The Fappening och hur du skyddar dina privata foton

Den 31 augusti 2014 kommer sannolikt att försvinna i internethistorien som "Fappening 2014". För att klippa ut en lång och mycket snuskig historia, släppte en medlem av webbplatsen 4Chan igår en trove av intima foton av nästan hundra (nästan helt kvinnliga) A-listas skådespelare, sångare och kändisar, inklusive sådana som Jennifer Lawrence, Avril Lavigne , Kim Kardashian, Rihanna, Kirsten Dunst, Aubrey Plaza och Winona Ryder.

När nyheterna om de läckta bilderna spriddes som en löpeld, först till Reddit och sedan till det bredare mediet, uppstod en storm av intresse. #Fappening fortsätter att trenda på Twitter, och Fappening-underedit inom några timmar nådde över 40 000 läsare (med många män som stilfullt gör råa referenser till ryckningar över bilderna).

Den resulterande mediecirkusen har förklarat upprörelse över läckan, men genom att fortsätta spruta historien över nyhetsrubriker har uppmuntrat allmänheten att söka bilderna. Vi ber våra läsare att respektera de drabbade kvinnornas integritet och inte att föröka sexistiskt beteende eller uppmuntra krypningen som fick bilderna (och som har lovat att släppa mer i utbyte mot betalning) genom att motstå alla frestelser att söka efter och / eller klicka på dessa bilder.

Som skräckfilmskådespelerskan Mary Elizabeth Winstead noterade på Twitter,

"Till de av er som tittar på foton som jag tog med min man för år sedan i privatlivet i vårt hem, hoppas att du känner dig bra med er själva."

'Nog sagt.

Hur fick bilderna?

Den ursprungliga läkaren påstod sig ha fått nakna foton genom en exploit som gjorde att han (henne / dem?) Kunde få åtkomst till foton lagrade på offrens telefoner via sina Apple iCloud-konton, och medieuppmärksamheten har främst fokuserat på detta område (inklusive Apples Photo Stream service och iCloud-säkerhetskopieringstjänst).

Vissa av fotona är emellertid "selfies" och visar tydligt kändisar som använder Android-enheter eller webbkameror för att ta fotona, och vissa bilder har text överlagda på dem som pekar på att de laddas upp med Snapchat (en tjänst med ett register över säkerhetsproblem ).

Med tanke på det enorma antalet bilder med ett så stort antal kändisar har det också föreslagits att socialteknik användes för att komma nära målen (kanske genom någon form av kollektiv), för att få förtroendepositioner, till exempel personliga assistenter eller livvakter , som skulle möjliggöra åtkomst till intima stjärnor i stjärnorna. Fysisk stöld av personliga telefoner är också en möjlighet.

Hur kan du förhindra att detta händer med dig

Medieuppmärksamheten har inriktats på Apples iCloud-tjänst, men som nämnts ovan kan detta vara något orättvist mot Apple, och liknande tjänster som Dropbox och Google Drive utgör jämförbara säkerhetsrisker i alla fall. Därför rekommenderar vi att användare av andra enheter och molntjänster vidtar liknande försiktighetsåtgärder medan dessa anteckningar koncentrerar sig på iCloud och iDevices..

Använd starka lösenord

Svaga lösenord är den största säkerhetsrisken som finns på internet. Lösenord som '123456' och 'lösenord' är inte bara löjligt vanliga, men för kändisar, där det finns stora mängder personlig information om deras liv, är det inte offentligt, det är inte svårt för angripare att gissa svaga lösenord baserade på deras familj eller husdjur namn, där de har bott, deras hobbyer och intressen, etc..

Ett starkt lösenord bör innehålla en lång sträng av slumpmässiga bokstäver och siffror, inklusive symboler och en blandning av stora bokstäver och icke-korta bokstäver. Att komma ihåg till och med ett sådant lösenord är naturligtvis nästan omöjligt för oss bara dödliga, än mindre ett för varje viktigt konto, så det är här lösenordshanterare kommer in.

Lösenordshanterare genererar slumpmässigt säkra lösenord, kom ihåg dem för dig och integrerar med ditt operativsystem och / eller webbläsare för att göra det så enkelt och smidigt att använda som möjligt. Även om det kanske är lite grovare än kanterna än kommersiella erbjudanden som LastPass och 1Password, rekommenderar vi KeePass för iOS och KeePassX för OSX (båda helt kompatibla iterationer av det utmärkta KeePass) eftersom de är gratis och öppen källkod.

Använd tvåfaktorautentisering

Tvåfaktors (eller steg) autentisering (2FA) säkerställer ett konto genom att kräva att någon som kommer åt det behöver inte bara ett lösenord och ett användarnamn, utan en kod som skickas till sin telefon, som kombinerar "något du vet", dvs ditt användarnamn / lösenord, med "något du har "dvs din telefon.

iCloud 2FA

Instruktioner för att aktivera 2FA för iCloud finns här, men den här funktionen är också tillgänglig för liknande tjänster som Dropbox, Google (inklusive Drive) och Microsoft (SkyDrive). Här finns en mer komplett lista över tjänster som erbjuder 2FA.

Stäng av autoöverföring av foto

Gemensamt med de flesta stora molnlagringstjänster erbjuder iCloud en funktion som kallas Photo Stream, som automatiskt säkerhetskopierar foton som tas på en iPhone eller iPad och laddar upp molnet. Detta anses allmänt vara en säkerhetssvag punkt (även om iCloud använder minst 128-bitars AES-kryptering), och det kan vara en bra idé att stänga av någon sådan funktion, oavsett hur användbar den är.

Slutsats

Det är troligt att kändisarnas konton har hackats genom dålig säkerhet i användaränden snarare än genom en grundläggande teknisk brist. När du följer de enkla stegen som beskrivs ovan kan du förbättra chansen att en liknande sak aldrig kommer att hända dig.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me