Striden om nätneutralitet – Gå med i kampen för nettneutralitet den 27 februari!

Som de flesta av våra läsare förmodligen kommer att veta nu slutade Federal Communications Commission (FCC) effektivt netneutralitet i USA i december.

Återställningen av Internet Freedom Act ersätter starka lagar om nätneutralitet med "lätt berörda, marknadsbaserade" regler som regleras av den tandlösa Federal Trade Commission (FTC). FCC gjorde detta trots att nästan ingen vill ha det.

De gamla reglerna för nätneutralitet gav en viktig skydd för alla internetkonsumenter mot den våldsamma girighet hos stora Internetleverantörer som är de enda som kan dra nytta av förändringarna.

Det är inte förvånande då att offentligt skrik och motstånd mot FCC-beslutet har varit hårt. Framför allt är ett antal stater som sa att de kommer att fortsätta att upprätthålla regler för nettneutralitet i strid med FCC: s beslut.

Kalifornien, New York och New Jersey har alla förklarat att Internetleverantörer måste följa strikta regler för nätneutralitet. Utöver detta stämmer 22 stater FCC över frågan.

Lag för kongressgranskning

Fight for the Future (FFTF) är en gräsrotsriktad grupp för rättigheter för digitala rättigheter som har varit i framkant när det gäller motstånd mot FFC och dess attack mot netneutralitet. Och det har träffat en ny attackattack ...

"The Congressional Review Act (CRA)… ger kongressen möjlighet att genom en snabbt lagstiftningsprocess granska nya federala förordningar som utfärdats av myndigheter och genom en gemensam resolution att åsidosätta en förordning."

Med andra ord tillåter det valda tjänstemän att i kongressen åsidosätta beslut som fattats av federala byråer som FCC.

”CRA skulle renvända FCC: s beslut av den 14 december och återställa de tidigare reglerna för nettneutralitet som aldrig borde upphävas. Facebook, Twitter och Google sade alla att de stöder CRA-ansträngningen i ett uttalande till senator Markey on the Hill. Förutom att det är den tydligaste vägen för att återställa reglerna, spelar den en avgörande roll för att avvärja dålig ISP-stödd lagstiftning, som har förvandlats till en icke-start tack vare fart bakom CRA. ”

27 februari - En handlingsdag!

Fight for the Futures säger att det redan har 50 senatorer som har åtagit sig att stödja användningen av CRA för att välta FCC: s netneutralitetsordning. För att fatta en resolution i senaten, bara en röst till behövs!

Om CRA passerar i senaten kommer det att sätta ett enormt stort politiskt tryck på kammaren, som är väl medveten om hur opopulär FCC: s uppenbara cronyism är med väljarna.

Att få CRA genom huset kommer dock inte att vara lätt. En enkel majoritet (218 röster) behövs, vilket kräver att man vinner mer än 20 republikanska ledamöter. Som Pierce Stanley från FFTF berättade för oss,

"Det kommer att bli en allvarlig uppåtgående kamp, ​​men det är genomförbart."

Det viktigaste är att det är ännu en kamp för en annan dag. Det första är att få CRA genom senaten, vilket innebär att en eller flera republikanska senatorer kommer ombord. FFTF efterlyser nu en press den 27 februari för att få den sista omröstningen.

vad kan jag göra för att bekämpa netneutralitet?

Amerikanska medborgare som vill hjälpa till att få CRA genom senaten kan skicka samtal och e-postmeddelanden till kongressen som en del av en samlad insats med andra företag och allmänintresseorganisationer den 27 februari 2018.

För att engagera dig, vänligen gå med i Battle for the Net-kampanjen som organiseras av FFTF. Kom ihåg - bara en röst till behövs för att den ska gå i senaten!

Nätneutralitet - en grundare

Bara om du har bott på Mars de senaste månaderna, är netneutralitet idén att internetleverantörer och regeringar behandlar all internettrafik lika. Det betyder "inte diskriminera eller debitera på olika sätt av användare, innehåll, webbplats, plattform, applikation, typ av ansluten utrustning och kommunikationssätt."

Det är en hörnsten i innovation och fritt uttryck på internet. Utan nätneutralitet skulle internet helt enkelt inte ha varit den framgång som det är. Utan nätneutralitet:

Internetleverantörer kan diskriminera mot konkurrerande tjänster

Till exempel genom att stryka (eller till och med blockera) innehållsleverantörer som Netflix, Facebook och Google, samtidigt som de ger kunderna obegränsad, prioriterad tillgång till sina egna tjänster.

Detta händer redan. Verizon undantar sin Go90-tjänst från sina kunders dataplaner, AT&T gör samma sak för sin egen DirecTV Now online-strömning, och T-Mobile har gjort affärer med innehållsleverantörer för att låta sina kunder kringgå de vanliga datagränserna.

Innovation är kvävd

Netflix, Facebook och Google har förmodligen råd att betala internetleverantörer för att leverera ökad bandbredd för sina tjänster. Startföretag kommer emellertid inte att kunna göra detta. Detta kommer effektivt att lämna små, innovativa företag döda i vattnet, samtidigt som det stärker det monopolistiska kvävehållet som stora, etablerade företag har på internet.

Internet kommer att bli fragmenterat i två eller fler "nivåer"

Mindre välmående kunder kommer att inriktas på speciella "kabel-stil" internetpaket som endast ger tillgång till utvalda tjänster. Obegränsad tillgång till internet kommer endast att göras tillgänglig för dem som har råd att betala för det. Detta kommer att fördjupa den digitala klyftan och leda till ökad ekonomisk och social ojämlikhet.

Det finns inte heller något som hindrar ISP: er från att strypa eller till och med helt censurera innehåll på politiska, sociala eller religiösa grunder. Med andra ord kommer stora pengar att tillåtas åka grovt över allmänhetens intressen.

Slutsats

Nätneutralitet är avgörande för ett gratis och egalitärt internet, så kampen för netneutralitet är en kamp för själen i vårt ständigt mer digitala samhälle.

Vill vi leva i en värld där tillgången till den mest transformativa tekniken som finns tillgänglig för mänskligheten eftersom åtminstone uppfinningen av tryckpressen är en stängd trädgård vars portvakter är stora företag som ägnar sig åt girighet och egenintresse?

Om inte, vänligen gå med i striden för nätneutralitet, börjar med FFTF: s handlingsdag den 27 februari.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me