Mozilla samarbetar med ExpressVPN

Mozilla och ExpressVPN har meddelat ett nytt partnerskap där användare av Mozillas nyligen omklassificerade Firefox Lite-app kommer att erbjudas en 7-dagars gratisversion av den populära VPN-tjänsten. Detta erbjudande är öppet för användare av Mozilla Lite i Indien, Indonesien, Thailand och Filippinerna.

Till skillnad från ett nyligen tillkännaget liknande partnerskap mellan Mozilla och ProtonVPN, som är ett korttids “experiment” som endast är tillgängligt för en grupp amerikanska användare, är detta ett långsiktigt projekt som rullas ut till alla Firefox Lite-användare i målländerna..

"Tillsammans kommer vi att erbjuda Firefox Lite-användare en gratis 7-dagars testversion av ExpressVPN, som hjälper dem att säkra sina anslutningar och se till att deras data inte utsätts för nyfikna ögon eller skadliga aktörer."

Harold Li, vice ordförande på ExpressVPN, förklarade beslutet att rikta in sig på användare i de utvalda länen, berättade för oss:

"Dessa fyra länder är bland de med världens största internetpopulationer och är de viktigaste marknaderna som Mozilla riktar sig mot Firefox Lite just nu."

Mozilla-annons

Mozilla

Mozilla Foundation är en ideell organisation som är mest känd för att utveckla Firefox-webbläsaren med öppen källkod. Den stora delen av dess inkomst kommer från "sök royalty" från Google, men Mozilla har nyligen experimenterat med sätt att diversifiera sin inkomstmodell.

Vi tror att det är rättvist att anta att dess partnerskap med ExpressVPN är en del av denna insats.

ExpressVPN

ExpressVPN är en sekretessinriktad VPN-tjänst baserad på Brittiska Jungfruöarna. Det har inga loggar som äventyrar användarnas integritet, erbjuder exceptionell kundsupport dygnet runt och banat i tanken om en 30-dagars garanti utan pengar tillbaka.

Det erbjuder appar för varje större plattform, inklusive, naturligtvis, Android (4.2+). ExpressVPN använder mycket stark kryptering i alla sina appar för att hålla hackare och nyfikna regeringar i fjärran. ExpressVPN löser alla DNS-frågor själv, och dess appar har fullt DNS-läckskydd och dödsbrytare för att säkerställa användarnas verkliga identitet inte utsätts på internet.

Charles Chen, chef för affärsutveckling, vid Mozilla Asia noterade att:

”Vi ser VPN som ett kritiskt verktyg för internetsäkerhet och integritet. ExpressVPN stod fram för sitt banbrytande arbete inom läckageisolering. Vi är glada över att ha etablerat ett så starkt samarbete för att få en helt ny nivå av säker mobilupplevelse för våra användare. ”

Det är värt att notera att ExpressVPN erbjuder en 7-dagars gratis provperiod för alla användare av sin Android-app, oavsett var de är baserade.

Firefox Lite

Firefox Lite är en snabb lätta webbläsare designad specifikt för den asiatiska marknaden. Firefox Lite är en omfördelning av Firefox Rocket, bara en nedladdning på 3,5 MB och har ett starkt fokus på att minimera bandbreddanvändningen.

Turbo-läget filtrerar bort annonser och annat tredjepartsinnehåll från webbsidor för att påskynda laddningstider för sidor och minimera datanvändningen. Det ger också möjlighet att spara hela skärmen på PDF för att läsa offline (tillsammans med en webblänk så att användare snabbt kan återvända till webbplatsen).

ProPrivacy.coms åsikt

Att uppmuntra människor att använda ett VPN för deras säkerhet och integritet är bra, så vi har inga problem med att Mozilla slår strategiska partnerskap som detta, vilket både gynnar användarna och minskar beroendet av Google för intäkter.

ExpressVPN är också en stor VPN-leverantör och en av få på marknaden som har den infrastruktur som krävs för att hantera ett tillströmning av nya kunder från dessa mycket stora marknader. Faktum är att Indien, Indonesien, Thailand och Filippinerna uppskattas ha några 729 miljoner internetanvändare tillsammans. Om till och med en liten andel av dessa människor tar upp Mozilla och ExpressVPN på sitt erbjudande, är det viktigt att VPN-tjänsten kan utjämnas till utmaningen. Harold Li bekräftade för oss att ExpressVPN är redo för detta:

"ExpressVPN har vuxit exponentiellt sedan vi lanserade 2009 och vi har genomgående kunnat skala våra resurser och infrastruktur för att alltid upprätthålla branschledande hastighet, tillförlitlighet och kundservice. Vi är övertygade om att vi kommer att kunna stödja tillväxten hos användare som detta partnerskap kommer att ge."

Vår enda oro är att Firefox Lite tydligt riktar sig till användare på utvecklande marknader som ofta kämpar för att ha råd med mobildatabandbredd. Ett ExpressVPN-abonnemang kostar $ 12,95 per månad (eller $ 6,67 per månad om ett årsabonnemang köps med den aktuella affären, som vi är rädd för att många personer i den demografiska målsättningen kämpar med. Men det är en bra tjänst, så det blir intressant att se vad upptaget är. När vi satte detta till Li sa han:

"Det vi har sett är att användare över hela världen i allt högre grad ser sekretess och säkerhet online som en nödvändighet och är villiga att betala för att skydda det. I slutet av dagen handlar det om det värde som vi kan erbjuda, och vi vet från det stora antalet kunder på alla fyra av dessa lanseringsmarknader att användare ser värdet i ExpressVPN. "

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me