Vår Ultimate Mining Rig – Kobberrør og enorme vifter!

Det startet enkelt. Jeg ønsket å lage en gruve rigg med vifter festet slik at jeg kunne kjøre den roligere og kjøligere.

Det ble til et fullverdig prosjekt der jeg endte med å bygge den ultimate gruve riggen med enorme vifter og kobberrør - med det meste av ledninger som løper gjennom kobberrørene (selvfølgelig kan du også bruke den som en vanlig datamaskin). Jeg viser deg hvordan du kan også, og hva som er i vente for versjon 2!

Den ferdige versjonen 1

Ta en titt på videoen for å se versjon 1 i aksjon. Hvis du vil se hvordan den ble bygget, må du huske å lese artikkelen og finne ut om forbedringene jeg vil gjøre i fremtiden.

Jeg er ikke sikker på hvorfor, men jeg bestemte meg for at jeg ville at den nye riggen min skulle være vakker, og naturlig nok (!) Kom kobberrør i hodet mitt. En tanke førte til en annen, og selvfølgelig bestemte jeg meg for at kablingen også skulle føres gjennom kobberrøret bare for å gjøre alt ekstremt ryddig. Nå var det på tide å planlegge!

Planen

Før du gjennomførte et så massivt prosjekt var det på tide å planlegge. Jeg tok ut min pålitelige Autodesk Inventor og begynte å planlegge. Heldigvis klarte jeg å få nesten alt materialet jeg trengte fra GrabCAD eller Autodesk Library selv. Derfor kom det bare til å tenke gjennom. Jeg hadde en papirplan om hvor alle ledningene skal gå og hvor de vil komme inn og gå ut av rammen. Jeg trengte også å lage en 4-veis skjøt, som måtte CNC-freses, dessverre er det ingen kobberrørstandard for dette.

Bygge en gruvedrift

Som med alle prosjekter, er det alltid noe du savner under CADing. Heldigvis var planen jeg laget noe fleksibel og det ferdige produktet ser fremdeles bra ut! En av de viktigste forskjellene du kan oppdage, er at jeg opprinnelig planla å bruke kromfuger som brukes til å lage skjermenheter. Til slutt skjønte jeg at det er mye mer effektivt og bedre å bruke standard kobberrørfuger.

Sourcing av verktøyene & materialer

Med planen på plass, var alt som var igjen å gjøre å skaffe materialene og sette sammen. Mens jeg får det til å høres enkelt ut, er det relativt enkelt å kjøpe materialene, og du kan ha alt i løpet av uken. Stol på meg når jeg sier at montering ikke er det. Du vil ha mareritt om kabling etterpå.

Rør og aluminiumskjøter

Kobberrørene og kontaktene er enkle å kilde. Dette er standardiserte størrelser, og du vil kunne finne dem i de fleste jernvareforretninger. Dessverre kan aluminiumsstykkene være vanskeligere. Heldigvis har jeg en venn med en CNC-maskin, og vi laget de 8 hjørnestykkene i løpet av to dager ved å bruke CAD-filen som jeg opprettet. Jeg vil laste opp disse filene til GrabCAD om kort tid, men du kan også bruke 3D-utskrift eller til og med tre for å lage disse.

Du må også lage hull og spor i kobberrørene dine for å fordele til trådinngang / -utgang, monteringsskruer og GPU-hviler. Du kan gjøre dette med en trappet bore, eller du kan få dem profesjonelt maskinert for rundt $ 100. I tillegg trenger du litt stålull for å rengjøre rørene, en rørkutter og litt PVC-tape.

Kobberrør

Datadeler & programvare

Du må samle alle datamaskinens deler du trenger. Siden jeg bruker denne rammen og bygger som en gruvedrift, er det slik jeg tok kjøpsbeslutningene mine. Du kan lese mer om Ethereum Mining her for å finne ut mer. For operativsystemet endte jeg opp med å bruke ethOS, da det er perfekt hvis du vil gruve Ethereum, Monero eller ZCash.

Datadeler

fans

Når det gjelder kjøling for versjon 1, var Noctua snill nok til å gi meg åtte 140 mm vifter og en CPU-kjøler også. Ikke bare er jeg ekstremt fornøyd med ytelsen til begge disse produktene, men de passer også perfekt til fargeskjemaet! For å fullføre det, ga de meg også anti-vibrasjonsfester, som lar meg kjøre viftene lydløst og uten å overføre vibrasjoner til rammen.

Noctua fans

For versjon to vil jeg legge til AIO vannkjøling takket være Arctic.

kabling

Siden ingen av kontaktene (par viftestiftene) kan passe gjennom kobberrøret som en helhet, trenger jeg å lage mine egne ledninger. For dette trenger du alt fra erming, pinner, til deksler og til og med varmekrympinger. Jeg har funnet ut at Mod-One har mange gode alternativer og innhold, men ikke nødvendigvis er billigst.

Når det gjelder verktøy, trenger du en lighter, trådkuttere / stripper, et krympeverktøy og et loddejern.

Alt kommer sammen

Trinn 1: Bygg din gruve riggs base

Når alle materialene var på plass, og kobberrørene ble maskinert, var det på tide å starte monteringen. Den enkleste metoden for dette er å starte på bunnen med CPU- og PSU-monteringen. Dette var relativt enkelt å gjøre. Noen ganger vil passformen mellom kobberrørene og skjøtene være litt løs, så bruk litt PVC-tape eller elektrisk tape for å skape en tett passform.

Dessverre, fordi kablingen går gjennom riggen, er du ikke i stand til å lim gruve riggen sammen helt til slutt.

Bergverksrigg Trinn 1

Trinn 2: Monter hovedkortet, PSU og GPU

Da basen ble satt sammen, sjekket jeg for at jeg klarte å fikse hovedkortet til riggen på en stabil måte. Jeg innså at Noctua chromax anti-vibrasjonsfester var perfekt for denne jobben. Deres typiske viftefester var også ideelle for å readucere de normale vibrasjonene fra PSU. Jeg elsket det faktum at begge disse stemte overens med fargen på kobberet, selv om dette var utilsiktet.

Gruvedrift trinn 2

Når jeg hadde base-delen fullført, var det på tide å flytte til GPU-monteringen. En av faktorene som jeg ikke tok høyde for i min CAD-design, var lengden på PCI-forlengerkablene. Det vil si mangelen på lengde. Dette medførte at jeg måtte redusere høyden på både ryggstøtten og de fremre fjærposisjonene. Heldigvis ble dette veldig enkelt gjort og bare krevde rørkutteren.

Til slutt, for at frontsnittet skulle ha samme samlede høyde som viftene, trengte jeg imidlertid å legge til flere T-ledd og en annen horisontal tverrstang.

Trinn 3: Sett sammen hele rammen

Neste trinn er relativt enkelt, sett sammen resten av den ytre rammen og sørg for at ting er så nær symmetrisk og plan som mulig.

Gruvedrift trinn 3

Når du er fornøyd med det, monter viftene i baksiden, som vist på bildet tidligere. Det er da du må begynne kablingen, da alle viftetrådene trenger å gå gjennom kobberrøret. Når du gjør dette, må du forsikre deg om at du har et system for å kommentere de forskjellige ledningene (f.eks. Farger eller tall), så når det gjelder å koble sammen kabler gjør du det riktig og ikke kortslutter systemet ditt.

Trinn 4: Koble opp GPU-ene

Dette er det vanskeligste trinnet. Mens jeg i CAD testet at 36 ledninger ville passe mer enn lett nok gjennom kobberrørene, gjorde jeg ikke rede for at ermene ikke hadde den reduserte diameteren i svingene. Derfor har ledningene ingen kobberrør inni kobberrørene.

Til å begynne med klippet jeg alle ledningene i samme lengde og sleev endene. Jeg la disse gjennom kobberrørene til de nådde avkjørselen. Så plasserte jeg PSU på plass og klippet hver og en av dem til ønsket lengde. Hvis du ikke har merket ledningene dine, må du gi hver en liten slepebåt for å finne ut hvilken som er hvilken slik at du kobler pinnene riktig.

Jeg plasserte også noen ferrittringer i kobberrørene for å redusere elektriske felt.

Gruvedrift trinn 4

Trinn 5: Test systemet

Når jeg hadde alle ledningene på plass, var det på tide å teste systemet. For testingen brukte jeg en gammel PC, slik at hvis noe skulle gå galt, ville jeg ikke kaste bort dyrt utstyr.

Jeg startet med fansen. Dessverre hadde jeg noen problemer med kontaktene som gikk fra hverandre i rørene, noe som krevde at jeg skulle demontere hele vifteseksjonen. I fremtiden vil jeg dele ledningene sammen i stedet for å bruke en skjøteledning.

Deretter testet jeg hver av GPU-ledningene med en gammel 7950. Heldigvis fungerte alle sammen perfekt. I fremtiden vil jeg imidlertid bruke noen trådkammer bare for å holde ledningene ser penere i nærheten av GPU-ene.

Gruvedrift trinn 5

Trinn 6: Endelig forsamling

Med alt arbeidet var det på tide å sette sammen fullriggen. Dette var den enkleste jobben uten tvil, ettersom alt det trengte var å samle rørene og kontaktene.
Gruvedrift trinn 6

Strep 7: Min gruvedrift er fullført

Når jeg ga riggen jeg den siste testen, påførte jeg en liten mengde superlim på skjøtene. Jeg sørget for å bare bruke lim i skjøter der det ikke var ledninger, for å unngå at det spiste gjennom dem. I tillegg unngikk jeg noen kjernekryss, slik at hvis jeg måtte fikse noe, kunne jeg enkelt ta det fra hverandre.

Imidlertid kan du lime hele gruve riggen sammen hvis du vil. Ved påføring av en liten mengde varme, bør leddene lett løsne hverandre.

Det er det; skjønnheten er komplett.

Ultimate Mining Rig Cover

Ikke bare endte sluttresultatet bra ut, men med de fantastiske Noctua-fansen var jeg også i stand til å oppnå utmerket kjøling og betydelig lavere driftstemperaturer.

Versjon 2 kommer snart, og her er endringene jeg vil gjøre.

  1. GPU-ene vil bli avkjølt ved hjelp av Arctic Cooling Accelero Hybrid III-systemet.
  2. 100% av ledningene vil være gjennom kobberrørene
  3. Kabelkammer til ledningene
  4. Betydelig redusert størrelse

Hvis du vil finne ut om det, kan du abonnere på vårt nyhetsbrev og følge oss på våre sosiale nettverk.
Har du noen tilbakemeldinger? Gi meg beskjed i kommentarene.

Elsker du prosjektet og ideen? Del det med vennene dine!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me