Spelindustriläckage: Är AI-hackningskonton för användare?

Dokument har läckt ut online som verkar belysa datorspelindustrins användning av artificiell intelligens (AI) för att öka reklamintäkter och försäljning av spel. De konfidentiella dokumenten dök upp på Imgur för två dagar sedan och har genomfört rundorna på Twitter. De läckta dokumenten, om äkta, avslöjar de skrämmande längder som dataspelindustrin är villig att gå till för att snopa på spelare som använder AI.

"Gissa användarintäkter"

I dokumenten anges att övervakningsdata samlas in för att sammanställa detaljerade profiler om användare. I ett exempel övervakas riktade smartphones när de når höga hastigheter och reser "på en väg markerad med Google maps". När detta inträffar använder AI passiv lyssningsteknik för att koppla in smarttelefonens mikrofon. Enligt dokumenten använder AI sedan "motorljud från vårt motorbrus hashlib för att upptäcka typ av bil för gissningsintäkter".

De skrämmande dokumenten hävdar också att telefoner övervakas för att se om de förblir på samma plats i åtta timmar eller mer. Om det visar sig att det är sant markeras målet som "hemma". De obekräftade dokumenten fortsätter sedan för att förklara den detaljerade övervakningen som sker inom en användares hem:

”När du är hemma ska du övervaka det gemensamma gångutrymmet. Para med information om antal trappor samlade från ljudmönster för fotfall. Gissa kvadratmeter av huset. ”

I ett avsnitt som är markerat ”Schema” Z ”Location and Local Data” förklaras hur spelare övervakas under dagsljus för en eventuell arbetsplats, innan de anger:

“Korsreferensmedelinkomst i område. Gissa användarinkomst. Gissa användarnas lyx-, underhållnings- och spelbudgetar. ”

Säng Smartphone

Tar det lugnt hemma?

En del av dokumentet märkt "Exempel Highlight" fortsätter sedan med att förklara hur det beslutades att "höga bonusspel under avkopplande tider är paradoxalt nog inte tiden att uppmuntra premium engagemang."

Enligt den delen av de läckta dokumenten övervakas användare med hjälp av GSM-data för att räkna ut när de ”lägger sig ner" och ha "telefonen i varvet i sovrummet ”. Vid den tiden är användarna riktade mot gratisbonusar och "icke-intäktsgenererande spelannonser." Enligt läckan avskräcker AI vid dessa tillfällen premiumannonser allvarligt.

Intressant nog hävdar dokumentet att AI hittade ett specifikt samband mellan att inte betjäna premiuminnehåll under dessa "avkopplande tider" och "ökade intäkter de följande dagarna."

Som om detta inte räckte lyssnar AI också, inte bara för nyckelord utan också för ”icke-ordljud." Exempel inkluderar mikrovågsljud och till och med tuggeljud, som används för att gissa om förpackade måltider har konsumerats. Till och med en typ av mat bestäms av AI-programvaran (chips, spaghetti, etc.).

Andra ljud som anses vara intressanta inkluderar gråt, skrik, skratt, dörrar som smällar och många andra. I själva verket finns det enligt dokumentet ett bibliotek med cirka 500 000 "icke-ordljud" som kan bearbetas och katalogiseras.

AI noterar också händelser som får en spelare att prioritera sitt verkliga liv framför ett spel. Dessa benämns ”Distraktionshändelser.” AI lyssnar och försöker gissa när dessa distraktioner är över och försöker sedan trigga användaren till att spela igen - ibland med riktade annonser på sociala medier.

Social Engineering Games

Psychological Manipulation vs Social Engineering

I ett avsnitt märkt ”Schema K” förklaras hur psykologisk manipulation används för att tvinga användare att göra inköp. Enligt det avsnittet har branschen sett en "motreaktion" mot psykologisk manipulation till förmån för social teknik - som påstås uppfattas av användare som utvecklare "försöker förbättra spelet".

Exempel K1 förklarar emellertid att användare kan manipuleras till att köpa de spel som människor på deras vänner listar också köper genom att få dem att tänka "alla gör det, och jag vill bara passa in: vad är skadan?" Dessutom, AI kan vänta på att spelarna blir trötta efter långa spelövningar. Vid denna tidpunkt kan AI vända färgen på gratis och betalda speltitlar (vanligtvis blått och rött) för att "lura en spelare att göra ett köp av misstag."

Hacker-spel

Använda Hacked Data Dumps?

Otroligt nog blir det värre. Enligt de läckta dokumenten använder spelindustrin också hackade datadumpar för att samla in extra data om användare. Ett avsnitt märkt “Schema O” förklarar ”hur vi samlar in sidokanaldata”:

”En användare registrerar sig för tjänsten med ett e-postmeddelande som de använder någon annanstans. Dessa profiler kan integreras med deras aktuella profil. Om telefonnumret för 2-Factor används någon annanstans, kan de andra profilerna också kombineras. Det inlämnade lösenordet är en hemlighet men MD5-hashet därav kan smarta metasökas innan det saltas tillsammans med andra användares detaljer.

”Om användaren var en del av en annan webbplats eller tjänst innan den hackades, kommer liknande information att hittas. Hackare brukade öppet lägga upp datadumpar till pastebin innan dessa användare visade sig vara värda pengar för datamäklare. Nu på grund av dåliga vanor döljer de bara de dumpningar som kan hämtas av företag som oss. ”

Det är värt att notera att det sista avsnittet är markerat med en handritad pil som har haft orden "erkänna inte att vi gör det här" handskrivna bredvid den.

Spelbranschläcka 1

Skydda dig!

För närvarande återstår det att se om denna datadump har visat sig vara verklig. Det vi vet är att passiv lyssningsteknik och AI är verkliga, och med rätt behörighet kan appar verkligen övervaka människor som använder både GSM-data och mikrofonen. Som sådan verkar dessa dokument vara fördömande bevis för hur spelindustrin använder AI för att placera smarttelefonanvändare under allvarlig övervakning.

Som alltid är fallet uppmanar vi smarttelefonanvändare att vara försiktiga med de appar som de installerar. Se alltid efter invasiva behörigheter innan du går med på att installera någon app eller spel. Om ett spel ber om tillåtelse att använda mikrofonen, kom ihåg att den här typen av övervakning kan förekomma.

Slutligen påminner användarna om att stora hackor och datadumpar sker regelbundet. Dessa hackar läckas ofta online och avslöjar människors lösenord och användarnamn för populära webbplatser och tjänster på nätet. Dessa lösenord kan också säljas till högstbjudande på djupa webben. Om ett hackat användarnamn och lösenord också används på en annan webbplats kan hackare enkelt få tillgång till dessa andra onlinetjänster.

Enligt dessa läckta dokument kan AI-programvara också använda tidigare hackade data för att få tillgång till tjänster från tredje part. Om detta händer kan spelföretag bryta in sekundära tjänster för att övervaka användare och bygga upp en detaljerad profil om dem.

För tillfället har dessa allvarliga anklagelser ännu inte visat sig vara sanna. Men användare påminns om att alltid använda starka unika lösenord för alla sina olika onlinekonton - för att göra det mycket svårare för företag att använda sådana metoder.

Åsikter är författarens egna.

Titelbild kredit Robnroll / Shutterstock.com

Bildkrediter: Parinya Feungchan / Shutterstock.com, Trueffelpix / Shutterstock.com, REDPIXEL.PL/Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me