Mozilla-experiment för att annonsera ProtonVPN till amerikanska Firefox-användare

Mozilla, företaget bakom den populära Firefox-webbläsaren, har meddelat att det har ingått en affär med ProtonVPN. Affärsavtalet som ska inledas i morgon, 24 oktober, kommer att tjäna ProtonVPN-annonser till konsumenter som bor i USA som använder den senaste “Quantum” -versionen av webbläsaren (Firefox 62).

Enligt blogginlägget från Mozilla kommer en "slumpmässig" grupp av amerikanska användare att visas annonsen - som kommer att visas i det övre högra hörnet av deras Firefox-fönster. Enligt företaget är annonsen för tillfället bara ett "experiment".

I sitt blogginlägg om ämnet säger Mozilla att det "startar processen för att utforska nya, ytterligare inkomstkällor som överensstämmer med vårt uppdrag." Uppdraget är tvåfaldigt - för att stärka sina inkomstströmmar och skapa stabilitet inom företaget - samtidigt som man marknadsför produkter och verktyg som främjar bättre onlinehälsa.

Firefox-användare som bestämmer sig för att ta Mozilla och Proton till kampanjen kommer att kunna registrera sig för ett månatligt konto för ProtonVPN till en kostnad av $ 10 per månad. Till skillnad från att det rapporteras felaktigt någon annanstans - detta är inte dyrare. Även om det är möjligt att få ProtonVPN på årsbasis till en kostnad av $ 8 per månad, har det månatliga ProtonVPN Plus-abonnemanget alltid kostat $ 10 dollar.

ProtonVPN och Mozilla partnerskap

Stänger ut mellanhanden

Det här experimentella förhandlingen mellan ProtonVPN och Mozilla är definitivt intressant. För närvarande litar de allra flesta VPN-användare på webbplatser som ProPrivacy.com för att lära sig information om VPN. Det finns bokstavligen hundratals VPN på marknaden, och kvaliteten och priserna på dessa tjänster varierar mycket. Detta gör att välja ett VPN ganska svårt, särskilt för personer som kommer in på marknaden.

På grund av en nyhetsbarrage under de senaste åren (inklusive den nu ökända Facebook Cambridge Analytica-skandalen) vaknar människor i USA snabbt upp för att deras data skördas - inte bara av sociala medietjänster - utan också andra teknikjättar som Google och Microsoft; liksom av telekomföretag som Verizon och AT&T.

I april 2017 antog Trump-administrationen lagar som tillåter internetleverantörer att behålla användarens webbvanor och sälja dem till tredje parter. Det betyder att en VPN är det enda sättet att hindra ISP: er från att lagligt samla in och sprida webbsurvanor om amerikanska medborgare till tredje part. Tyvärr, trots en upptäckt av personer som köper VPN-prenumerationer i Nordamerika sedan lagen ändrades - förblir 47% av medborgarna fortfarande omedvetna om att det finns VPN: er.

Faktum är att även om statistik visar att 95% av amerikanska medborgare antingen är "något oroliga" eller "mycket oroliga" för hur företag använder sina uppgifter - använder endast 17% aktivt ett VPN. Det bevisar att det fortfarande krävs mycket arbete i USA för att öka medvetenheten om vikten av VPN: er.

Mozilla-annons

En smart kampanj

Med 83% av de amerikanska internetanvändarna som fortfarande misslyckas med att skydda sin integritet med en VPN, har Mozilla och ProtonVPN beslutat att stöta på Firefoxs inflytande. I USA använder cirka 80% av befolkningen (260 miljoner människor) internet. Detta innebär att häpnadsväckande 216 miljoner människor fortfarande inte har ett VPN.

I USA surfar cirka 5% av internetanvändarna på Internet med Firefox. Det betyder att Mozilla har möjlighet att marknadsföra VPN till cirka 10 miljoner medborgare. Och om Mozilla bestämde sig för att lansera detta världen över skulle det kunna utbilda cirka 170 miljoner internetanvändare om fördelarna med VPN: er.

Visserligen föredrar vi att vi på ProPrivacy.com föredrar att de amerikanska konsumenterna får lite mer val. Det är sant att ProtonVPN är ett välrenommerat företag som kommer med ursprung; har grundats av tillverkarna av Proton Mail. Med det i åtanke har Mozilla valt bra (även om jag kan tänka på VPN som är bättre för privatlivet - och många billigare alternativ också).

Trots detta applåderar vi i allmänhet Mozillas ansträngningar att utbilda den amerikanska allmänheten om VPN: s betydelse. Vår enda kritik är att vi föredrar att Mozilla också skulle avslöja för sina användare att ProtonVPN erbjuder en gratis version av VPN som de kan använda om de är hårda för kontanter.

När människors integritet står på spel borde inte allt vara ett hinder. Och även om det finns mycket pengar att göra för att annonsera den betalda versionen av ProtonVPN, förtjänar människor alltid att få information om att det finns gratis VPN-alternativ tillgängliga på marknaden.

Redigerad 24/10/2018 för att lägga till: Det har nu kommit fram att Mozilla kommer att visa den experimentella annonsen till konsumenter under olika omständigheter: När de besöker strömmande webbplatser, när de ansluter till "ett osäkrat wifi-nätverk med en captive portal" (till exempel i en hotelllobby) eller när de besöker någon av 65 VPN-leverantörers domäner. Det faktum att Firefox-användare kommer att få ProtonVPN-annonsen när de besöker konkurrerande VPN-domäner, förstärker verkligheten att Mozillas främsta problem är att sälja ProtonVPN (snarare än att utbilda människor om VPN-säkerhet). Vem som helst som visade Mozilla-annonsen uppmanas (igen) att shoppa runt innan du bosätter sig på ProtonVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me