Showbox-kloner är osäkra att använda utan VPN

Under de senaste veckorna har både Showbox och den populära iOS-motsvarigheten Moviebox slutat fungera. Som nästan alltid är fallet när populära streamingwebbplatser och tjänster sjunker - deras försvinnande har möts med en plötslig tillströmning av klonade versioner av appen.

Så är dessa nya versioner av Showbox legitima ersättare? Eller är det tvivelaktiga och osäkra kloner som bör undvikas?

Det första att komma ihåg är att Showbox och Moviebox inte bara vidarebefordrar människor till filhostingslänkar. Istället (som Popcorn Time) ansluter apparna också osynligt användare till torrentförråd för att tillfälligt ladda ner och titta på innehåll i appen. Detta är problematiskt eftersom internetleverantörer i många länder övervakar trafik på jakt efter människor som olagligt laddar ner filmer via BitTorrent.

Upphovsrättsinnehavare arbetar tillsammans med Internetleverantörer för att upptäcka pirater och följa upp med potentiella faktureringsbrev. Dessa brev varnar pirater för att de har blivit bustade - fakturera dem för allt mellan $ 150 och $ 300 - med hotet om att icke-betalning kommer att leda till ytterligare åtgärder vid domstol.

Ett känt fall med framtida fakturering involverade Dallas Buyers Club LLC (DBC) redan 2015. Vid den tiden fakturerade ett advokatbyrå som arbetade på uppdrag av DBC och Voltage Pictures misstänkta pirater från ett antal länder inklusive Danmark, Spanien och Australien.

Showbox-kloner kräver VPN

IP-adressspårning?

Snabbspolning fram till maj i år då en grupp oberoende filmstudior, inklusive DBC, Cobbler Nevada och Bodyguard Productions (för att nämna några) började rikta in sig på webbplatser som tros ligga bakom Showbox.

I september följdes denna åtgärd snabbt av ett DMCA-meddelande som tvingade Cloudflare att avslöja identiteten på individer och webbplatser som är kopplade till Showbox. Sedan dess har den ursprungliga Showboxen gått offline och enligt TorrentFreak finns det många skäl att vara misstänksamma mot de olika klonerna som har dykt upp i dess köl.

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att filmföretagen bakom Showboxs nedläggning alla är kända för att tidigare har genomfört prospektiv fakturering. Detta höjer larmklockor eftersom ett antal webbplatser som använde för att tillhandahålla innehåll för Showbox nu visar följande varning:

Showbox-varning

Omnämnandet av IP-adresser som övervakas räcker för att utlösa larmklockor - för det är inte galen att förutsätta att det kan finnas ytterligare en runda med framtida fakturering som kommer upp inom en nära framtid.

Bara skrämmande?

Det är sant att både varningarna på Showbox-anslutna webbplatser och potentiella faktureringsbrev anses av många vara rymdhanterande taktiker. Det är väldigt sällsynt att pirater faktiskt hamnar i domstol, och det är rättvist att säga att filmstudior rovar för människors rädsla och paranoia för att få en liten andel pirater att betala den initiala böterna.

Med det sagt finns det legitima oro för att den senaste tidens spridning av Showbox-kloner på något sätt kan vara kopplad till upphovsrättsinnehavare. Om så är fallet är det möjligt att appen används för att hjälpa filmskapare att skapa en databas med möjliga IP-adresser för framtida fakturering. Och copyrightinnehavare blir definitivt modigare och mer kraftfulla i taktiken när tiden går

Med det i åtanke verkar det i allmänhet vara en dålig idé att gå någonstans nära Showbox-varianter - särskilt utan att använda en stark och säker VPN.

Förvirring och felkörning

Det som är oroande är att många som ställer frågor online inte verkar veta var de fick sin version av Showbox-appen från början. Det betyder att det är möjligt att ett stort antal användare redan har laddat ner en problematisk klon av den ursprungliga tjänsten.

Trots allt har trycket ökat på Showbox sedan långt tillbaka i maj. Det ger människor åtminstone ett sju månaders fönster där de teoretiskt sett kunde ha laddat ner en kompromitterad version av Showbox.

TorrentFreak varnar för att:

"Flera gånger under de senaste månaderna har vi blivit uppmanade av slumpmässiga e-postmeddelanden att" uppdatera "våra gamla Showbox (och faktiskt TerrariumTV) artiklar med nya länkar till vad de hävdade vara de ursprungliga apparna.

”Det verkar vara lite tvivel om att detta var ett försök att felkoppla, så till skillnad från vissa andra nyheter som ändrade sina länkar ignorerade vi förfrågningarna. Vi vet inte om detta helt enkelt var ett försök att driva mer trafik till "säkra" kloner, webbplatser som erbjuder originalet eller om något mer olycksbådande spelade. ”

Sammantaget verkar det bara rättvist att varna användare att det verkar finnas många skäl att hålla sig borta från Showbox. Och om någon bestämmer sig för att fortsätta använda en Showbox-variant - bör man vara mycket försiktig för att dölja sin IP-adress med användning av ett VPN för Torrenting. Underlåtenhet att göra det kan leda till en otäck överraskning längre ner.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me