Få betalt för post? En webbplats med sociala medier gör just det

Sociala mediefan fans låter blint, bländigt eller villigt gärna Facebook, Instagram och Twitter att använda sina data för att tjäna miljarder dollar. De får ingenting i gengäld men oavsett tillfredsställelse kommer att avslöja deras liv. I vissa fall orsakar huvudvärk att lägga öppet sitt liv för ett ögonblick av berömmelse. Det berikar verkligen inte den genomsnittliga användaren ekonomiskt. Men allt som kan vara på väg att förändras.

En nystartad social media-plattform, Steemit, försöker kasta den gamla modellen på huvudet. Om det lyckas kan det revolutionera sociala mediers framtid. Till skillnad från de ovannämnda jättarna på sociala medier, som bryter min information utan att dela vinsten, gör Steemit tvärtom. Det belönar sina användare med kalla, hårda kontanter i form av en cryptocurrency.

På så sätt förbättras den innovativa webbplatsen för sociala medier på de allestädes belöningsprogram som erbjuds av hotell, flygbolag och kreditkortsföretag. Dessa rabatterar en bråkdel av ditt köp till dig kontant eller i poäng. Men du måste spendera pengar för att få tillbaka några av dina egna pengar. Föreställ dig en inställning där du får betalt inte för att spendera kalla, hårda kontanter, men bara för att göra något du redan gjorde gratis! Du kommer inte att samla dollar eller euro, utan en cryptocurrency som heter Steem istället.

Hur fungerar Steemit?

På Steemit, varje gång du publicerar, kommenterar eller "gillar", får du en bråkdel av en Steem. När du har samlat ett gäng Steems kan du få dem in för normal valuta. Om du är optimistisk när det gäller Steems uppskattningspotential och hoppas att det kommer att ligga i linje med Bitcoin eller Ethereum kan du välja att hålla dina Steems istället. Många människor kan välja att gå denna väg på grund av hur lätt det är att tjäna Steems.

Skaparna av Steemit skryter stolt,

"Steem är den första cryptocurrency som försöker belöna exakt och transparent ... [de] individer som ger subjektiva bidrag till dess samhälle."

Det hade sina omedelbara beundrare, om än i litet antal. Det var emellertid när Steemit släppte sina första utbetalningar i juli 2016, knappt tre månader efter lanseringen, som det fick allvarlig uppmärksamhet. Spelare som staplade in. Steemit fick intresse även om du betalades ut i Steems, som som ett framväxande cryptocurrency inte har något garanterat värde.

Investerarnas förtroende för Steem har belönats. Värdet på utrullningen drog upp från de första 1,2 miljoner dollar till 350 miljoner dollar. Även efter att ha slått sig tillbaka har det jämnats ut på nära 300 miljoner dollar, vilket innebär att det konsekvent finns bland de 20 bästa handlade digitala valutorna. Inte illa alls. Dessutom har mer än 30 miljoner dollar av Steem sedan lanseringen distribuerats till över 50 000 användare, enligt företagets rapporter. Detta sätter det på en bana för att störta modellen som byggdes av sociala mediagiganter under decennier av användning.

Steemit emulerar andra sociala nätverk till stor del med den nya cryptocurrency och affärsparadigmet. De mest populära taggarna inkluderar saker som fotografi, liv, resor, konst och kanske inte förvånande Steemit själv. Men det har åtminstone en intressant skillnad - trolling - på grund av det kontanta incitamentet. Steemits grundare förklarar,

"För första gången finns det en möjlighetskostnad för trolling. Varje sekund som någon tillbringar trolling, skadar de deras rykte potentiellt och förhindrar att de tjänar något Steem. "

Användare röstar på dina inlägg, vilket hjälper till att bestämma din utbetalning.

En Cryptocurrency för massorna?

Steemits grundare är fina med att förklara att det är lätt att komma in på denna marknad. Steem har utformats som cryptocurrency för massorna, eftersom hinder för inträde nästan inte finns.

Steemit verkar för mig som en idé vars tid har kommit. I flera år har sociala medier moguler som Mark Zuckerberg blivit rik över att tjäna pengar på din frivilliga information. Vad har du fått i gengäld för innehållet du genererade? Nada! Faktum är att vissa användare av de traditionella sociala medieplattformarna har fått mer än de har förhandlat fram i form av kritik, skam och liknande återverkningar. Nu kan det åtminstone finnas några dollar att lugna dig och vara en balsam för dina brännskador.

Steem är ett cryptocurrency som njuter av cryptocurrency-bubblan. Det betyder att även om du har turen att samla en bit av Steems och bli rik, kan din rikedom lika lätt försvinna. Men du publicerade tidigare på andra plattformar utan utsikter till belöning. Dessa plattformar tjänade miljarder för andra. Varför inte kolla in Steemit - vad har du att förlora?

Bildkredit: Av nopporn / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me