Privatintervjuintervju: Grundare Andrew Lee

Följande är en intervju med Andrew Lee, som grundade Private Internet Access, en av de mest populära VPN-tjänsterna just nu. Han grundade också Mt. Gox Live som förvärvades av Mt. Gox, världens ledande Bitcoin-utbyte, och byggde sin officiella mobilapplikation. Han är en lång tid förespråkare för integritet. Vi frågade honom om hans historia, framtiden för PIA och framtiden för integritet i denna NSA snooping värld.

logotyp

Contents

Du är en grundare av flera företag, varför / hur blev du entreprenör?

Jag har varit starkt engagerad i internet sedan början av 90-talet och har varit ett slags "serieentreprenör" av ingen annan anledning än det faktum att det fanns "behov som måste uppfyllas online." I allmänhet har företag / tjänster som jag hittills varit involverade varit mycket i linje med min personliga livsstil.

Tror du att du är mer teknisk eller affärsinriktad?

Jag gillar att tro att jag är mer en affärsaktivist, men jag har varit känd för att utveckla programvara tidigare (Mt. Gox Mobile, etc.).

Vad är ditt mål med PIA?

Vårt mål med PIA är att få tillbaka det vilda vilda västern som vi älskade så mycket, eftersom det skapar ett system där människor kan lära sig vad de vill lära sig, säga vad de vill säga, uppleva vad de vill uppleva, och skapa det de vill skapa. Jag vet att det låter kornigt, men ett internet utan gränser eller begränsningar, där vi kan uppnå våra drömmar, är vårt mål.

Vad är ditt mål generellt (i livet)? Var ser du dig själv om 50 år?

Jag skulle vilja se förändringar. Jag förstår att en enda livstid är begränsad och att bara så mycket kan åstadkommas. Men det finns saker som orsakar smärta, lidande och stress som vi verkligen kan göra triviala med användning av teknik.
Om 50 år hoppas jag kunna leva på jorden. Men om jag inte är det, hoppas jag att bli känd i historien som en man som hjälpte till "lycka" till den här världen. Jag kommer faktiskt att se till att historiker märker mig själv som sådan.

Alla dina företag är sekretessrelaterade, vad handlar det om sekretess som intresserar dig så mycket?

Det är snarare, bristen på integritet orsakar mig så mycket rädsla, som det borde alla. Jag vill hellre gå runt naken, privata delar och allt, än att låta mitt privata sinne fångas av andra från övervakning eller andra data mining-medel.

PIA har uttalat att det skulle stängas snarare än att äventyra sina kunders integritet. Det verkar som om Silent Circle och Lavabit redan har tvingats in i denna position. Tror du att PIA också kan placeras i denna position, och varför?

Vi tror inte att vi kommer att läggas i denna position. Vi anser att regeringen inte kommer att riskera att skapa fler PR-katastrofer som de som skapats från Lavabit och Silent Circle. Detta är särskilt sant eftersom vi redan offentligt har sagt vad vi skulle göra på vår blogg om vi skulle läggas in i denna position tillsammans med det faktum att vi är beställningar av större storlek än Lavabit och Silent Circle. Med det sagt säger vi aktivt försiktighetsåtgärder som minskar risken för att det inträffar och diskuteras för närvarande med juridisk rådgivare från EFF, ACLU och FFTF bland andra.

Ur teknisk synvinkel erbjuder PIA en av de mest tillgängliga VPN-klienterna tillgängliga (DNS-läcksskydd, IPv6-läcksskydd, internet-kill switch) - finns det några andra funktioner du vill (eller planerar) att införa?

Det finns faktiskt ett antal funktioner som pågår eller i kö i vår utvecklingspipeline. Jag kan inte gå mer i detalj än detta med tanke på mognaden för dessa projekt, men "Avancerad" inställningsområdet kommer snart att bli mycket mer integrerat i dess gränssnitt.

Vi gillar Android VPN-appen, men missar funktionerna som erbjuds av skrivbordsversionen (särskilt internet kill-switch). Finns det några planer på att lägga till dessa?

Vi kommer snart att lägga till många av funktionerna i vår Android-applikation. Visst har vår Android-app inte haft den uppmärksamhet den förtjänar eftersom vi har fokuserat på att utöka vår interna infrastruktur. Vi har nu över 547 servrar och vi fortsätter fortfarande att utöka vår infrastruktur för att erbjuda våra kunder den bästa servicekvaliteten.

Vi märker att PIA saknar servrar i Sydostasien (vilket innebär att vi tenderar att inte rekommendera PIA för användare där) - har du några planer att expandera inom detta område?

Vi har sett en betydande efterfrågan på servrar i SE Asien. Problemet är dock att vi inte vill ge något till våra kunder såvida det inte kan ge den kvalitet som kunderna har förväntat sig av privat internetåtkomst vad gäller snabbhet och integritet. Med det sagt är nätverk helt enkelt inte kopplade på samma sätt i Asien, vilket innebär att internationell bandbredd generellt sett är ganska begränsad eller grovt överprissatt.
Vi diskuterar emellertid med leverantörer och arbetar med detaljer för att få detta till våra kunder snart! Vi är mycket allvarliga med vårt engagemang för fullständiga, osmattade, omättade gigabit-gateways, och vid denna tidpunkt har vi musklerna att förhandla om för att hålla våra priser låga för kunder. Var snäll och håll dig uppdaterad!

Har du några planer på att släppa en dedikerad Linux VPN-klient?

Vi släpper snart en dedikerad Linux-applikation! Vänligen fortsätt med förslagen / rekommendationerna!

PIA använder 128-bitars CBS blowfish-kryptering. Vi anser att detta är tillräckligt för de flesta ändamål, men den senaste tidens sprickning av 2 krypterade hårddiskar i Jeffrey Feldman-fallet, plus kunskapen om att NSA kan böja galen resurser mot dekrypteringsuppgiften får oss att undra om det kanske är dags att gå mot 256 -bit AES-kryptering. Vad är dina tankar om detta?

Vi rullar ut AES-256 som ett alternativ i appen för alla våra användare inom kort. Det kommer inte att krävas några ytterligare ändringar än en snabb klientuppgradering. Denna funktion kommer att göras tillgänglig utan extra kostnad för någon av våra nuvarande eller framtida kunder.

I denna tid av aggressiv regeringsövervakning är du orolig för framtiden för VPN-tjänster i allmänhet?

Vi är rädda för hela landskapet på internet i allmänhet. Vi är dock övertygade om att vi kommer att kunna fortsätta hitta sätt att skydda våra användares integritet långt in i framtiden.

Vad tycker du om dessa avslöjanden? Är Edward Snowden en hjälte eller en förrädare?

Jag tror att dessa avslöjanden är oerhörda. Även om avsikten med allt detta kan ha varit bra, är förstörelsen av privatlivet för denna världs medborgare inte värt att offra. Jag tror att Edward Snowden gjorde en stor rättvisa i att skydda samhället.

Vilka är några utvecklingar som du tror skulle göra VPN-branschen bättre?

Det är många som kommer att förbättra branschen, och vi arbetar med dem nu!

Var ser du PIA om 5 år?

Jag vill se PIA, och hela branschen tillsammans, växa betydligt och ganska mycket utnyttjas av alla i världen. Det kommer att innebära att vi, tillsammans med våra vänliga konkurrenter, har lyckats skydda världens integritet.

PIA verkar vara riktigt populärt på Reddit, vilket är ingen enkel uppgift! Vad tycker du om detta?

Vi är glada över att våra kunder tycker om vår service och hopp och lovande att fortsätta att tillhandahålla service till alla våra kunder efter bästa förmåga långt in i framtiden.

Vad skulle du säga till alla människor på Reddit och fråga om PIA att vara säkra från den amerikanska regeringen för att lugna dem?

Vi kämpar mot den goda kampen och engagerar alla ämnesexperter. Vi skyddar dig.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me