Bör du investera någon annanstans när Bitcoin tar avgifter?

När de flesta pratar om Bitcoin tänker de omedelbart på de rikedomar som många har samlat på sig under 2017. Men nyligen har något som inte är lika lika glamoröst skyrocket: kostnaden för den genomsnittliga avgiften för att få en transaktion behandlad på blockchain.

För en vecka sedan var priset för en genomsnittlig avgift $ 6. Många kände redan att denna summa var för hög. På fredagen hoppade emellertid plötsligt den genomsnittliga kostnaden för en transaktionsavgift till $ 26. Senast på söndag hade det sett sig ner till 20 $ - ett belopp som fortfarande är otroligt högt. För personer som vill använda Bitcoins för att göra ett köp kan dessa avgifter bli oöverkomliga.

Den goda nyheten är att människor, trots alla hoppar om avgifter, inte behöver betala $ 20 för att få en transaktion behandlad. Detta beror på att orsaken till de höga Bitcoin-avgifterna är den tid det tar att behandla en transaktion. Bitcoin blockchain kan bara behandla ett block var 8,8 minut. Det motsvarar cirka tio transaktioner per sekund. Problemet är att det numera finns allt mellan 80 000 till 120 000 transaktioner som väntar i kön.

Personer som har en icke-viktig överföring kan välja att betala en mindre avgift. Men den minsta avgift som troligen kommer att komma igenom systemet för tillfället tros dock ligga på cirka $ 2,50. Det beror på att Bitcoin-gruvarbetarna som behandlar transaktionerna kan välja vilka transaktioner som ska behandlas först. Av uppenbara skäl prioriterar de transaktioner med större avgifter.

Personer som lägger till en mindre avgift måste vänta en tid på dagen när blockchainen är mindre upptagen. Men det har blivit så upptaget att allt mindre än cirka $ 2,50 troligen kommer att misslyckas och skickas tillbaka efter två veckor. Naturligtvis är systemet flyktigt och det finns tillfällen då mindre avgifter kan klara det. Men det blir något av ett lotteri när mindre avgifter är involverade. Det allmänna samförståndet är att en något större avgift bör läggas till en större överföringssumma för att säkerställa att den snabbt behandlas.

För dem som vill använda Bitcoins för att betala för vanliga saker, fruktas det att avgifter kan bli enormt problematiska. Trots allt är värdet på Bitcoin som en vara direkt kopplat till hur användbart det är. Om Bitcoins värde bara handlar om spekulativa investeringar, kan investerare börja dra ut?

Blockchain Infographic 01 komprimerad 1 1024X506

Nästa block

På måndag morgon uppskattade en webbplats att för en transaktion för att göra det till nästa block skulle folk betala inte mindre än $ 16,31. Samma webbplats hävdade att för att göra det till ett av de kommande sex blocken (med andra ord för att det ska behandlas inom en timme), bör inte mindre än $ 13,46 bifogas transaktionen. Det är ganska orimliga priser, som redan börjar påverka Bitcoin likviditet.

En långsam blockchain som sätts under ökande press skapar ett anbudskrig om avgifterna. När problemet blir värre blir avgifterna högre. Det var därför många hoppades att Segregated Witness x2 (SegWit2x) skulle hända i november.

Den ursprungliga Segwit hände i augusti och det ökade framgångsrikt nätverkshastigheter. På grund av friktion inom Bitcoin-gemenskapen avbröts emellertid SegWit2x i sista minuten.

Cryptocurrencies

Nej till Bitcoins

Trots det stigande priset börjar sprickorna i Bitcoin: s praktiska praktik som valuta visa sig. Förra veckan beslutade online-datasäljaren Steam att sluta acceptera Bitcoins. Vid den tiden citerade det "höga avgifter och volatilitet" som dess skäl för att sluta acceptera dem.

Steam började acceptera Bitcoins i april 2017. Vid den tiden var en Bitcoin värd cirka 1400 dollar. Från idag är Bitcoins värda $ 17 000 dollar, ett pris som har stärkts av introduktionen av Bitcoin-futures (derivathandel). Trots den uppåtgående trenden under 2017 kommer varningarna fortfarande att vara tjocka och snabba att Bitcoin kan vara i en bubbla. Den stora frågan för de flesta investerare är: vad som får bubblan att brista?

Blockchain Image 1

Bättre blockchains

Det mest troliga för att få tillbaka priset på Bitcoin som faller tillbaka är en ökning av investeringar i en konkurrerande cryptocurrency. Om massor av kunniga investerare beslutade att betala ut Bitcoin medan det är högt - att investera i ett alternativt digitalt mynt som har mer löfte - så kunde vi se en sekundär guldrush. Om detta skulle hända, skulle fler människor gå med i rusan att komma ur Bitcoin till förmån för det alternativa cryptocurrency, och vi kunde se Bitcoins pris minska dramatiskt.

I detta slags scenario skulle Bitcoin-bubblan helt enkelt ersättas av en annan bubbla, som skulle förbli hausseartad tills en rivaliserande blockchain visade sig mer lockande. Så, finns det några tecken på att detta kan hända?

Kort sagt, ja. Under de senaste veckorna har IOTA, en cryptocurrency som har en förbättrad blockchain (jämfört med Bitcoin) ökat i styrka. IOTA-nätverket kan betraktas som ”blockchain 2.0” eftersom det kan hantera mycket större mängder transaktioner per sekund (500 till 800). Det gör detta genom att använda en "härva" för att verifiera transaktioner i en kontinuerlig huvudbok. Dessutom är transaktionsavgifter för IOTA-blockchainen gratis: en fördel som kommer att dra crypto-investerare i.

Iota

Under den första veckan i december hoppade plötsligt priset på IOTA med 90%, från $ 2,78 till 5,55 $. Det motsvarar en ökning med 12 miljarder dollar i sitt marknadsvärde och plötsligt sätter den till den fjärde största digitala tillgången genom marknadsvärde (förbi Ripple). Detta plötsliga prishopp kom efter att IOTA Foundation i Tyskland meddelade att de hade samarbetat med teknikföretag som Microsoft, Samsung och Fujitsu på en blockchain-baserad marknadsplats som gör det möjligt för dem att sälja data.

För närvarande är det lite för tidigt att förutsäga att nästa digitala guldrush "definitivt ska vara IOTA". Det finns ett antal lovande kryptor runt om som har andra generationens blockchain-teknikförbättringar. Litecoin är en annan krypto som ger snabba transaktionsräntor och låga avgifter (men med 56 transaktioner per sekund är den fortfarande inte lika bra som IOTA). Det har haft enorma vinster under 2017.

EOS (för närvarande i ett initialt myntbjudande-steg) är ännu ett exempel på en altcoin som lovar att leverera massivt höga transaktionsräntor per sekund. Om EOS följer sina löften kommer det att tillhandahålla 50 000 transaktioner per sekund - och kanske till och med mer.

Det som verkar säkert är att Bitcoin håller på att bli igensatt (som det alltid var förutsagt). Detta kommer bara att förvärras om inte något dramatiskt görs. Åtminstone borde den klagheten vara en varning. När människor rusar för att köpa dyra Bitcoins i det fåfänga hoppet om ytterligare vinster, blir det praktiska med denna investering alltmer ifrågasatt.

Åsikter är författarens egna. Ingenting i den här artikeln är avsett som investeringsrådgivning och bör inte tas som sådan.

Titelbild: Igor Batrakov / Shutterstock.com,

Bildkrediter: Wit Olszewski / Shutterstock.com, phloxii / Shutterstock.com, Akarat Phasura / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me