Privat Internet-åtkomst Ted Kim-intervju

Ted Kim är VD för London Trust Media, som äger Private Internet Access (PIA). Ted har varit vänlig nog att svara på några intervjufrågor från mig.

Hur kom du att driva ett VPN-företag?

Jag träffade Andrew Lee, ordföranden och en av grundarna av PIA. När han beskrev sin verksamhet för mig blev jag omedelbart fascinerad, även om jag undrade hur mycket jag verkligen kunde hjälpa honom. Med tiden fick jag lära känna företaget bättre och innehade olika roller inom marknadsföring och drift innan jag var VD.Ted Kim privat internetåtkomst

Privat tillgång till Internet har ett väletablerat och avundsvärt rykte för att ta hand om sina kunders integritet. Varför tycker du att integritet är så viktigt??

Vi anser att integritet är en grundläggande, oförstörbar mänsklig rättighet som alla bör åtnjuta. Jag tror verkligen att det inte bör finnas någon rädsla för att bli övervakad, bevakad eller spårad av någon eller något när vi använder Internet. Tillbaka till dagen var de mest grundläggande medborgerliga friheterna lovade och garanterade av regeringen. Idag finns det många hot, både externa och interna, mot dessa friheter och genom att utvidga vår integritet. Dessa friheter är grunden för vårt samhälle, samma grunder som den fria världen bygger på - och vi borde fortfarande sträva efter dem. Frihet, och därmed integritet, måste bekämpas för.

Vi kämpar för integritet eftersom "Sekretess är vår policy."

Med tanke på vad vi nu vet om bulkövervakning av NSA, den amerikanska regeringens utbredda användning av nationella säkerhetsbrev med bifogade gagorder, teknisk assistansorder etc., anser du att USA är en bra plats för integritet (med hänvisning till både amerikanska och icke-amerikanska medborgare)?

Trots den senaste tidens oro över regeringsövervakning är USA fortfarande ett land med en konstitutionellt erkänd rätt till privatliv, inklusive den fjärde ändringen av den amerikanska konstitutionen som kan verkställas i domstolssystemet.

Jag förstår att du har en Juris Doctor-examen i juridik. Har detta någonsin varit praktiskt för att försvara privatlivet för privatkundskunder?

Att gå på advokatskola och vara advokat gav större insikt i konstitutionell rätt och våra grundläggande medborgerliga friheter. Om något, har PIAs fokus på integritet förstärkt hur kritiskt det är för oss som individer att försvara våra grundläggande rättigheter.

Förra året drog PIA sig från Ryssland eftersom lagarna där innebär att du inte kan garantera privatlivet för kunder som använder VPN-servrar som finns i det landet. ”Storbritannien har just legaliserat den mest extrema övervakningen i den västra demokratins historia” (Edward Snowden).

The Investigatory Powers Act 2016 ger den brittiska regeringen befogenheter att kräva att VPN-företag behåller detaljerade loggar som måste överlämnas på begäran. Om dessa befogenheter används (som verkar troligt) kommer privat internetåtkomst också att dra ut Storbritannien?

Som anges i vårt officiella svar när Snooper's Charter-lagstiftning antogs bevakar privat internetåtkomst noga situationen och är beredd att dra sig ur Storbritannien. Medan IP-lagen ger den brittiska regeringen befogenheter att kräva att brittiska VPN-företag behåller detaljerade loggar under många månader, behöver inte VPN-företag som inte är Storbritannien som oss själva följa.

Att använda ett VPN är ett utmärkt sätt att hjälpa dig att hålla dig privat när du är online. Vad tycker du att alla borde göra för att förbättra sin integritet online?

Starka lösenord är det enklaste sättet för den genomsnittliga personen att förbättra sin integritet online och gratis!

Vad ser du i dessa osäkra tider som de största utmaningarna inför oss som bryr oss om integritet?

Den största utmaningen för integritet, även i nuvarande tider och med den mängd massövervakning som nyligen har avslöjats, är att människor blir självgivande och bara slutar bry sig om att deras integritet kränks från alla sidor konstant..

Vilka är de viktigaste områdena som PIA koncentrerar sig nu som ett företag och vad dina planer framöver?

Privat Internet-åtkomst koncentrerar sig aktivt på att öka medvetenheten om privatlivet och aktivism på global nivå. Vi fokuserar också på att förbättra vårt kundtjänstteam på feedback från våra kunder.

Om du tvättades på en öde ö, vilken artikel och vilken välkänd offentlig person (levande eller död) skulle du mest vilja ha tvättat med? Varför?

Albert Einstein och en svart tavla - för utbildning.

Tack för att du tog dig tid att prata med mig!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me