Guccifer 2.0 DNC Hack hävdar att Pro-Clinton korruption

En datadump från en hackare som heter Guccifer 2.0 har orsakat en enorm uppståndelse på Twitter under de senaste 48 timmarna. Datadumpen, som släpptes på lördag via en WordPress-webbplats, är den andra i sitt slag från den riktigt namngivna hackaren som har tagit ansvar för den senaste Demokratiska nationella kommittén (DNC) hack.


Datadumparna (varav den andra kallas # Guccifer3 av Tweepers), är vördade av människor överallt för att de tycks avslöja stora mängder korruption inom presidentvalet hittills. Speciellt när det gäller stöd från insidan från DNC - att det kännas uppgår till valberedning för presidentkandidat Hillary Clinton.

Interna anteckningar som stulits från DNC av Guccifer 2.0 visar att Clinton redan omnämndes som den demokratiska kandidaten i maj 2015. Att avslöja att det massiva stödet som den demokratiska kandidaten, Bernie Sanders, åtnjöt under premiärerna alltid var avsett för misslyckande. Nyheten väcker Sanders supportrar enormt, som nu känner att de har utsatts för en böjd valprocess.

Under premiärloppet har idén (av Sanders-supportrar) föreslagits att Mainstream Media: s täckning av Clinton troligen hjälpte till att tippa den demokratiska rasen på hennes sätt. Bland de nyligen publicerade dokumenten finns det dock röksprutbevis för direkt samverkan mellan mainstream-medier och DNC för att hjälpa krona Clinton som den demokratiska kandidaten under valprocessen.

I ett brev från maj 2015 med ämnet ”2016 års presidentkandidatkandidater i GOP”, förklaras detaljer om ”en föreslagen strategi för positionering och offentliga meddelanden kring det republikanska presidentfältet 2016.” En del av planen anges enligt följande;

"Våra mål under de kommande månaderna är att inrama det republikanska fältet och den eventuella nominerade och att ge en kontrast mellan GOP-fältet och HRC."

Tydliga bevis, verkar det som om HRC (Hillary Clinton) var att vårdas för demokratisk kandidatur. Längre in i brevet hänvisas återigen HRC direkt på ett sätt som föreslår en samordnad betoning från DNC mot Clinton som klagar över den demokratiska vinsten:

"Använd specifika träffar för att lera vattnet runt etik, transparens och kampanjfinansiering av HRC."

# Guccifer3 DNC clinton

Media "lätt beröring" -rapportering av Guccifer 2.0-läcka

Även mot bakgrund av dessa fördömande DNC-datadumpar har mainstream-media mestadels koncentrerat sig på de delar som visar DNC: s planerade strategi för att skada republikanska kandidater, inklusive oväntat starka GOP-jokertecken Donald Trump.

Ett annat avsnitt med titeln 'Reporter Outreach' visar en obestridlig vilja att specifikt påverka media på ett orättvist sätt:

"Genom att arbeta genom DNC och andra, bör vi använda bakgrundsinformation, förbereda med reportrar för intervjuer med GOP-kandidater, utanför rekordsamtal och motpitches för att hjälpa tonhistorier utan fingeravtryck och använda reportrar för att driva ett meddelande."

"Både DNC och utanför grupper letar efter att göra evenemang och pressa omgivande republikanska evenemang för att sätta in våra meddelanden i deras press och för att tvinga dem att svara på frågor kring viktiga frågor."

Även om detta kanske inte verkar alltför fördömande för vissa människor, och det är säkert normal praxis i politiken i dag för partier att attackera deras konkurrens, visar brevet verkligen en vilja från DNC att påverka media direkt.

Denna strategi verkar ha fungerat starkt i Hillary Clintons fördel - enligt Decisiondata.org - vars fynd visar att det fanns en "chockerande" mediakonflikt på det stora antalet supportrar som dök upp till Sanders rally (tusentals och ofta mycket mer än vad HRC fick).

Underhållande, trots datadumpningen (vars äkthet inte har förnekats av DNC), håller DNC fast vid sina påståenden om att hacket begicks av sofistikerade ryska (eventuellt regerings- eller FSB) operativa. Den troen är nu öppen för att ifrågasätta med tanke på Guccifers 2.0 påstående att han handlade ensam:

‘Det globala kända cybersecurity-företaget CrowdStrike tillkännagav att den demokratiska nationella kommittén (DNC) -servern hade hackats av“ sofistikerade ”hackergrupper. Jag är mycket nöjd med att företaget uppskattade mina färdigheter så mycket))) Men det var faktiskt enkelt, väldigt lätt. "

För sin del i berättelsen har den ryska regeringen nekat engagemang i hacket. Oavsett om det är en ensam hackare (som påstås), eller inte, är möjligheten att det är en rysk hackare naturligtvis ett rimligt alternativ - och det finns verkligen gott om omständigheter som tyder på att det var en ryska talare - som troligen använder en ryskt tangentbord.

Det verkar också uppenbart att den som hackaren är; de kommer förmodligen att göra sitt yttersta för att förhindra ögonen från själva identiteten för att undvika att bli fångade som den ursprungliga Guccifer-namnen.

För de som inte är medvetna är den senaste visselpipan uppkallad efter den ursprungliga Guccifer-hacker: Den rumänska cyberhacktivisten som steg till berömmelse för en serie hacks 2013 som involverade ett antal amerikanska regeringstjänstemän. Inklusive e-postmeddelanden mellan Sidney Blumenthal och Hillary Clinton skickade olagligt på en "osäker personlig e-post" som nämner 2012 Benghazis terrorattack i Libyen (bland annat).

Guccifer väntar för närvarande på att döma i Alexandria fängelse i Virginia, efter att han har utlämnats från Rumänien till USA för att få anklagelser för hacking av regeringstjänstemän. Guccifer, vars riktiga namn är Marcel Lazăr Lehel, har gjort sig skyldig till anklagelserna mot honom. Enligt ett uttalande från Department of Justice:

"I ett uttalande om fakta som lämnats in med hans grundaravtal medgav [Lehel] att han åtminstone från oktober 2012 till januari 2014 avsiktligt fick obehörig tillgång till personliga e-postkonton och sociala mediekonton som tillhör cirka 100 amerikaner, och han gjorde det för att olagligt skaffa sina offer personlig information och e-postkorrespondens. Hans offer inkluderade en omedelbar familjemedlem till två före detta amerikanska presidenter, en tidigare medlem av U.S.-regeringen, en tidigare medlem av U.S. Joint Staff Chiefs och en tidigare presidentrådgivare, medgav han. [Lehel] medgav att han i många fall offentliggav [sic] sina offrers privata e-postkorrespondens, medicinsk och ekonomisk information och personliga fotografier. "

När det gäller Guccifer 2.0 verkar det som att dessa första två fördömande datadroppar (som inkluderar poäng av påstådda finansiella rapporter från DNC som innehåller detaljerna om enorma donationer och deras givare) bara är början. På WordPress-sidorna har hackaren lovat att släppa tusentals extra dokument och e-postmeddelanden som (han hävdar) redan har vidarebefordrats till Wikileaks (som det tros kommer att publicera dem i rätt tid).

En intressant utveckling är det faktum att Wikileaks just har släppt en nyfiken torrent som heter 'Wikileaks Insurance.' Inte än är innehållet i dessa filer okänt eftersom krypteringsnyckeln ännu inte har släppts. Wikileaks har sagt att torrenten kommer att fungera som en "dead man switch" om de skulle ha några problem med att göra en framtida release (som visselpipaorganisationen planerar att göra snart).

Huruvida något av detta kommer att påverka presidentvalet återstår att se. Om Hillary Clintons bortskämda ställning hittills är någonting att gå förbi, är Clinton troligen att gå vidare utan betoning av dessa senaste avslöjanden. Untouchable är verkligen ett ord som tänker på.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map