Flytta över Bitcoin, här kommer Monero

Bitcoin glittrar inte lika mycket i dessa dagar, med några av de tidigaste och mest ivrige fans som ger upphov till ett nytt barn på "valutablocket." I stället blir Monero snabbt den nya virtuella valutan för dem som vill eller som måste vara anonym. Tydligen är Bitcoin helt enkelt inte anonymt för några. För dem blir Monero, som är ett integritetsmynt som är utformat för att förhindra spårning, den digitala valutan.

Endast tiden kommer att visa om dess överklagande fångar hjärtan och sinnen hos andra cryptocurrency-användare. Men det är inte ofattbart, eftersom redan på procentuell basis är det bättre än Bitcoin - om än på kort tid. En anledning till att det snabbt blir den valde virtuella valutan beror på att brottsbekämpningens utveckling av programvara gör det möjligt för dem att få tag på Bitcoin-transaktioner.

Det verkar som att analysföretag som Chainalysis blir bättre på att avlägsna digitala fästen kopplade till brottslighet eller penningtvätt, och varnar utbyten och förhindrar omvandling till traditionella kontanter. Åtminstone, i ett avseende, visar Bitcoins allmänt tillgängliga blockchain-ledningsteknologi vara ett hinder för dem som vill förbli helt osynliga och därmed banar vägen för Moneros popularitet. (Redaktörens anmärkning - men se Bitcoin Integritet - En djup guide för att köpa och spendera Bitcoin anonymt).

När det gäller cryptocurrency kan jag vara sämre än den genomsnittliga personen, men jag måste erkänna att Monero flög under min radar och snubbade på mig. Vad är det exakt? Ett integritetsmynt? En livskraftig cryptocurrency? Bra frågor. Monero är ett av många sekretessinriktade mynt, var och en med olika säkerhetsfunktioner. Det skapar inte bara falska adresser för att dölja avsändare, det krypterar deras riktiga adress. Öppen källkod cryptocurrency blev i april 2014.

Monero är till skillnad från den offentliga storbokskryptokursen som Bitcoin, där adresser med mynt som tidigare var associerade med oönskad aktivitet kan svartlistas och få sina mynt avvisade av andra användare. Blåser sitt eget horn, men hävdar att Monero utan tvekan är det "privat, ospårbar och valfri transparent." Som sådan är det den föredragna betalningsmetoden nu för många attacker av ransomware.

Monero är också svampbar. Påstås, på grund av en slags datorkamouflage, kan Monero inte bli besläktat genom deltagande i tidigare transaktioner. Detta innebär att Monero alltid accepteras utan risk för censur och / eller reglering. Till skillnad från Bitcoin, vars transaktionshistorik för enskilda Bitcoins är registrerad på blockchain, är det inte sant med Monero. Bitcoins som har förknippats med vissa händelser, som stöld, kan undvikas av köpmän och utbyten. Detta är förmodligen inte möjligt med Monero.

Nu kanske du frågar vad som är nödvändigt för att bli involverad i Monero. Liksom många andra kryptokurser, erbjuder Monero intresserade parter möjlighet att bryta block. Medan individer har förmågan att gå med i gruvpooler, kan de också bryta Monero ensamma. Allt som krävs är en vanlig dator - ingen speciell hårdvara krävs, som är fallet med Bitcoin.

Var medveten om att det finns den vanliga betydande volatiliteten med Monero som för andra kryptokurser, och höjde cirka 70% under den senaste månaden och över 1300% sedan det började handla på CoinMarketCap. Sedan starten 2014 har cryptocurrency fluktuerat mellan ungefär $ 0,25 och nära till $ 60 (i maj 2017). Men precis under de sista två månaderna i fjol fördubblades det i värde till över 300 dollar. Så det verkar vara en möjlighet att ”spela” för snabba kapitalvinster - och naturligtvis furtive transaktioner. Det finns ingen försäljningsbar teknik som ligger till grund för den, till exempel blockchain.

Det verkar som att Monero för närvarande får dragkraft (och uppskattning) på grund av sitt överklagande som underlättare av olagliga transaktioner. Men när den genomsnittliga medborgaren kommer ombord med det kommer detta sannolikt att förändras, eftersom vardagliga människor blir bekymrade över integritet och övervakning. Så, värdet på virtuella valutor kan vara en fråga om antagande men den framtida övervakningsriktningen är det inte. Det kommer bara att bli värre och öka tilltalet av virtuella valutor som Monero.

Bildkredit: Av Wit Olszewsk / Shutterstock.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me