Den explosiva rapporten från New York Times avslöjar mer Facebook-sekretess misslyckas

Facebook står återigen inför kritik för sin likgiltiga inställning till användarnas privatliv. New York Times avslöjade i en explosiv rapport den här veckan att Facebook hade tillåtit andra internetjättar inklusive Netflix, Spotify, Amazon och Yahoo enastående tillgång till användarnas privata data i flera år.

Facebook utsatt av NYT-rapporten

NYT: s utredning baserade sig på intervjuer med tidigare anställda på Facebook, myndigheter och förespråkare för integritet för att avslöja den öppnande verkligheten för hur världens största sociala nätverk delar sina användares personuppgifter. Förutom intervjuerna erhöll The Times över 270 sidor med läckta interna Facebook-dokument som bekräftade Mark Zuckerberg och Co. som gav Netflix, Spotify och Royal Bank of Canada tillgång till att läsa, skriva och ta bort användares privata meddelanden och hur den hade delat privata data med tredje parter, eventuellt utan korrekt användarens samtycke.

Enligt rapporten skapade Facebook partnerskap med mer än 150 företag och delade privata användardata med dem i deras ansträngningar att stimulera enorma tillväxtmängder och sprida företagets inflytande så långt som möjligt. Dessa partnerskap började 2010, och några av dem gick fortfarande i år även om många av företagen sedan dess har avslutat de funktioner som uppgifterna ursprungligen delades för. Till exempel hade Yahoo fortfarande bred åtkomst till Facebook-användardata under 2017 som behövdes för en funktion som Yahoo hade övergett under 2012. På samma sätt hade New York Times fortfarande tillgång till Facebook-användardata 2017 som nyhetsorganisationen inte längre krävde efter att ha dragit i kontakten på en nyhetsdelningsfunktion 2011.

Detta är bara några av de många exemplen där Facebook hade missförvalt sin användning av privata användardata genom sitt partnerskapsprogram. Förutom att fortsätta att dela användardata med företag i flera år längre än krävs, delade Facebook också över delade användardata som helt enkelt inte var nödvändiga för vissa integrationer. Att ge Netflix, Spotify och Royal Bank of Canada extra tillgång till användarnas privata meddelanden, inklusive information om alla deltagare i en specifik tråd, går långt utöver vad som någonsin krävdes.

Dessutom gjorde Facebook enligt tidigare anställda som talade med New York Times utredare inte så mycket för att granska och granska vad dess partners gjorde med massan av data som delades med dem. De tidigare anställda föreslog också att företagsledarna i företaget i liten utsträckning övervägde att genomföra sekretessgranskningar och granskningar och hävdade att sådana uppgifter skulle leda till innovation och tillväxtinitiativ..

All denna aktivitet har förespråkare för integritet att gråta foul, anklagar Facebook för att bryta mot den uppgörelse 2011 som företaget enades med Federal Trade Commission som kräver, "Facebook tar flera steg för att se till att det lever upp till sina löften i framtiden, inklusive att ge konsumenterna tydligt och framträdande meddelande och få konsumenternas uttryckliga medgivande innan deras information delas utöver de integritetsinställningar de har etablerat. ”

Chef för elektronisk sekretessinformation och integritetsekspert, Marc Rotenberg, sade i ett uttalande till NYT: ”Det har funnits en oändlig barrage över hur Facebook har ignorerat användarnas integritetsinställningar, och vi trodde verkligen att vi 2011 hade löst detta problem. Vi förde Facebook under tillsynsmyndigheten för F.T.C. efter en enorm mängd arbete. F.T.C. har misslyckats med att agera. ”

Facebook-tjänstemän hävdar själva att företaget inte bryter mot F.T.C. avtal på grund av ett undantag i förlikningen som klassificerar partnerföretagen som ”tjänsteleverantörer” som verkligen fungerar som en förlängning av det sociala nätverket. De hävdar att eftersom partnerföretagen bara använder uppgifterna i syfte att integrera sig med Facebook och under ledning av Facebook, finns det inget problem med att dela uppgifterna under dessa omständigheter.

De flesta av partnerbolagen förnekade att de visste något om omfattningen av tillgång till information som de beviljades av Facebook. De företag som NYT kontaktade hävdade också att de inte på något sätt hade använt uppgifterna för reklamändamål eller för något annat syfte än vad som uttryckligen krävdes för deras Facebook-integrationer.

Trots dessa försäkringar från Facebook om att det agerade inom dess rättigheter, och från företag som insisterar på att de inte missbrukade uppgifterna, är många inte riktigt övertygade. Riksadvokatens kontor i Washington lade in en talan mot Facebook på onsdagen och hävdade att företaget överskred sina gränser och delade uppgifterna utan användarnas kunskap och utan att ha fått rätt godkännande. Även om rättegången centrerar kring Cambridge Analytica-skandalen, spelar denna veckas avslöjanden kring data som delas med partnerföretag en viktig roll i rättegången. Allt detta lägger till vad som kan vara en massiv böter för den tekniska jätten som potentiellt kan överstiga 1 miljard dollar.

"Facebook misslyckades med att skydda användarnas integritet och lurade dem om vem som hade tillgång till deras data och hur de användes. Vi genomförde en utredning och fann bevis för att Facebook: s slappa övervakning av dess integritetsprotokoll och förvirrande sekretessinställningar utsatte personliga uppgifter för miljontals amerikaner. Vi fann också att Facebook misslyckades med att informera konsumenterna om att det hade beviljat vissa gynnade företag särskilda behörigheter som gjorde det möjligt för dessa företag att få tillgång till konsumentinformation och åsidosätta konsumentens integritetsinställningar, ”sade DC riksadvokat Karl Racine i ett uttalande.

Ime Archibong, Facebooks VD för produktpartnerskap motbevisade eftertryckligen dessa påståenden i ett blogginlägg som publicerades på onsdagen. "Under den senaste dagen har vi anklagats för att avslöja människors privata meddelanden till partner utan deras vetskap. Det är inte sant - och vi ville ge fler fakta om våra meddelandepartnerskap. "

Archibong fortsätter med att förklara det, "För att du ska kunna skriva ett meddelande till en Facebook-vän inom Spotify, till exempel, behövde vi ge Spotify "skrivåtkomst." För att du skulle kunna läsa meddelanden tillbaka behövde vi Spotify för att ha "läsåtkomst." " Radera åtkomst ”innebar att om du raderade ett meddelande från Spotify, skulle det också ta bort från Facebook. Ingen tredje part läste dina privata meddelanden eller skrev meddelanden till dina vänner utan din tillåtelse. Många nyheter berättar att vi skickade privata meddelanden till partners, vilket inte är korrekt. ”

I ett separat blogginlägg klargjorde Konstantinos Papamiltiadis, Facebooks chef för utvecklarplattformar och program, ”För att vara tydlig: inget av dessa partnerskap eller funktioner gav företag tillgång till information utan folkets tillstånd, och inte heller kränkte de vår 2012-lösning med FTC. Vi har varit offentliga om dessa funktioner och partnerskap genom åren eftersom vi ville att människor faktiskt skulle använda dem - och många gjorde det. De diskuterades, granskades och granskades av en mängd olika journalister och integritetsförespråkare. ”

Påståendena om att användarna gav Facebook uttryckligt tillstånd att använda sina uppgifter på detta sätt och att Facebook inte hade kränkt sin uppgörelse med FTC är, som vi har sett, diskuterade. Företrädare för sekretess anser att Facebook inte avslöjade korrekt vilken information som delades och hur den användes, och som en följd av detta var användarna inte medvetna om hela räckvidden för vad de gick med på.

Hur som helst, den slurviga Facebook som visas genom att dela användardata mycket längre än nödvändigt i vissa fall, och chefernas påstådda slappa attityd beträffande användarnas integritet målar inte företaget i ett gynnsamt ljus. Med dessa senaste avslöjanden som dyker upp har Facebook ännu mer arbete att göra för att återfå allmänhetens förtroende. Om företaget inte gör en samordnad och äkta ansträngning för att bevisa att det verkligen är oroligt för användarnas integritet kommer fler och fler att gå med i #DeleteFacebook bandwagon.

För de användare som bryr sig om sin integritet online, men fortfarande inte är villiga att ge upp på det sociala nätverket, här är några viktiga säkerhetsåtgärder att genomföra: Undvik att använda Facebook för att logga in på tredjepartsappar, acceptera inte vän förfrågningar från personer som du inte känner, inte över delar personlig information, aktivera sekretessinställningarna i din profil. Om du vill ta din online-säkerhet till nästa nivå, logga in med en högst rankad VPN-leverantör för att kryptera din internettrafik och hålla dina data skyddade hela tiden.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me