene skal nå tilhøre VPN-leverandøren din. Ingen av de virkelige IP-adressene dine skal være synlige, og IP-adressene skal registrere seg som det eksterne stedet du valgte i VPN-appen din.

Hvis du opplever en rett IPv4-lekkasje: VPN-en din fungerer ikke, og du må avinstallere programvaren og installere den på nytt for å sikre at den fungerer riktig. Det er viktig å bruke en avinstalleringsprogram som Revo som fjerner VPN-programvaren nøye fra alle katalogene på harddisken. Fjern også motstridende VPN-klienter og trykk på drivere du har installert - for å være sikker på at ingenting uforenlig forårsaker problemet.

Hvis du etter å ha installert VPN-en fortsatt opplever IPv4-lekkasjer - VPN-klienten fungerer ikke, og du bør henvende deg til leverandøren din for pengene tilbake (dette skal ikke skje med noen av VPN-ene vi anbefaler på ProPrivacy.com). For mer informasjon, vennligst sjekk denne guiden for IP-lekkasjer. Hvis du oppdager en IPv6-lekkasje, kan du lese avsnittet nedenfor.

IPv6-bilde

Hvordan fikse IPv6-lekkasjer

I motsetning til en IPv4-lekkasje, kan en IPv6-lekkasje være klientsiden med relativt enkelhet. IPv6 er fremdeles i ferd med å rulles ut, og foreløpig (og i overskuelig fremtid) vil det være mulig å gå tilbake til IPv4 for å fikse VPN-lekkasjer som er forårsaket av en IPv6-forbindelse. Hvis du oppdager en IPv6-lekkasje, er den beste handlingen å deaktivere den:

 1. Naviger til kontrollpanelet.

 2. Åpne nettverk og deling .

 3. Klikk på Endre adapterinnstillinger i venstre vindusrute.

 4. på din lokale nettverkstilkobling og klikk på egenskaper.

 5. Fjern merket for IPv6 og klikk OK.

IPv6-tilkoblinger er nå deaktivert, noe som betyr at tilkoblingen vil gå tilbake til IPv4 og at du ikke lenger vil lide noen IPv6-lekkasjer (inkludert IPv6 WebRTC-lekkasjer).

webrtc lekkasjer

Test VPN for WebRTC-lekkasjer

WebRTC-feilen er et nettleserbasert problem som gjør at data blir lekket til nettstedene du besøker. En WebRTC-lekkasje gjør det mulig for nettstedene du besøker for å oppdage din virkelige IP-adresse. Fordi WebRTC er nettleserbasert, kan det enkelt løses på flere måter:

 1. Installer en Chrome- eller Firefox-utvidelse designet for å blokkere WebRTC-forespørsler. Vi anbefaler Easy WebRTC-blokkering.

 2. Deaktiver alle WebRTC-tilkoblinger fra nettleseren din (både Firefox og Chrome tillater deg å deaktivere WebRTC).

For mer informasjon om hvordan du fikser WebRTC-lekkasjer, besøk vår guide.

Testing av VPN for skadelig programvare

En studie publisert i 2016 av CSIRO avslørte at et stort antall VPN-er (spesielt gratis VPN-er) inneholder skadelig programvare. Blant de krenkende VPN-klientene ble alle slags uønsket spionprogramvare, sporingsbiblioteker og annen uønsket ondsinnet kode funnet gravlagt inne i appene..

Alle som laster ned en VPN som er relativt ukjent direkte fra en app store, anbefales på det sterkeste å skanne programvaren for malware før du installerer den. CSIRO stolte på det gratis online verktøyet VirusTotal for å sjekke VPN-apper for malware, og vi anbefaler at du gjør det samme. For å gjøre det, bare gå til nettstedet, velg filen for VPN du vil sjekke og utfør skanningen.

virus totalt

Husk at mens antivirusbeskyttelse som Malwarebytes er bra (og vil skanne hele systemet ditt); VirusTotal skanner en rekke online antivirus-tjenester. VirusTotal er faktisk bedre for å skanne individuelle filer etter problematisk kode.

Til slutt, husk at gratis VPN-er er en enkel måte å åpne deg for alvorlige sikkerhetsproblemer. De aller fleste har svært alvorlige feil, forferdelig personvernpolicy, utdatert kryptering (eller overhodet ingen), og kan inneholde sporingsbiblioteker, spyware og malware. Av denne grunn er det viktig at hvis du bestemmer deg for å bruke en gratis VPN, bare holder deg til en av våre anbefalte tjenester.

Bildekreditter: Profit_Image / Shutterstock.com, legdrubma / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me