Facebook betalar tonåringar bara 20 $ för full åtkomst till sin telefon

Facebook-logotypen tillsammans med upp och ner som symboler


En fördömande rapport från TechCrunch har avslöjat att Facebook har betalat användare så unga som 13 år för att installera en forskningsapp som ger dem rotåtkomst till nätverkstrafiken på deltagarnas telefoner.

Den tekniska jätten betalade tonåringar 20 $ per månad, plus remissbonusar, för att ladda ner en app som tillät Facebook oöverträffad tillgång till användarnas telefonaktivitet. Genom appen kunde de övervaka och analysera allt från sina privata meddelanden till sina webbvanor och platsinformation i realtid.

Facebook erkände för TechCrunch att appen var utformad för att låta företaget samla in data om deltagarnas användningsvanor. I en version av schemat bad deltagarna till och med om skärmdumpar av sin Amazon-ordningshistorikssida.

Appen verkar vara i direkt kränkning av villkoren i Apples Enterprise Developer Program. Facebook använde tredjeparts betatesttjänster som Applåder, BetaBound och uTest för att distribuera programvaran till användare och undviker Apples officiella betatestverktyg TestFlight. Ett uppenbart försök att undvika eventuella åtgärder från Apple eller begränsa hur många användare företaget kan distribuera applikationen till.

En talesman från Apple förklarade till TechCrunch att: ”Vi utformade vårt Enterprise Developer-program enbart för intern distribution av appar inom en organisation. Facebook har använt sitt medlemskap för att distribuera en app för datainsamling till konsumenterna, vilket är ett tydligt brott mot deras avtal med Apple. Alla utvecklare som använder sina företagscertifikat för att distribuera appar till konsumenter kommer att återkalla sina certifikat, vilket är vad vi gjorde i det här fallet för att skydda våra användare och deras data. "

Facebook gick med på att stänga av operationen för Apple-användare som svar på TechCrunch-rapporten appen kommer att vara tillgänglig för Android-användare.

Ursprungligen annonserade Facebook möjligheten som en betald undersökning av sociala medier, kodnamnet Project Atlas, 2016 på Snapchat och Instagram via uTest, med inriktning på 13 till 17-åriga användare av sociala medier. Registrera dig för programmet via Applaus och BetaBound kunde inte tydligt nämna Facebook som inledde projektet, vilket tyder på att företaget ville köra det så hemligt som möjligt. När användare registrerade sig och började nedladdningsprocessen uppmanades de att installera Root Certificate, vilket gav Facebook full tillgång till deras digitala liv.

Will Strafach, Guardian Mobile Firewalls säkerhetsekspert förklarade till TechCrunch att: "det ganska tekniska klingande" installera vårt rotcertifikat "-steg är skrämmande. Facebook har kontinuerlig tillgång till de mest känsliga uppgifterna om dig, och de flesta användare kommer inte att kunna rimligen samtycka till detta oavsett avtal, eftersom det inte finns något bra sätt att formulera hur mycket makt som tilldelas Facebook när du gör detta. ”

En talesman på Facebook har bestämt förnekat att företaget vilselett deltagarna eller att programmet bröt mot Apples villkor: "det fanns inget" hemligt "om detta ... det var inte" spionering "eftersom alla människor som registrerade sig för att delta gick igenom en tydlig process som bad om deras tillstånd och fick betalt för att delta. Slutligen var mindre än 5 procent av de människor som valde att delta i detta marknadsundersökningsprogram tonåringar. Alla med underskrivna formulär för föräldraledighet. ”

Apples policy åt sidan är det också en grov kränkning av den personliga integriteten, oavsett om deltagarna betalades eller att de minderåriga som deltog i marknadsundersökningsprojektet påstås ha gett föräldrarnas samtycke. Denna händelse visar hur Facebook ur kontakt har blivit när det gäller att skydda användarnas integritet. Det faktum att företaget skulle utnyttja ungdomar för sina värdefulla personuppgifter för bara 20 dollar är oroväckande och oöverskådligt

någon som fortfarande är intresserad av att använda Facebook, det bästa sättet att undvika sådana snooping på dina privata digitala aktiviteter är att inte delta i "marknadsundersökning" -program i första hand. Ett annat väsentligt sätt att skydda din integritet online är att använda en VPN-tjänst av hög kvalitet. De bästa tillgängliga VPN: n idag kan hjälpa dig att hålla dig säker online genom att maskera din IP-adress och kryptera all din internetkommunikation för att säkerställa att dina data förblir säkra och inte faller i fel händer.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me