IRS för att undersöka 20 000 USD + Coinbase-transaktioner

I år har en meteorisk stigning i priset på Bitcoin. För människor som köpte cryptocurrency när det var drastiskt billigare har vinsterna varit exceptionella. För dem som köpte det för ett, två, tre - eller mer - år sedan har den hausseartade marknaden banat vägen för uppblåsta Bitcoin plånböcker.

Men det finns dåliga nyheter för de amerikanska invånarna som har haft glädje av dessa rikedomar. Internal Revenue Service (IRS) har beslutat att hundratals (om inte tusentals) amerikanska medborgare som äger Bitcoins inte har deklarerat och betalat skatt för deras enorma vinster. Folk som köper eller tidigare har köpt Bitcoins (och andra altcoins) tjänar allvarliga pengar - och farbror Sam vill ha en bit av pajen.

Enligt IRS medger Bitcoin-ägare att de anser Bitcoins vara ett sätt att undvika skatt:

”Användare av cryptocurrency har öppet erkänt att de överväger att använda Bitcoin för att undvika skatterapporteringskrav."

Över hela styrelsen

I november 2016 lämnade IRS in en begäran om domstolar att betjäna en "John Doe" kallar alla amerikanska Coinbase-kunder som överförde Bitcoin mellan 2013 och 2015. Coinbase är ett populärt plånbok och cryptocurrency-utbyte som grundades 2012. En "John Doe" -beställning är så kallad eftersom den inte behöver specificera ett särskilt mål. Istället gäller det alla som anses falla i en viss grupp, enligt deras verksamhet.

Ursprungligen beviljades begäran. IRS fick tillstånd att söka identiteten på amerikanska Coinbase plånbokshållare. Men advokat Jeffrey K. Berns (verkställande partner för Berns Weiss LLP) ansökte sedan för att få förslaget vänt. IRS lämnade in ett förslag som bad domstolen att avslå Berns överklagande. Coinbase och ett antal "John Does" fortsatte att argumentera mot domstolens beslut.

Sedan, i mars 2017, drog Berns mystiskt tillbaka sin rörelse. Detta gav IRS klarsignalen att begära att domstolen verkställer datainkallelsen om Coinbase. IRS lämnade följande uttalande till stöd för sin begäran:

”Det har skett en explosion av miljarder dollar i förmögenhet på bara några år från bitcoin, varav en betydande mängd utan tvekan har samlats till USA: s skattebetalare, med praktiskt taget ingen tredje part som rapporterar till IRS om denna inkomstökning. ”

IRS

Skatteundandragande

Enligt IRS medgav Coinbase att informationen den önskade involverade 8,9 miljoner Coinbase-transaktioner, med 14 355 Coinbase-kontoinnehavare. IRS kunde korsreferenser detta mot personer som hade deklarerat skatt från Bitcoins. Efter att ha gjort det rapporterade det att:

"Endast 800 till 900 skattebetalare rapporterade vinster relaterade till bitcoin under vart och ett av de aktuella åren och att mer än 14 000 Coinbase-användare antingen har köpt, sålt, skickat eller fått minst $ 20 000 bitcoin i ett visst år."

Det bevisade IRS: s poäng "att många Coinbase-användare kanske inte rapporterar sina bitcoinvinster." Av det skälet beslutade domstolen igen att IRS "har ett legitimt intresse av att utreda dessa skattebetalare."

Domstolen beslutade dock också att IRS: s begäran om att utreda alla amerikanska Coinbase-kontoinnehavare var för bred. Det tvingade IRS att begränsa omfattningen av sin utredning. IRS gick bara med på att be om information som hänför sig till kontoinnehavare som inte hade haft formulär 1099-K inlämnade av Coinbase under den aktuella tidsperioden. Dessutom skulle det inte söka register över personer som redan är kända för IRS.

Coinbase Irs

Med tanke på Go Ahead

Nu, till stor glädje för IRS, har den amerikanska domstolen beslutat att det är lagligt för IRS att samla in viss information om Coinbase-användare för att ta reda på om amerikanska medborgare undviker att betala skatt. Domstolens slutliga beslut sätter dock vissa extra begränsningar för vem IRS kan begära information om och vilken information den kan begära.

Ursprungligen hade IRS begärt användarprofiler, användarinställningar, användarsäkerhetsinställningar och historik, användarbetalningsmetoder och andra uppgifter om finansieringsorigin för Coinbase plånböcker. IRS ville också ta hand om alla plånbokaktivitetsposter, inklusive datum, belopp och typ av transaktion, plus namn / identifierare på parter som är involverade i transaktioner och till och med begäran om att skicka eller ta emot Bitcoin.

"Över 20 000 dollar"

Domstolen har emellertid beslutat att IRS endast kommer att kunna begära specifika uppgifter avseende konton som har gjort transaktioner på över 20 000 USD under perioden 31 december 2013 till 31 december 2015. Dessutom har vissa poster betraktats som en icke-go område - särskilt alla kontoöppningar, kopior av pass eller körkort, plånbokadresser och offentliga nycklar för plånböcker.

Domstolen fann också att vissa poster inte var nödvändiga för IRS-utredningar "i detta skede." Dessa inkluderar "journaler av kunskap om din kund", avtal eller instruktioner som beviljar en tredje parts åtkomst-, kontroll- eller transaktionsgodkännandemyndighet och korrespondens mellan Coinbase och användaren eller någon tredje part med tillgång till en plånbok. ”

Coinbase har rapporterat detta som en delvis seger eftersom det sänker antalet plånböcker som kan undersökas från 480 000 till 14 000 kunder.

Coinbase

Vad Coinbase måste överlämna till IRS är dock fortfarande känsliga saker. Speciellt med tanke på att det avser kontoinnehavare som har gjort transaktioner på över 20 000 dollar. När allt är det kontoinnehavarna med de största Bitcoin-rikedomarna som är de mest troliga att ha undvikit mest skatt. Detta är vad domstolen beslutade är rättvist spel:

Namn, födelsedatum, adress, skattebetalares ID-nummer, register över kontoaktiviteter inklusive transaktionsloggar eller andra poster som identifierar datum, belopp och typ av transaktion (köp / försäljning / utbyte), saldot efter transaktionen och namnen på motparter till transaktionen, plus alla periodiska kontoutdrag eller fakturor (eller motsvarande).

Det bör ge IRS mycket att komma igång. Låt oss inte heller glömma att domstolen dömde att andra register "kan bli nödvändigt för en specifik kontoinnehavare när IRS har granskat relevanta poster." Verkar som att de människor som trodde att Bitcoin skulle bli en oreglerad fristad var fel. Bitcoin är känt för att användas för brottslighet, och myndigheterna skjuter hårt tillbaka.

Åsikter är författarens egna.

Titelbild kredit: Wit Olszewski / Shutterstock.com

Bildpoäng: Brandon Bourdages / Shutterstock.com, Wit Olszewski / Shutterstock.com, 360b / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me