Månatliga amerikanska Amazon Prime Membership Skyrockets

Amazon har meddelat en prishöjning för amerikanska konsumenter som prenumererar på dess Amazon Prime Membership-tjänst. Premium-, musik-, litteratur- och shoppingtjänsten kommer nu att kosta mer för konsumenter som köper tjänsten varje månad. Den goda nyheten är att årsplanen fortfarande kommer att kosta 99 dollar.


För konsumenter som enkelt blir uttråkade eller att titta på alla sina favoritprogram otroligt snabbt kan det vara en utmärkt idé att köpa ett månadsabonnemang på Amazon Prime. Det betyder att de kan njuta av tjänsten i några månader i taget och sedan kanske prova en annan som Hulu eller Netflix.

Nu verkar det som om Amazon har insett att vissa konsumenter uppför sig på detta sätt. Företagets lösning? För att blåsa upp priset på ett månadsabonnemang från $ 10,99 till en enorm $ 12,99 per månad.

För amerikanska konsumenter som köper ett Amazon Prime-abonnemang varje månad är resultatet en total prisökning på 18 procent. Detta gör den totala årliga kostnaden för Prime (om den köps varje månad) $ 155,88. (Tidigare skulle det ha kostat $ 131,88.)

Amazon tillkännagav den nya prisstrukturen på fredag:

“Priset för det månatliga Prime-medlemskapet för nya medlemmar ökade från $ 10.99 till $ 12.99 den 19 januari 2018. Priset på den rabatterade Prime Student-månadsplanen för nya anmälningar ökade från $ 5.49 till $ 6.49 den 19 januari 2018.

Befintliga månatliga Prime- och Prime Student-medlemmar betalar det nya priset för förnyelser som inträffar efter den 18 februari 2018.

Årliga Prime-medlemmar fortsätter att betala 99 dollar. Årliga Prime Student-medlemmar fortsätter att betala 49 dollar. ”

Det är värt att notera att Amazon Prime Video fristående tjänst kostar fortfarande bara $ 9,99 per månad. Så om videor är det enda du är intresserad av, behöver du inte betala mer.

Det fulla Premium-medlemskapet (det som får prisökningen) ger abonnenterna tillgång till Prime Music-biblioteket, som inkluderar miljoner låtar, Prime Reading som erbjuder tillgång till tusentals böcker, tidskrifter, artiklar och serier. Och Twitch Prime, en toppupplevd spelupplevelse som ger användare unikt spelinnehåll.

Dessutom kan Prime-prenumeranter lagra obegränsade bilder online och delta i "Early Access" -shopping som låter dem njuta av ett 30-minuters försprång på att köpa nyutgivna "Lighting Deals" i Amazon-butiken.

En talesman på Amazon har gått med på att förklara den plötsliga prisökningen:

”Prime ger en enastående kombination av leverans-, shopping- och underhållningsfördelar, och vi fortsätter att investera i att göra Prime ännu mer värdefullt för våra medlemmar. Antalet artiklar som är berättigade till obegränsad gratis tvådagars frakt ökade de senaste åren från 20 miljoner till mer än 100 miljoner artiklar. Vi har utökat Prime Free samma dag och Prime Free en dag leverans till mer än 8000 städer och städer.

Vi fortsätter också att introducera nya, populära och prisbelönta Prime Originals, som The Grand Tour, Sneaky Pete och Golden Globe-vinnande The Marvelous Mrs Maisel - allt ingår i Prime Video. Medlemmar har också en växande lista med unika fördelar som Prime Music, Prime Reading, exklusiva produkter och mycket mer. Vi kommer att fortsätta introducera nya sätt att göra medlemmarnas liv ännu bättre. ”

Upp upp och iväg

Detta är inte första gången som Amazon plötsligt höjer sina priser. 2014 höjdes kostnaden för Amazon Prime från $ 79 till $ 99. Enligt Ars Technica är tjänsten Amazons primära ”kontantko.” Amazon tros ha 90 miljoner medlemmar i USA ensam, men det är inte känt hur många av dem som köper ett månadsabonnemang.

Det som är känt är att medlemmar tenderar att spendera mycket mer på Amazon än icke-medlemmar. Enligt Statista spenderar icke-amerikanska medlemmar cirka 700 dollar per år på Amazon. Amerikanska medborgare med Prime-medlemskap spenderar å andra sidan nästan dubbelt till 1 300 $.

Inte i Storbritannien

Den goda nyheten är att kostnaderna för ett fullständigt Amazon Prime-medlemskap för närvarande inte höjs i Storbritannien. I Storbritannien betalar abonnenterna redan mer för ett årligt prenumeration, vilket till en kostnad av £ 79 är lika med $ 109,49. En månatlig prenumeration kostar emellertid bara £ 7,99, vilket är ungefär vad amerikanska invånare brukade betala före prisökningen.

För alla som vill fortsätta köpa sitt prenumeration varje månad - men inte vill betala mer - kan svaret vara att ansluta till en VPN-server i Storbritannien för att köpa ett månadsabonnemang. Det är emellertid inte klart om detta skulle påverka leveransen nästa dag och tillgång till Lightning Deals. För människor som bara är intresserade av video-, musik- och litteraturinnehåll är det emellertid ett bra alternativ. För närvarande förväntar sig inte Storbritannien en liknande prisökning. En talesman från Amazon har dock inte uteslutit det för framtiden.

För alla som inte har råd med prenumeration på en premiumvideotjänst som Hulu, Prime eller Netflix - ett VPN för streaming är ett utmärkt alternativ som är väl värt att undersöka. För mer idéer om hur ett VPN kan hjälpa dig att spara pengar titta här.

Titta på vår VPN UK guide för mer information om vilka tjänster du kan avblockera och information om hur en VPN kan hålla dig säker.

Åsikter är författarens egna.

Titelbild: Claudio Divizia / Shutterstock.com

Bildkrediter: pixinoo / Shutterstock.com, Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me