7 saker Netflix-serien Du lärde oss om dejting och digital integritet

Netflix serien du

Läskig ny Netflix-thriller Du har fått många av oss att undra hur enkelt det skulle vara för en ny partner att förfölja oss online.

Det New York-baserade datingsdrama sjönk på Netflix den 26 december och har enligt uppgift överskridit över 40 miljoner tittare under de första fyra veckorna. Serien har Penn Badgley som Joe Goldberg, en obsessiv bokhandlare som faller hårt för manisk-pixie-drömprinsessan och den blivande författaren Guinevere Beck, spelad av Elizabeth Hall.

Så hur kan vi arbeta med att säkra våra enheter och våra hemligheter från våra älskare?

Här är sju saker om vår digitala integritet som vi lärde oss från showen, alternativt kan du kolla vår Ultimate online sekretessguide för mer information om att hålla dig säker online.

Ej tillgängligt i din Netflix-region?

Om "Du" inte är tillgängligt i din region, kan du avblockera Netflix med en VPN-tjänst. Endast en handfull VPN-tjänster fungerar med Netflix, så se till att du gör din forskning innan du väljer ett VPN.

En VPN låter dig också titta på Netflix i skolan eller på jobbet. De flesta skolor eller arbetsplatser blockerar Netflix i sina WiFi-nätverk.

Se till att dina enheter är stiftskyddade

Vi krökade alla när Joe tog upp Beck's telefon och öppnade den utan att sätta in en stift.

Det är smärtsamt uppenbart men se till att din telefon (och iPad etc.) är skyddad med stift. Om du har möjlighet att välja en snabb autolåsningstid på dina enheter (högst en minut eller två), bara om ditt datum vill smeka en titt medan du tar en badrumsavbrott.

Använd om möjligt fler än fyra nummer i din pin, de flesta casual hackare antar automatiskt att du bara har använt fyra.

Säkra (eller stänga av) ditt sociala

Även om vi inte handlar om offren som skyller på fiktiva karaktärer, var en stor del av Joes förmåga att cyberstalk Beck nere i mängden information som finns tillgänglig på hennes sociala mediekonton.

Vi litar naturligtvis på att dessa sociala nätverk organiserar våra sociala liv och håller kontakten med nära och kära, så att stänga av dem är inte alltid ett alternativ. Vi kan dock se till att de är så säkra som möjligt.

För det första, hålla konversationer om vart du ska ta drinkar på helgen utanför dina tidslinjer och strikt i DM: erna.

För det andra, kontrollera att dina inlägg och foton bara delas med vänner, inte vänner till vänner och aldrig allmänheten. Sätt sedan noggrant samman din vännerlista. Slutligen, se till att du ändrar dina inställningar för att granska allt som dina vänner publicerar på din tidslinje innan det visas. Detta hjälper dig att behålla kontrollen över informationen du delar.

Starka lösenord

Det är en kliché, men använd aldrig ditt barndoms namn eller namnet på din livslånga kross som ett lösenord, även om du är en litterär arvtagare. Använd alltid långa och komplexa lösenord med en kombination av standardbokstäver, versaler och siffror och använd alltid ett annat lösenord för varje tjänst.

Om du har en MacBook kan du överväga att gå till systeminställningar och ställa in det obligatoriska lösenordsfältet till 'omedelbart'. Det betyder att du måste ange lösenordet igen varje gång din Mac somnar, irriterande ja, men också krypskydd.

Logga ut från molnet

De flesta av oss använder molnlagring idag för filer och foton, allt mer använder vi det för att säkerhetskopiera, lagra och dela våra mest personliga data. Vi delar sannolikt molntillgång på flera enheter, till exempel säkerhetskopiera en telefon till vår bärbara dator, vare sig manuellt eller automatiskt.

Om en av dessa enheter saknas eller nås av en hacker, kan de ha tillgång till filer på alla dina molnanslutna enheter. Det betyder att det är värt att veta hur man kan logga ut från molnet på distans.

Med iCloud kan du helt enkelt välja appen Inställningar och se alla enheter som du för närvarande är inloggad med iCloud. För att återkalla åtkomst klickar du bara på den lilla korsknappen bredvid en enhet för att ta bort den från iCloud. När du har gjort detta kom ihåg att ändra ditt lösenord direkt.

Kom ihåg att du också kan stänga av alla säkerhetskopior till molnet på ditt WhatsApp-konto genom att öppna chattar, sedan chatta backup och ställa in automatisk säkerhetskopiering till.

Fördubbla din säkerhet

Om du vill vara dubbelt säker på att hålla någon från dina onlinekonton, till exempel Gmail, kan du ställa in tvåfaktorautentisering. Detta är ett system som kräver mer än bara ditt användarnamn och lösenord. Den behöver också en numerisk kod. Denna kod skickas vanligtvis till din smartphone via textmeddelande.

Du kan slå på den för Microsofts tjänster och webbplatser samt för Dropbox. Det kan vara en liten besvär men det bör hålla alla som kan gissa ditt lösenord från dina konton.

Håll privata filer i lås och nyckel

Om någon lyckas logga in på din dator vill du se till att de inte får åtkomst till dina mest privata filer. Särskilt om du har lagrat lurviga godisar till din bästa vän.

På Windows (men inte Windows 10) kan du kryptera dina filer för att skydda dem. Högerklicka (eller håll in) en fil eller mapp och välj egenskaper, välj sedan den avancerade knappen och markera kryssrutan för kryptera innehåll för att säkra data. Välj OK för att stänga fönstret för avancerade attribut, välj Apply och välj sedan OK.

På en Mac kan du använda "förhandsgranskningsprogram" för att kryptera dina filer. Öppna bilden med förhandsgranskningsprogrammet, välj 'exportera som PDF' från filmenyn, byt namn på tillägget till '.pdf' i listrutan och klicka på visa detaljer. Detta ger dig ett alternativ att kryptera filen och ställa in ett lösenord. Den här metoden ska fungera för alla bildfiler eller dokument som kan öppnas med förhandsgranskningsappen.

Radera din historik

Nästan alla webbläsare i dessa dagar, inklusive Safari, Chrome och Firefox, låter dig surfa på webben med ett privat surfläge som blockerar cookies och förhindrar att det sparar din internethistorik. Det är bra att alltid surfa med privat surfning. Om du glömmer att använda en privat webbläsare bör du komma ihåg att radera din historik regelbundet och rensa din cache, särskilt om du delar din enhet (även oväntat) med någon annan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me