Ny studie avslutar Facebook som är värt 1 000 dollar per år för användare


En ny studie från PLOS ONE tyder på att den genomsnittliga Facebook-användaren skulle kräva mer än 1 000 dollar i ersättning för att inaktivera sitt konto under ett år..

Resultaten är heta på hälarna av förra årets mycket publicerade Cambridge Analytica-skandal och New York Times fördömma rapport. NYT-rapporten avslöjade hur den sociala mediagiganten delade ovanliga mängder användardata med partnerföretag. Det verkar som att trots allt detta anser Facebook-användare fortfarande att fördelarna och bekvämligheten med plattformen överväger de potentiella säkerhets- och digitala integritetsriskerna.

Forskare som genomför studien, inklusive flera ekonomer och forskare på sociala medier, finansierades av bidrag från Kenyon College och Michigan State University. Det primära syftet med forskningen var att bestämma vilket värde den sociala medieplattformen har för konsumenterna, med tanke på att tjänsten erbjuds gratis. Forskare genomförde en serie auktioner där deltagarna erbjöds ekonomisk kompensation för att inaktivera sina Facebook-konton under en period från en dag upp till ett år.

En av författarna till studien, Jay Corrigan, förklarade forskarnas tänkande i ett pressmeddelande: ”Vi vet att människor måste få enormt värde från Facebook, annars skulle de inte spendera miljoner timmar på webbplatsen varje dag. Utmaningen är hur man sätter ett dollarvärde på en tjänst som folk inte betalar för. ”

De tre auktionerna som forskarna inrättade inriktade sig på två prover av högskolestudenter från Midwestern-universitet, ett urval av deltagare från allmänheten och ett urval online. Forskare fann att ett urval av studentdeltagarnas genomsnittliga bud var över $ 2 000 för att inaktivera Facebook under ett år, medan det genomsnittliga budet i samhällsutbudet var drygt 1 000 $ under ett år utan Facebook.

Dessa resultat är säkert berättande och indikerar att användare lägger ett högt ekonomiskt värde på sin sociala medieupplevelse, även inför skandaler och allvarliga personliga integritetsproblem. Corrigan uttalade i en kommentar till CNBC att Facebook är: "så roligt och så användbart att [de är] villiga att avsätta sina integritetsproblem."

Studien delade en del otrolig statistik som visar hur populär den sociala mediesidan är, och precis hur inbyggd tjänsten är i användarnas dagliga liv: ”Om Facebook var ett land, skulle det vara världens största befolkningsmässigt med över 2,20 miljarder aktiva användare varje månad, varav 1,45 miljarder är aktiva dagligen och spenderar i genomsnitt 50 minuter varje dag på Facebook-ägda plattformar (t.ex. Facebook, Messenger, Instagram). Detta innebär att dess användare tillsammans tillbringar mer än 100 000 år på Facebook varje dag. ”

"Trots oro för förlust av relevans på grund av minskande personliga inlägg från användare, minskat intresse för antagande och användning av tonåringar och unga vuxna, påståenden om potentiell manipulation av dess innehåll för politiska ändamål och läckor som ifrågasätter företagets hantering av privata användardata, Facebook är fortfarande världens bästa sociala nätverkssida och den tredje mest besökta webbplatsen på Internet efter Google och YouTube. ”

Det antyder att Facebook har blivit en så kraftfull närvaro i människors liv att många är villiga att förbise det sociala nätverkens påstådda missupptagning av användardata till förmån för dess upplevda fördelar. Studien drar slutsatsen att "Oro för datasekretess, till exempel Cambridge Analyticas påstådda problematiska hantering av användarnas privata information, som tros ha använts för att påverka USA: s presidentval 2016, understryker bara det värde Facebook-användare måste komma från tjänsten . Trots paraden med negativ reklam kring Cambridge Analytica-avslöjningarna i mitten av mars 2018, tilllade Facebook 70 miljoner användare mellan slutet av 2017 och den 31 mars 2018. Detta innebär att värdet som användare får från det sociala nätverket mer än kompenserar integritetsproblemen. ”

Det betyder inte nödvändigtvis att Facebook-användare är okunniga om sekretessproblem, och det betyder inte att användare inte bör vara vaksamma om sin personliga integritet när de använder webbplatsen. Det visar helt enkelt att användare upplever en viss mängd värde från sin Facebook-upplevelse som överskrider alla sekretessrisker som är förknippade med att använda plattformen.

Även om studiens resultat är ögonöppnande är de inte förvånande. Det sociala nätverket har framgångsrikt inbäddat sig som en väsentlig del av miljarder människors vardag. Räckvidden för Facebook och dess olika andra plattformar är monolitisk och alltmer obehaglig på grund av den enorma mängden personlig information som företaget hanterar.

Facebook-användare som är oroliga för sin personliga integritet på internet bör överväga att använda ett VPN för att säkra sina onlinedata. De bästa VPN: erna på marknaden idag kan hjälpa användare att kryptera sin onlinekommunikation och säkra sin personliga integritet när de använder Facebook eller gör något annat på internet.

Om den här berättelsen har fått dig att ompröva din egen online-säkerhet, varför inte titta på vår bästa sida om VPN-tjänster för mer information.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me