Amerikaner vill ha mer regler för integritet

Onlineundersökning om datasekretess

En ny undersökning från analytics mjukvaruutvecklare SAS har kastat ett fokus på de amerikanska medborgarnas förändrade inställningar gentemot datasekretess.

Amerikaner som är oroliga för sekretessen för deras uppgifter förväntas med tanke på snöskottet av berättelser om dataintrång och missbruk av personuppgifter som slår på rubrikerna nästan dagligen. Det är kanske då, inte förvånande, att en mycket hög andel amerikanska medborgare skulle stödja lagstiftning som skyddar deras integritet.

Onlineundersökningen omfattade 525 vuxna amerikanska konsumenter och genomfördes i juli 2018, inte länge efter att Europas lagstiftning om integritetslagstiftning för data från BNP trädde i kraft den 25 maj.

Nyckelfynd

Människor är oroliga för integritet

Massiva 73 procent av deltagarna var mer oroliga för datasekretess än för några år sedan. Identitetsstöld var den främsta oroen, men ekonomiskt bedrägeri, personuppgifter som såldes utan deras samtycke, regeringsövervakning och olämplig användning (eller missbruk) av data flaggades också som oro.

Ytterligare 64 procent av deltagarna sa att de är rädda för att deras data är mindre säkra än de var för några år sedan, vilket vi antar betyder att de är oroliga för dataöverträdelser som de som drabbade Quora och Marriott nyligen.

En något högre andel äldre deltagare visade oro över datapersonalen med 78 procent av över 55-tal som uttryckte oro, jämfört med 66 procent av 25 till 55-åringar och 72 procent gamla under 35-år.

Många tror att lagstiftning behövs

Intressant nog tyckte 67 procent av deltagarna att regeringens ingripande behövs för att skydda deras digitala integritet. Detta är särskilt slående i ett land som alltid har haft mycket starka antistatsinterventionistraditioner.

Detta stöd för rättsligt skydd drivs utan tvekan av det faktum att endast 61 procent av de svarande kände sig som om de hade fullständig kontroll över sina uppgifter, medan nästan en fjärdedel (24 procent) ansåg att de inte hade någon kontroll alls.

Över 80 procent av dem som vill ha större reglering vill ha rätt att veta var och till vilka deras data säljs, medan ett ännu större antal (83 procent) vill ha rätt att förhindra att de säljs i första hand.

Det är värt att notera att det här är de grundläggande rättigheter som EU-medborgare åtnjuter under GDPR. Intressant, även om 73 av de svarande ville ha rätt fråga organisationer vad de gjorde med sina uppgifter, ville en mer blygsam majoritet (64 procent) rätten att ta bort eller ta bort sina uppgifter som EU-medborgare har rätt till.

Att ta saker i sina egna händer

I avsaknad av regeringens ledarskap i frågan visade undersökningen att fler och fler människor (66 procent) vidtar sina egna åtgärder för att försöka hålla sina uppgifter säkra. Dessa inkluderar allt från att ändra deras integritetsinställningar (77 procent) till att ta bort ett socialt mediekonto (36 procent).

Utöver detta sa över en tredjedel av deltagarna att de har använt sociala medier mindre för att de inte alls var säkra på att sociala medieföretag kan lita på deras integritet. Nästan en tredjedel hade också minskat online-shopping på grund av integritetsproblem.

Undersökningen visade tydligt att förtroendet för organisationer är mycket lågt. Det mesta förtroendet hölls i hälsovårdsorganisationer (47 procent) och banker (46 procent), men även detta är fortfarande mindre än hälften av undersökningens deltagare som uttrycker förtroende för dem.

Sociala medieorganisationer ansågs vara de minst pålitliga, med bara 14 procent av deltagarna som förtroende för dem. Knappt överraskande, med Facebook / Cambridge Analyta-skandalen framträdande i rubrikerna kort innan undersökningen genomfördes.

ProPrivacy.com expertutlåtande

Som alltid med undersökningar av detta slag är det viktigt att vara medveten om deras begränsningar. 525 deltagare av en amerikansk befolkning på över 325 miljoner kan aldrig betraktas som representativa, och onlineundersökningar är notoriskt självselektiva när det gäller vem som väljer att delta.

Som sagt, dess resultat slås med en ny studie från ProPrivacy.com. Amerikaner är oroliga för sin integritet online och är alltmer beredda att ta frågor i sina egna händer i ett försök att bevara det.

Den stora frågan för oss är naturligtvis hur effektiva dessa åtgärder är. I SAS-rapporten nämns saker av ganska låg teknik, som att inte acceptera kakor, avsluta villkoren för ett avtal. och ta bort mobilappar.

Det nämner dock inte mer sofistikerade åtgärder som att använda ett VPN för att dölja aktivitet på webben, installera webbläsartillägg för att förhindra spårning på nätet, använda olika former av end-to-end-kryptering för att säkerställa privat kommunikation och datainhållning privat.

Det är också värt att notera att det var kongressen som godkände ISP: er att sälja sina kunders data förra året. Detta förbättrar inte bra för de 67 procent av deltagarna som ser till regeringen för att skydda dem mot integritetsskador på nätet.

Det är sant att där den federala regeringen har misslyckats, har vissa statliga regeringar försökt att rätta till balansen, till exempel den mycket berömda Kalifornien Consumer Privacy Act. Tyvärr faller detta långt ifrån att förse konsumenterna med de integritetsskydd de behöver (och förtjänar).

Vad denna undersökning gör är att lägga till bevisen för att vanliga amerikanska konsumenter inte är nöjda med status quo, och att de i allt högre grad är villiga att följa EU: s ledning i denna fråga.

Problemet är naturligtvis att den nuvarande regeringen inte har något intresse av att begränsa överdrivna stora företag - på integritetsområdet eller någon annanstans. Tvärtom, faktiskt.

Om du ser allvar med att skydda din integritet, varför inte kolla in våra bästa VPN: er för USA.

Bildkredit: Av Tero Vesalainen / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me