John Olivers upprörelse över Net Neutrality Sparks FCC Outages

En sak är säker, komiker John Oliver brinner för nätneutralitet. Att uppmana hans tittare att bombardera webbplatsen för Federal Communications Commission (FCC) med kommentarer har resulterat i en tsunami av klagomål som har kraschat webbplatsen. Detta är uppenbarligen inte första gången som en lidande Olivers vädjan till hans publik har orsakat ett brott vid FCC.

Tillbaka 2014 bandade den demokratiskt kontrollerade FCC om frågor och teoretiserade om Internet-tjänsteleverantörer som laddade för saker som snabbare service. John Olivers otvivlade behag för hans publik att engagera sig fick FCC-webbplatsen att krascha. Sedan dess har FCC uppgraderat webbplatsen, men inte tillräckligt bra för att hantera den senaste floden.

HBO-nätverksvärdet är inte uppmärksam på vem som är föremålet för hans FCC-glädje. Då hänvisade han till FCC: s ordförande, demokraten Tom Wheeler, som en "dingo" för att till och med överväga att ge ISP: er en sådan prissättningskraft. Kanske delvis till följd av Oliver: s uthyrningar i ämnet, så gav Wheeler så småningom regler som förbjuder betalda snabba banor.

När det gäller vad John Oliver tycker om dagens FCC och dess republikanska ordförande, Ajit Pai, behöver man bara titta på URL: en han riktar sina lärjungar till för att protestera mot de föreslagna reglerna - gofccyourself.com. Den förra debatten om nettneutralitet drog fyra miljoner kommentarer, men det finns fortfarande gott om tid att bryta det rekordet. Redan 80 000 kommentarer har tagits emot på bara ett par dagar.

Net Neutrality II: Last Week Tonight med John Oliver (HBO)

Net Neutrality II: Last Week Tonight med John Oliver (HBO) Net Neutrality II: Last Week Tonight med John Oliver (HBO)

Notera

Det här videoklippet kanske inte är tillgängligt i din region. Om du ansluter till en amerikansk server med ett VPN som stöder avblockering av YouTube kan du komma åt innehållet utan problem.

Retoriken har tagits upp för att ante också har tagits upp. Nu är debatten över huruvida regler för nätneutralitet alls bör existera. Åtminstone kommer reglerna som omklassificerar bredbandsföretagen som verktyg enligt avdelning II säkert att omvändas. För sin del i sagan har Pai stagat passioner med sitt skandalösa oratorium.

Han kärnar inga ord när han säger att nätneutralitet reglerar " "dagar är numrerade," och att han tänker ta med en "ogräs whacker" till olika FCC-föreskrifter - språk som Oliver anser är "ganska olycksbådande," som "seriemördare-samtal." Det är verkligen inte språk som passar en ordförande för myndigheterna. Vidare tillade Oliver:

"När koden för federala förordningar tittar ut genom fönstret på natten, finns det bara Ajit Pai som står tyst och håller sin ogräswacker och väntar på hans chans."

Oliver citerade det faktum att Pai var en Verizon företagsadvokat, och att hans framställning av Wheelers regler som kvävande investeringar i infrastruktur var osann:

"Det som han väsentligen föreslår där är att så snart titel II kom in sa företag, 'f - k det, att investera i infrastruktur är alldeles svårt nu, vi gör det inte längre. Faktum är att dra en del av kabeln ur marken, vi går tillbaka till telegrafen."

För att stärka hans ärende hänvisade Oliver till en tidigare händelse där Verizon, AT&T och T-Mobile förhindrade att Google Wallet installerades på sina telefoner eftersom den direkt tävlade med deras eget betalningsappsystem, Isis.

Problemet med anhängare av ett verkligt gratis internet är att deras röster är för få och deras upprörelse verkar inte återspeglas vid valurnan när valdagarna rullar runt. Tyvärr är tittarnas TV-kabeluttag relativt liten och mycket liberal, så det återspeglar inte det breda populära samförståndet. Om det gjorde det, skulle vi inte vara i den här situationen nu.

Orsakerna till detta är alldeles för många att ta upp i den här artikeln. Det räcker med att säga att frågan om nätneutralitet borde vara tvåpartisinsk. Oavsett om du är en demokrat eller en republikan, en liberal eller en konservativ, har du ett intresse av ett snabbt, gratis, innovativt internet.

Nu när du har blivit varnad och förhoppningsvis är tillräckligt upptäckt, vad kan du göra för att rädda netneutralitet? Amerikanska medborgare bör skriva till sina valda representanter i kongressen. Du kan Google deras kontaktinformation eller använda Electronic Frontier Foundation: s verktyg för att göra det. Amerikanska medborgare kan också lämna sin åsikt genom att lämna en kommentar på FCC: s webbplats genom:

  1. Besöker den ironiskt namngivna webbplatsen Restoring Internet Freedom-förslaget på FCC: s webbplats.
  2. Klicka på + Ny arkivering eller + Express. Om du inte vill lägga till en bilaga till en sådan bild eller dokument, bara gå till + Express.
  3. Fyll i formuläret. Om "Fortsättningar" inte är automatiskt fylld för dig, ange "17-108".
Bildkredit: LastWeekTonight / YouTube.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me