GCHQ för att utvidga metoder för hacking av bulkapparater

GCHQ-säkerhetswebbplats


Underrättelsebyråer i Storbritannien är på väg att avsevärt utöka sina storskaliga datahackningsoperationer i ett försök att mer effektivt identifiera potentiella hot mot nationell säkerhet.

Medborgerliga frihetsgrupper och förespråkare för digital integritet väcker oro över vad en sådan utvidgning av "bulkutrustningsstörningsregimen" (EI) skulle betyda för vanliga medborgares personliga integritet.

Den största EI-regimen är det ramverk som gör det möjligt för GCHQ-agenter att hacka till enskilda telefoner, datorer, USB-stick och till och med hela kommunikationsnätverk. Utvidgningen av EI har integritetsexperter oroliga för att detta skulle göra det möjligt för statliga myndigheter i Storbritanniens fria regeringstid att driva massa snooping-operationer obehöriga och obegränsade.

När lagen om utredningsbefogenheter antogs genom parlamentet 2016 kritiserades den omedelbart av Edward Snowden som det mest svepande regeringsövervakningsprogrammet i västvärlden. ”Storbritannien har just legaliserat den mest extrema övervakningen i den västra demokratins historia. Det går längre än många autokratier, ”twitrade Snowden då. Lord David Anderson, Storbritanniens oberoende granskare av terrorismlagstiftningen, konstaterade 2016 att EI endast skulle "sparsamt" användas under IPA.

Denna månad skickade säkerhetsminister Ben Wallace ett brev till Dominic Grieve, chefen för underrättelsekommittén och förklarade att GCHQ: s ståndpunkt på EI har "utvecklats sedan lagen om utredningsbefogenheter fick kungligt samtycke 2016."

Wallace betyder i huvudsak att GCHQ måste utöka EI för att ta hänsyn till tekniska framsteg inom kommunikationsverktyg sedan den tiden. GCHQ-agenter kan inte riktigt rikta in sig på ett helt nytt sortiment av hårdvara och mjukvaruapplikationer utan utvidgningen av EI.

”EI-operationer är en avgörande förmåga för våra säkerhets- och underrättelsebyråer för att hålla landet säkert. Sedan propositionen har antagits har kommunikationsmiljön fortsatt att utvecklas, särskilt när det gäller utbudet av hårdvara och programvaruapplikationer som måste riktas in. Dessutom har distribueringen av mindre traditionella enheter och användningen av dessa teknologier av individer av intresse avancerat avsevärt. Efter en granskning av aktuella operativa och tekniska verkligheter har GCHQ granskat den tidigare ståndpunkten och fastställt att det kommer att bli nödvändigt att bedriva en högre andel av pågående utlandsfokuserad operativ verksamhet med den stora EI-regimen än vad som ursprungligen planerades, ”förklarade Wallace i sitt brev.

Att utvidga det redan expansiva utbudet av regeringsövervakning på ett betydande sätt är säkert inte bra för integritetsförespråkare i Storbritannien. Hanna Couchman, Advokacy and Policy Officer at Liberty, syftar till att "bevisa att bulkövervakning aldrig kan motiveras i en rättighetsrespektiv demokrati."

Couchman förklarar, "En av de mest störande aspekterna av Storbritanniens övervakningsregime är användningen av" bulkmakter ". Dessa befogenheter gör det möjligt för staten att hoover och hålla enorma mängder data om ett brett spektrum av människor. Du behöver inte misstänkas för brott eller förseelser för att din integritet kränks på detta sätt. Det kan hända var och en av oss - eller mer sannolikt ett stort antal av oss. En bulkorder kan gälla för en hel befolkning. ”

Det obegränsade räckvidden för vad den föreslagna utvidgningen av bulkövervakning skulle möjliggöra är en skrämmande möjlighet för privatlivsinriktade individer. Couchman och andra integritetsförespråkare är inte villiga att låta detta hända utan kamp: ”Liberty har länge kämpat mot massövervakningsmakt. Den brittiska regeringen har antagit ett antal djupt påträngande övervakningsregimer, och Liberty har alltid stått till utmaningen att motstå dessa invasiva statliga makter. ”

Couchman fortsätter att varna för bulkövervakning, “kan användas av regeringen för att få tillgång till vår mest känsliga personliga information - våra meddelanden till vänner och familj, webbplatserna vi besöker och vad vi publicerar online, vart vi går och vem vi går med. Och den här informationen kan användas för att bygga upp oroande detaljerade profiler om oss. ”Inte bara det, utan denna typ av obegränsad övervakningspraxis från myndigheter kan ha en djup negativ effekt på mänskligt beteende som helhet. Bulkövervakning möjliggör en invasion av privatlivet så genomträngande att det kan orsaka individer att självcensurera och förändra deras beteende fullständigt, hävdar Couchman.

Tanken att leva under den ständiga skuggan av att ha alla dina interaktioner online öppna för granskning från myndigheter är utan tvekan onödiga för många. Ett av de bästa sätten att bekämpa sådan granskning och säkra din integritet online är att använda ett VPN. Med den pågående utvidgningen av massövervakade övervakningspraxis i Storbritannien är det nu viktigare än någonsin att kryptera din internettrafik med en VPN. Genom att använda en av de bästa brittiska VPN-tjänsterna kan du enkelt skydda din integritet online och förhindra att dina känsliga personuppgifter ständigt är tillgängliga för myndighetsagenter.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me