Streamingtjänster online: Vem sitter på tronen?

Nästan 60% av tittarna i USA har tillgång till Netflix, en studie har funnit. Det motsvarar nästan 50 miljoner prenumerationer. Detta är dock inte riktigt det monopol som det verkar, med många yngre tittare som prenumererar på flera plattformar.

Prenumerationsvideo på begäran (SVOD) -tjänster som Netflix har länge förutsagts vara döden för live-TV. Visst nog har online-streamingtjänster nyligen hållits ansvariga för en minskning av kabel-tv-abonnemang.

Ny forskning har funnit att av de tittare som har tillgång till både live-tv och Netflix använder en av fem strömningsleverantören som deras plattform. Det är en tillväxt på 4% under de senaste 12 månaderna. Intressant nog tycks denna trend vara generationell. När rapporten isolerade tittarna i åldrarna 16 till 24 hoppade siffran till 50%.

Forskningen tyder på att yngre tittare "klipper sladden" eller avbryter betalade TV-abonnemang till förmån för SVOD i mycket större antal än äldre generationer..

Detta kan vara ett resultat av det oerhört framgångsrika originalinnehållet från industriledarna Netflix och Amazon. Marvel 'Defenders' -serien från Netflix och 'The Man in the High Castle' från Amazon är två främsta exempel.

De flesta icke-originella innehåll är geobegränsade, så många Netflix-abonnenter använder ett VPN för Netflix för att få åtkomst till innehåll som för närvarande är blockerat i deras region.

Även om Netflix, med 100 miljoner prenumerationer över hela världen, ser ut att springa bort kronan, har yngre tittare inte den varumärkeslojalitet som många kabelleverantörer har haft tidigare. Allt fler tusenår prenumererar på flera plattformar. Så vem är dessa utmanare till Netflix regeringstid och hur allvarliga är deras påståenden?

Amazon Prime Instant Video

amozon prime instant video

Amazon håller ett ganska tätt lock på sina prenumerationssiffror. Uppskattningarna för globala tittare svävar runt 80 miljoner. Eftersom åtkomst till Amazon-video ingår i Prime-medlemskapet är det dock oklart hur många användare som faktiskt använder tjänsten.

Rubrikshower inkluderar den smash-hit sci-fi thrilleren 'The Man in the High Castle', medan Amazon också är det nya hemmet för Jeremy Clarkson och vänner 'The Grand Tour'.

Även om Amazon Prime Video är tillgänglig globalt, är mycket av dess innehåll, som Netflix, bara tillgängligt i vissa regioner. Det är dock lätt att få åtkomst till detta geo-blockerade innehåll - titta bara på vår amazon prime VPN-guide.

Ett komplett Amazon Prime-abonnemang kostar 99 dollar för de i USA, eller £ 79 för brittiska kunder. Tillgång till Amazon Prime Instant Video ensam kostar $ 10.99 i USA och £ 5.99 i Storbritannien.

Hulu

Hulu Wall 300X133

Hem för den oerhört populära anpassningen av Margret Atwoods 'The Handmaid's Tale', Hulu har gynnats av den senaste tillväxten på SVOD-marknaden. Det har nu 12 miljoner prenumeranter över hela världen. I en undersökning 2016 i USA rapporterade 23% av de svarande att betala för ett Hulu-konto.

Kanske är Hulus största dragning tillgången på nätverksshower 24 timmar efter att de sänds på direkt-TV. Liksom Netflix och Amazon Prime Video har plattformen en imponerande meritlista av originalinnehåll, med "The Handmaids Tale" och rom-com-serien "Casual." I en osannolik allians har Hulu också precis avslöjat att det kommer att strömma HBO-titlar på den plattformen.

Trots sina 12 miljoner prenumeranter är Hulu endast tillgängligt för tittare i USA och Japan. Det har funnits brus om en global expansion för Hulu, men fram till dess är det enda sättet tittare från hela världen att kunna använda tjänsten på med ett Virtual Private Network (VPN). Så om du vill ha en VPN som fungerar med hulu, se vår hulu VPN-guide.

För åtkomst till Hulu kan kunderna välja mellan två prissystem. Baspaketet, som inkluderar annonser, kostar $ 7,99 per månad. Detta stiger till $ 11,99 för det kommersiella fria paketet. Kunder kan också lägga till Showtime i sitt prenumeration för en extra $ 8,99 per månad, HBO för $ 14,99 och Cinemax för $ 9,99.

HBO NU och HBO GO

Hbo Nu 300X151

Även om HBO-nätet hade över 120 miljoner prenumeranter förra året, hade dess on demand-tjänst bara 2 miljoner tittare. Medan detta verkar lågt, utanför de tre bästa i Netflix, Amazon och Hulu, leder HBO förpackningen.

HBO: s största framgång har utan tvekan varit Game of Thrones. Det har emellertid en lång historia av att producera stora tv-program. För närvarande är 'Westworld', 'The Thick of It', spin-off 'Veep' och 'Last Week Tonight' med John Oliver bland de största attraktionerna.

HBO NU sätter tillbaka kunderna till en fast ränta på $ 15 per månad. HBO GO, å andra sidan, är endast tillgängligt med ett HBO-satellitabonnemang.

Tyvärr, utan VPN, är HBO NU bara tillgängligt för amerikanska tittare. Som sådan, om du vill fånga några av de mest kritikerrosade TV runt, rekommenderar vi att du besöker vår lista över fem bästa VPN: er för HBO GO och HBO NU.

Bildkredit: pixinoo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me