Nakna kändisar Plastikkirurgiska bilder hackade

Tidigare i år stjal ryska hackare, kända som Tsar Team, nakna patientfoton från en plastikkirurgisk klinik i Litauen. De krävde lösgöranden från patienter från hela världen och hotade att läcka sina kompromissa bilder online om de inte betalade. Nu har en brittisk klinik för plastikkirurgi som tillgodoser de rika och berömda drabbats av en förödande copycatattack.

London Bridge Plastic Surgery (LBPS) ligger nära Marylebone i centrala London. Den välkända kliniken är populär bland rika kunder som önskar det bästa arbetet som finns tillgängligt. Operations webbplats säger att det är "en av de ledande plastikkirurgiska klinikerna i Storbritannien."

Nu har hackare som kallas Dark Overlord stulit en cache av foton från den berömda kliniken. De ökända hackarna, som tidigare läckte säsong fem av Orange Is The New Black (mycket till fansens glädje), hotar att publicera dessa bilder online.

Nakenbilder med kändisekirurgier

De stulna bilderna inkluderar bilder tagna före, under och efter procedurer. Som sådan inkluderar de kompromissa bilder av rika kunder och kändisar som valde att genomgå förfaranden som bröstförstoringar och förbättringar av könsorganen. Bland de som drabbats av lude cyberattacken är den brittiska kändisen Katie Price, AKA Jordanien.

Tidpunkten för attacken kan höja några ögonbrynen. Varför? Eftersom Jordan nyligen tackade LBPS för en framgångsrik ansiktslyftning som hon genomgick på kliniken. Eftersom Jordan inte är särskilt välkänd utanför Storbritannien, kan det innebära att Dark Overlord-hackarna finns i Storbritannien?

Katie Price

Djupt kompromissande material

Attacken av copycat-plastikkirurgi uppstod först när Dark Overlord-hackare kontaktade den amerikanska nyhetswebbplatsen The Daily Beast med följande meddelande:

”Vi har tuber [terabyte] av den här skiten. Databaser, namn, allt. Det finns några kungliga familjer här. ”

Tillsammans med det meddelandet fick Daily Beast ett häckägg av foton som påstås innehålla bilder av patienter i processen att få kirurgiska förändringar.

"Världen har aldrig sett en medicinsk dumpning av en plastikkirurg i så stor utsträckning," skröt hackarna.

Efter att ha tittat på fotona har Daily Beast rapporterat att:

”Många är mycket grafiska och närbild som visar operation på manliga och kvinnliga könsorgan. Andra visar uppenbara patienters kroppar efter operationen, och vissa inkluderar ansikten. ”

Hackarna hotar att läcka bilderna online. Daily Beast har bekräftat att de verkligen verkar vara den riktiga affären.

Dark Overlord Plastic

Bekräftelse av penetration

Den Londonbaserade kliniken har använt cybersecurity-experter för att bekräfta att den penetrerades i förväg av Dark Overlords påståenden:

”Tyvärr, efter utredningar av våra IT-experter och polisen, tror vi att vår säkerhet bröts och att uppgifterna har stulits. Vi arbetar fortfarande för att fastställa exakt vilken information som har komprometterats. ”

Detta gör det verkar troligt att cache för foton verkligen är nytt material, i motsats till att nya bilder från den litauiska kliniken används för att utpressa en annan operation.

LBPS har släppt ett uttalande på sin webbplats som säger:

”Säkerhet och patientens konfidentialitet har alltid varit av största vikt för oss ... Vi är djupt ledsna för eventuella störningar detta dataintrång kan göra att våra patienter och vårt team är tillgängliga dygnet runt för att prata med alla som har några problem med att ringa 020- 3858 0664. ”

Modern Attack Vector

Den här typen av cyberattack är en ny form av utpressningsbaserad hacking som bara har uppstått i år. Den vanligaste metoden för cyber-utpressning innebär att man använder skadlig programvara för att låsa upp en persons dator eller smartphone-enhet.

Ransomware, som det är känt, förmår offrets enhet med kryptering tills offret betalar en summa, vanligtvis i Bitcoins, till hackarna. Den största attacken någonsin av denna typ - Wannacy-attacken - hände också i år. Det påverkade tusentals datorer över hela världen, inklusive många företag, myndigheter och sjukhus.

I båda årets hackor för plastikkirurgi har cyberbrottslingarna upptäckt ett sätt att utpressa sina offer på ett mer personligt - och man kan säga ett traditionellt - sätt. Att utpressa antingen offret eller kliniken (eller båda) för att skydda sitt rykte är en oroande trend.

Royal Crown

Inblandade kungligheter?

Hackarens djärva påstående att de har bilder av den kungliga familjen innebär sannolikt att den fulla kraften i Storbritanniens underrättelse - inklusive GCHQ och det nya National Cyber ​​Security Center (som öppnades av drottningen själv i februari) - kommer att användas för att försöka och hitta dem.

Påståendet är också förtjusande säsongsbetonat, med Storbritannien som förbereder sig för att fira brottningen av Gunpowder-tomten den 5 november. Om hackarna upptäcks, kommer de då att bli nästa grupp som står inför anklagelser om High Treason to the Crown? Lyckligtvis för Dark Overlords har High Treason inte avrättat en avrättningsdom sedan 1998, så deras öde kommer inte att vara lika dyster som Guy Fawkes.

Åsikter är författarens egna.

Titelbild kredit: puhhha / Shutterstock.com

Bildkrediter: Joe Seer / Shutterstock.com, Sergey Nivens / Shutterstock.com, Elina Leonova / Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me