Dubbelt mordfall väcker frågan: Lyssnar Alexa till våra omgivande samtal?

hör Amazon-echo till dig?

En domare i New Hampshire har meddelat en order för Amazon att överlåta inspelningar från en Echo-enhet som potentiellt kan innehålla avgörande bevis i det dubbla mordfallet i delstaten New Hampshire mot Timothy Verrill.

Någon gång mellan 27 januari och 29 januari 2017 hävdar åklagare att Verrill dödade två kvinnor till döds i ett hem i Farmington, New Hampshire. Christine Sullivan och Jenna Pellegrini hittades några dagar senare under en tarp i fastighetens bakgård med mordvapnet begravt nära deras kroppar. Verrill anklagades för två räkningar av mord på första graden och har inte åberopat sig skyldig till morden. Han sitter för närvarande i fängelse och väntar på att hans rättegång ska börja våren nästa år.

Nyckeln till statens ärende mot Verrill kan mycket väl vara ljudinnehållet som finns på Amazons servrar från en Echo-enhet som ligger i köket i hemmet där morden antagligen ägde rum. Amazons Echo-enheter är utrustade med den röstaktiverade Alexa digitala personliga assistenten, som lyssnar på vissa triggerord och sedan börjar spela in ljud. Dessa ljudinspelningar lagras sedan på Amazons servrar tills de raderas manuellt av användaren. Åklagare i ärendet hoppas att Echo-enheten i fråga lyssnade och spelade in vad som hände i huset under den omedelbara tidsperioden före, under och efter morden; och att dessa inspelningar kommer att innehålla nyckelbevis för att stelna sitt mål mot Mr. Verrill.

Motiverade eller inte?

Enligt domarens order kräver staten att Amazon överlämnar data från Echo-enheten inspelad från 27 januari till 29 januari 2017. Ordern motiverar begäran via följande uttalande:

”Domstolen finner att det finns troligt skäl att tro att servern (erna) och / eller poster som upprätthålls för eller av Amazon.com innehåller inspelningar gjorda av Echo smarthögtalaren från perioden 27 januari 2017 till 29 januari 2017, och att dessa servrar innehåller information som identifierar alla mobila enheter som var kopplade till den smarta högtalaren under den tidsperioden, och att sådan information innehåller bevis på brott som begåtts mot Sullivan, inklusive attacken och eventuellt borttagning av kroppen från köket under tiden perioden 27 januari 2017 till 29 januari 2017. ”

Om dessa Echo-inspelningar som finns på Amazons servrar innehåller de kritiska bevis som staten misstänker att de gör, kan det visa sig vara det väsentliga beviset som gör det möjligt för åklagare att säkra en övertygelse i fallet.

Även om denna potentiella bit av ljudinspelade bevis kan säkert vara till fördel för att i slutändan tjäna rättvisa i denna avskyvärda incident, ifrågasätter det de inneboende integritetsproblemen som är förknippade med mängden personuppgifter som vi tillhandahåller stora företag genom sådana röstaktiverade tjänster i den eviga uppdraget för komfort och bekvämlighet. Amazons Echo-högtalare är utan tvekan oerhört hjälpsamma i en mängd olika situationer. Med bara din röst kan du beordra Alexa via din Echo-högtalare för att ge dig väderprognosen, kolla på ditt bankkonto, spela din favoritmusik, beställa en pizza eller till och med säga ett skämt. Även om detta kan vara praktiskt och ibland underhållande, är det viktigt att notera att dessa enheter alltid lyssnar och samlar in alla typer av personuppgifter från användaren.

Vi lyssnar inte ... ärligt

Som sagt, även om Echo-högtalare ständigt lyssnar så länge som mikrofonen är påslagen, enligt Amazons Alexa FAQ: s, "Echo-enheter är utformade för att upptäcka bara ditt valda vakenord (Alexa, Amazon, Computer eller Echo). Enheten upptäcker väckningsordet genom att identifiera akustiska mönster som matchar väckningsordet. Inget ljud lagras eller skickas till molnet såvida inte enheten upptäcker väckningsordet (eller Alexa aktiveras genom att trycka på en knapp). ”

Detta är lugnande information för Echo-användare, vilket indikerar att de har full kontroll över vad som är och vad som inte spelas in och lagras på Amazons servrar. Echo-användare har också möjlighet att gå igenom sin röstinspelningshistorik och ta bort alla inspelningar permanent. Detta kan emellertid visa sig vara besvärligt för åklagare i det här fallet eftersom de kommer att banka på förekomsten av inspelningar som inte nödvändigtvis är tillgängliga eller existerande.

Kanske uppmuntrande för åklagare är å andra sidan att det har rapporterats om andra instanser av Alexa-aktiverade enheter som spelar in mer än vad deras användare förväntar sig att spela in. Ibland kan Echo-enheter fel tolka ett "wake word" eller annat kommando och börja spela in även om användaren inte tänker spela in. Alla sådana oavsiktliga inspelningar på Echo-enheten i mitten av detta mål kan vara fördelaktiga för åtalet. Även om inga inspelningar medvetet initierades på den aktuella enheten, finns det fortfarande en chans att enheten kan ha fångat andra bitar ljud som kan visa sig vara användbara för statens fall.

Denna punkt avslöjar emellertid också den oroande verkligheten att dessa enheter inte är helt idiotsäkra och inte är utan deras fel. Sekretessproblemen med dessa typer av smarta enheter är mycket verkliga. Trots Amazons försäkringar om att skydda deras kunders integritet, kan vi verkligen inte vara 100% säkra på hela bredden av personuppgifter som de samlar in och vad de registrerar genom sina smarta högtalarenheter.

En talesman i Amazon avslöjade i ett uttalande till Associated Press att de inte skulle släppa inspelningarna "utan ett giltigt och bindande juridiskt krav korrekt betjänad." Huruvida Amazon kommer att bekämpa domarens ordning eller gå med på att släppa inspelningarna återstår att se.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me