PureVPN sätter sina krav utan loggar på testet med oberoende revision

PureVPN är den senaste VPN-leverantören som öppnar sina böcker till en tredje part, anställer säkerhetsföretaget Altius IT för att granska sina anspråk utan logg.

Under granskningen kontrollerade Altius IT PureVPN för att säkerställa att inga loggar hölls om abonnentens surfaktiviteter, anslutningsloggar, tilldelad VPN IP, användarens ursprungliga IP-adress, anslutningstid, surfhistorik, besökta webbplatser, utgående trafik och DNS-frågor.

Altius IT analyserade också PureVPNs nätverksinfrastrukturdokument, systemkonfigurationer och systemloggfiler för att verifiera att det inte finns några loggningsanspråk. Efter avslutad granskning fortsatte Altius IT officiellt att den officiellt uppger att den har gett PureVPN en fullständig hälsofråga, med uppgift att:

Hittade inga bevis för systemkonfigurationer och / eller system- / tjänstloggfiler som oberoende eller kollektivt kan leda till att identifiera en specifik person och / eller personens aktivitet vid användning av PureVPN-tjänsten.

Altius IT

2018, efter nyheter om att PureVPN hade hjälpt FBI att lösa ett brott genom att tillhandahålla anslutningsloggar för sina servrar, beslutade företaget att ändra sin loggpolicy för att bli nollloggar.

Även om fallet där PureVPN hjälpte FBI att utföra en tidskorrelationsattack var extremt riktad - och i våra ögon inte skämmer bort sitt rykte på ett onödigt sätt - är det alltid ett positivt steg för alla VPN att besluta att bli en loggningstjänst.

Nu har PureVPN tagit sina anspråk utan loggar till nästa nivå genom att få ett oberoende godkännande om att dess politik är vattentät. Granskningen sätter PureVPN i ligan med en minoritet kommersiella VPN som har gick ut från sina egna fickor för att få sina tjänster verifierade av oberoende revisorer.

På tal om revisionen berättade PureVPN till ProPrivacy.com att det hoppas att resultaten kommer att ge sina användare förtroende för tjänsten:

”PureVPN har en visad historia av att vara kunddriven i allt vi gör från vår grundläggande policy till funktionsförfrågningar till innovationer. Detsamma har visats gång på gång av vårt ledarskap som skriver till kunderna, som längtar efter förstahands feedback om att läsa varje feedback och svara e-postmeddelanden. Vår resa från loggar utan bläddring till nolllogg är inte annorlunda. Vi är stolta över att bli förklarade som den första VPN-leverantören som uppnådde fullständig överensstämmelse med GDPR av branschens bästa röster, inklusive CNET, och att ha en integritetspolicy så omfattande att den är oöverträffad hittills. ”

PureVPN: s beslut att bli en noll-loggtjänst sätter det i linje med de allra bästa VPN-leverantörerna på marknaden. Och på grund av priset på ett PureVPN-abonnemang tjänar det till att göra tjänsten extremt konkurrenskraftig. Det råder inget tvivel om att det är en av få tjänster som massivt har förbättrat sin tjänst under de senaste åren.

Åtagande till integritet

En icke-loggad VPN har aldrig data liggande på sina servrar som eventuellt senare kan överlämnas till myndigheterna - om de kontaktas med en order. Och eftersom PureVPN: s bas i Hong Kong anses vara icke-invasiv när det gäller övervakning; PureVPN kan nu betraktas som mycket mer en allroundare när det gäller integritet. PureVPN berättade för oss:

”Denna granskning är en serie steg som vi vidtar för att ytterligare förbättra vårt åtagande till verklig integritet. Bortsett från att vara den första som följer GDPR och har den mest öppna integritetspolicyn är PureVPN den första och enda leverantören som har ett offentligt betalt bounty-program där 90 000+ starka gemenskaper av hatthackare kontinuerligt testar och stärker vår tjänst. Vi strävar dag och natt för att leverera mer och mer värde till miljoner abonnenter i över 120 länder som litar på deras säkerhet och integritet hos oss. ”

Även om vi här på ProPrivacy.com erkänner begränsningarna i denna typ av granskning - nämligen att det bara är en granskning av tjänsten vid en viss tidpunkt - så förstår vi också att detta är det bästa tillgängliga sättet för VPN-leverantörer att göra extra mil och bevisa deras effektivitet och engagemang för användarens integritet.

Här på ProPrivacy.com berömmer vi PureVPN för att försöka bevisa sin loggningspolicy genom oberoende revision. Vi hoppas att fler VPN kommer att följa i stegen av PureVPN, NordVPN, VyprVPN och TunnelBear VPN framöver. Det finns verkligen inget bättre sätt att förbättra VPN-industrins rykte än att regelbundet öppna tjänster för ansedda revisioner från tredje part. PureVPN kommenterade:

”Vi utvärderade dussintals innan vi valde Altius IT på grund av deras referenser och kundens höga profil. Dessutom genomförde vi många andra små revisioner innan det och vi kommer att fortsätta vår marsch mot att få granskas från oberoende och ansedda institutioner. PureVPN anser att revisionen är en kontinuerlig process, och den måste genomföras efter ett anständigt tidsintervall för att säkerställa att användarna tjänsten håller sitt löfte. ”

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me