Största cache med hackade e-postmeddelanden som någonsin upptäckts online

Den största samlingen av hackade e-postmeddelanden som någonsin upptäckts har läckt ut uppkopplad. Den enorma cachen för e-postadressuppgifter hittades av en säkerhetsforskare på ett hackningsforum.


Det tros att den enorma skatten av hackade e-postmeddelanden laddades upp till forumet i mitten av december. Det består av mer än 770 miljoner e-postadresser och lösenord.

Den massiva samlingen av lösenord upptäcktes av Troy Hunt som driver webbplatsen Har jag blivit Pwned-överträdelse. Enligt Hunt är lösenordens cache troligen resultatet av olika olika, snarare än bytet från en enda hack.

På sin webbplats förklarar Hunt att "totalt finns det 1 160 253 228 unika kombinationer av e-postadresser och lösenord" och "21 222 975 unika lösenord".

Enligt Hunt har den stora majoriteten av de hackade e-postmeddelandena dykt upp online tidigare, han konstaterar att majoriteten kom från hackor som de 360 ​​miljoner MySpace-kontona som hackats tillbaka 2008 eller de 164 miljoner LinkedIn-kontona som hackades 2016.

har jag fått en webbplats

Många nya lösenord

Som sagt kunde säkerhetsforskaren konstatera att minst 140 miljoner e-postadresser från denna läcka aldrig hade presenterats i hans Have I Been Pwned-databas (HIBP).

Konsumenter uppmanas att inte bara kontrollera om de har påverkats av detta (eller ett tidigare) överträdelse genom att ange deras e-postadress, utan också gå vidare och uppdatera sina e-postlösenord för att vara på den säkra sidan.

Ännu viktigare är att alla som inte har ställt in dubbelfaktorautentisering på sitt e-postkonto rekommenderas starkt att göra det, detta kommer att hindra hackare från att komma in med ett lösenord ensam.

Lösenordshanterare och unika lösenord

Som alltid är fallet när denna typ av överträdelser offentliggörs är det en allvarlig påminnelse om att konsumenterna behöver använda komplexa och unika lösenord. Ofta när hackor inträffar kommer cyberbrottslingar att använda referenser för att försöka penetrera sekundära onlinetjänster som sociala mediekonton på Twitter och Facebook.

Konsumenter som använder samma lösenord och e-postadress för att få tillgång till olika konton, lämnar sig alltid öppna för möjligheter till tvärgående tjänster. Det är av detta skäl som det är så viktigt för konsumenterna att använda en mängd olika unika lösenord i sina konton. På grund av sofistikerade brute force-tekniker är det dessutom väsentligt för lösenord i dag att vara svåra.

En lång kedja av slumpmässiga tecken, siffror och symboler är alltid bäst. ett riktigt starkt lösenord kommer att vara för svårt för de flesta att komma ihåg, därför rekommenderas konsumenterna att använda en pålitlig lösenordshanterare som KeePass.

KeePass

Lösenordshanterare låter människor skydda alla sina konton med starka unika lösenord samtidigt som de kan komma ihåg bara ett lösenord för själva lösenordshanteraren.

De bästa lösenordshanterarna (KeePass eller BitWarden) använder en-till-än-kryptering för att skydda användarnas lösenord. Detta är en mycket säker metod för att säkerställa att alla konton har ett unikt starkt lösenord eftersom bara användaren har nycklarna. (detta betyder att glömt bort, det finns inget sätt att återställa lösenorden från själva lösenordshanteraren.)

Andra lösenordshanterare som FastPass krypterar lösenorden på sina servrar själva och har en kopia av nyckeln. Detta möjliggör återställning av kontot - men är inte så säkert.

Detta gäller dig!

Slutligen, för alla som tror att de inte har blivit penetrerade - är det värt att notera att experter inom cybersäkerhet som

Jake Moore på ESET UK "det är en prestation att inte ha fått en e-postadress eller annan personlig information kränkt under det senaste decenniet."

Kom ihåg att till och med högprofilerade tekniska personligheter som Facebooks Mark Zuckerberg har kontoöverträdelser så att bara förutsatt att det inte har hänt dig är det inte ett bra sätt att tänka.

Uppdatera dina lösenord regelbundet och se till att de är långa och komplexa med en kombination av standardbokstäver, huvudnummer eller se till att de är unika och robusta med hjälp av en lösenordshanterare

nyheter om dataöverträdelser som detta har fått dig att tänka på att vidta försiktighetsåtgärder med din egen digitala integritet, kolla in på vår bästa sida om VPN-tjänster för mer information.

Bildkrediter: GoodStudio / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me