NordVPN har inga loggaranspråk utredda av oberoende revisorer

I en bransch har NordVPN först haft sin loggningstjänst upp till granskningen av en oberoende revision.

Nord VPN inga loggar påståenden granskade

NordVPN har alltid hävdat att vara en VPN-tjänst utan loggar, men detta påstående släpptes i tvivel under en uppvärmd online-debatt i sommar om dess ägande.

För att säkerhetskopiera detta påstående och försäkra kunder om dess integritet har NordVPN gjort en oberoende granskning av sina loggningssystem.

En sådan revision har aldrig utförts på en VPN-tjänst tidigare, så här på ProPrivacy.com var vi mycket glada över att få tag på den.

Granskningen

Revisionen utfördes av ett av världens stora fyra revisionsföretag. Till skillnad från granskningar av det slag som nyligen publicerats av Surfshark, som ser på den tekniska säkerheten för en leverantörs mjukvara, fokuserade denna revision på de loggar som NordVPN gör och inte behåller.

Detta är en marknad först och en välkommen, eftersom ökad öppenhet över inga loggar kräver desperat.

För närvarande är granskningen endast tillgänglig för en i förväg vald journalister. På bestVPN.com hade vi turen att vara bland de första att se resultaten.

Vi var nöjda med att lära oss att rapporten helt stöder NordVPN: s inga loggar påståenden. En liten mängd icke-personligt identifierbar serveranvändningsdata samlas in, men detta utgör inget hot mot användarnas integritet.

Den revision som vi visade ger inte mycket i vägen för detaljerad teknisk information, även om den redogör för förfarandena som revisionsföretaget använde för att nå sina slutsatser.

För närvarande är det mindre en fullständig granskning än ett uttalande från företaget att det tittade på NordVPN: s system och fann att allt var tillfredsställande med avseende på dess krav på loggar. Detta revisionsföretag är ett särskilt pålitligt oberoende revisionsorgan, vars ord vi mer än gärna litar på.

begränsningar

Varje revision med omfattningen av denna har tydliga begränsningar. Det kan bara ge en ögonblicksbild av vad som händer på vissa platser vid granskningen.

Som NordVPN själv erkänner:

"Granskningen kan endast hänvisa till våra tjänster och serverkonfigurationer från och med 1 november 2018. Eftersom en digital tjänst kan konfigureras om, förstår vi varför revisionen inte kan tillämpa sina slutsatser på ett bredare datumintervall."

Av avgörande betydelse för prenumeranter är det som bevisar att NordVPN har systemen på plats för att tillhandahålla en helt loggfri VPN-tjänst. NordVPN har också lovat att genomföra regelbundna revisioner i framtiden för att hjälpa till att verifiera att dessa system förblir på plats och ingår i NordVPNs standarddrift..

ProPrivacy.coms expertutlåtande

Här på ProPrivacy.com har vi länge önskat oss ett sätt att granska VPN-leverantörernas inga loggkrav. Loggarna som en VPN-tjänst gör eller inte behåller, utgör en mycket större fara för användarnas integritet än den tekniska säkerheten den använder, och är därför den enda viktigaste misslyckandepunkten.

Till och med grundläggande teknisk säkerhet skyddar VPN-användares data och surfvanor från de flesta enskilda kriminella hackare. Aktörer på statlig nivå är ett annat bollspel, men även dessa kommer att gå efter leverantörens loggar långt innan de försöker kompromissa med en VPN-klients tekniska säkerhetsåtgärder.

Varje enskilt fall som har blivit offentligt, där en VPN-användare fångades ut, var resultatet av att en leverantör överlämnade sina stockar till myndigheterna, ibland under hårdhet.

Uppenbarligen, om en VPN-leverantör inte har några loggar, har den ingenting den kan lämna över. Därför är integriteten i leverantörens anspråk på ingen logg så viktig för personuppgifterna.

Ingen granskning av leverantörens loggningsanspråk kan bevisa med full säkerhet att inga loggar hålls när revisoren går hem, men en revision av den typ som utförs på NordVPN ger den högsta nivån på öppenhet som det är möjligt att få.

NordVPN: s strategi är trailblazing och vi hoppas verkligen att det uppmuntrar andra VPN-tjänster att följa efter.

Slutsats

En sådan revision ger den högsta möjliga grad av insyn i relation till verifiering av en VPN-leverantörs loggkrav.

Sammanfattningen är att ett av världens främsta oberoende revisionsföretag har tittat i detalj på vad och hur de loggar data och har gett NordVPNs inga loggar påstår sitt godkännande sigill.

Just nu gör detta NordVPN unikt i VPN-industrin och vi hoppas var de leder, många andra kommer att följa.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me