Varför är livstids VPN-abonnemang en dålig investering?

När det gäller att köpa ett VPN kan det inte röra sig om att betala för en längre prenumerationsperiod kommer att skörda några ganska enorma besparingar.

VPN-leverantörer belönar konsumenterna för att de har åtagit sig under en längre tid. Detta betyder att det är möjligt att få nästan alla VPN-tjänster billigare om du väljer en längre prenumerationsperiod. Men verkligheten är att du också kan prenumerera för länge. Det vi naturligtvis pratar om är det dåligt rådade livstidsabonnemanget.

Du kan tänka dig att efter att ha hittat en utmärkt VPN-tjänst, det finns ingen anledning att inte få ett livstidskonto. Tyvärr kunde detta inte vara längre från sanningen. Att prenumerera på ett VPN under en livstid är aldrig en bra idé - eftersom det helt enkelt finns för många faktorer som kan gå fel på lång sikt.

Så låt oss dyka in och titta på alla skäl till varför prenumererar på ett VPN för alltid rekommenderas aldrig.

VPN: n ändras över tid och behöver uppdateras

När du köper din favoritparfym eller aftershave, luktar det samma varje gång. Detta beror på att ingredienserna för den lukten måste förbli desamma för att konsumenterna ska vara nöjda. Med en VPN-tjänst är det motsatta sant.

En bra VPN-tjänst måste ständigt vårdas av sitt kärnutvecklingsteam för att säkerställa att den är i toppform. Servernätverk måste analyseras, och tekniken de kör på måste servas och uppdateras regelbundet för att säkerställa att de förblir i framkant av branschen.

Om du inte gör det här viktiga underhållet kommer det oundvikligen att leda till en VPN-tjänst som sakta försämras. Och om du oavsiktligt köper ett livstidsabonnemang på den tjänsten - några år längs linjen kan du sitta på en värdelös tjänst som du inte längre vill ha.

Snabb långsam

Anslutningshastigheterna kan minska

Ett märkbart symptom på dåligt underhåll av VPN är att minska anslutningshastigheterna. Som en VPN-granskare som testar VPN igen och igen, år efter år, är jag väl medveten om att vissa tjänster blir bättre och vissa blir värre.

Om du prenumererar på ett VPN under en livstid har VPN-leverantören redan fått dina pengar och det har inget riktigt incitament att fortsätta slåss för att få sin tjänst att fungera optimalt. Denna stagnation kan leda till försämring av tjänsten, särskilt om VPN faller från nåd och inte längre lyckas få nya prenumeranter.

Resultatet? En dag kan de mega snabba anslutningshastigheterna som låter dig strömma i högupplöst vara försvunna. Och du kommer att sitta fast med en trög VPN som inte är bra för någonting.

Kundtjänst kan gå ner på toaletten

En vanlig VPN-funktion som tenderar att vara flyktig är nivån på kundsupport som tillhandahålls. När en VPN blir äldre, hoppas du att det förbättras med tiden och går från att ha e-poststöd till 24/7 livechatsupport. Visserligen händer det ibland, dock andra gånger exakt motsatsen inträffar.

Under årens lopp har våra VPN-experter sett att tjänster börjar lovande, bara för att vakla några år längre fram. Bra kundsupport, som kräver personal, utbildning och bra infrastruktur, är ofta en av de första delarna av en VPN-tjänst som misslyckas.

Att inte ha någon att hjälpa när du har ett problem med ditt VPN kan innebära att trots att du betalar för ett prenumeration under en livstid - kan du inte använda tjänsten alls.

Stressad kvinna

En förlust av viktiga tjänster

De flesta vill ha ett VPN för att avblockera innehåll från hela världen. Tyvärr fortsätter VPN-tjänster inte alltid att ge tillgång till de viktigaste tjänster du önskar. Under de senaste åren har vi sett tjänster som Netflix, BBC iPlayer - och många fler - kämpar hårt för att blockera VPN IP-adresser.

Många VPN-leverantörer har inte expertis för att fortsätta spärra de bästa onlinetjänsterna och har redan gett upp. När tiden går mer kommer saker bara att bli tuffare och det kommer bara att vara VPN-leverantörer i världsklass - som investerar mycket i banbrytande förbättringar - som kommer att fortsätta ge tillgång till allt du älskar.

Netflix nr

Kryptering går ut på datum

En gång i tiden ansågs PPTP-kryptering som säker. Då, en dag, knäckte NSA det och privatlivet som den gav var länge borta. Nu har vi naturligtvis den heliga gralen för VPN-kryptering: OpenVPN. OpenVPN är ett utmärkt protokoll eftersom det är anpassningsbart och Open Source.

När OpenVPN implementeras enligt de senaste standarderna med en stark chiffer, robust autorisationshash och en säker handskakning, är protokollet extremt säkert - och det är dina data. Tyvärr förblir ingenting säkert för alltid.

Med tiden dyker upp nya sårbarheter. När tekniken förändras, måste också VPN-säkerheten som tillhandahåller datasekretess. Det är därför VPN-protokoll genomförs genom professionella revisioner.

Historiens sensmoral? Det är möjligt att ett VPN som du prenumererar på i år kanske inte är säkert några år i raden. Dessutom, om du inte håller dig informerad om förändringar i VPN-miljön, kan du anta att du skyddas när dina uppgifter i verkligheten är i fara.

Sekretesspolicy Vpn Change

Integritetspolicyer och företagsköp

En annan viktig del av en VPN-tjänst som kan komma att ändras är sekretesspolicyn. Det är naturligt att anta att en VPN-leverantör som har en stark policy för loggar nu - alltid kommer att vara så - detta är inte nödvändigtvis sant.

VPN-företag får ofta utbud av andra företag. Bara under det senaste året har vi sett stora internetsäkerhetsföretag som Norton och Avast lansera VPN-tjänster. Det är möjligt att de stora företagen ser ut för att göra VPN-förvärv, och med tiden kan VPN-marknaden förändras drastiskt från dagens landskap.

Om ett företag köper ut VPN som du köpte ett livstidsabonnemang för, är det troligt att du fortfarande skulle ha tillåtelse att fortsätta använda VPN. Det finns dock inga garantier för att den nya ägaren plötsligt inte skulle ändra sekretesspolicyn. Detta kan tillåta dem att börja hålla loggar om vad du gör online för att sälja till tredje part.

Tyvärr, eftersom du inte är en inkomstkälla för den nya förvärvaren - du är en börda - och det är troligt att det nya företaget kanske vill börja skapa en inkomst från dina data.

Sätta dit

VPN: n kunde gå vidare

Ännu sämre än en sammanslagning eller utköp är den mycket verkliga möjligheten att en VPN-leverantör kan gå vidare. Om VPN går in i mottagarskap kan du vinka din livstid prenumeration adjö. Kom ihåg att VPN är ganska dyra att köra så att betala en gång och att förvänta sig att använda det för alltid är lite av en fantasi.

Det kan vara en bluff

Tidigare har det förekommit fall av VPN: er som dyker upp som erbjuder en livstidsabonnemangsavgift för bara $ 13. Det är ett vanvittigt lågt pris, och du kommer inte bli förvånad över att upptäcka att VPN försvann strax efter det verkade stjäla allas pengar! Om det är för bra för att vara sant, är det förmodligen en bedrägeri!

Ett eller två år

Ett år eller två räcker

I slutet av dagen är dina pengar dina. Om du upptäcker ett VPN-prenumeration under en livstid som du tror är ett fynd så gör du för all del som du vill. Om kostnaden för livstidsabonnemanget är billigare än årliga VPN-tariffer som är värda fyra eller fem år, kan det vara värt ett spel.

Kom dock ihåg att VPN: er inte är billiga att köra. En bra VPN medför serverunderhåll och underhållskostnader, R&D, utgifter för uppgradering av säkerhetsprotokoll, säkerhetsrevisioner och många andra kostsamma faktorer.

Av detta skäl rekommenderas det starkt att du håller dig till ett eller tvåårigt abonnemang. Detta tillåter dig att titta på dina alternativ med jämna mellanrum och se till att du ofta jämför marknaden för att säkerställa att du fortfarande får den bästa sekretess, säkerhet och internetfrihet som är tillgänglig vid den tiden. VPN: er, till skillnad från parfymer, förblir inte desamma för alltid.

Åsikter är författarens egna.

Titelbild kredit: iDEAR Replay / Shutterstock.com

Bildkrediter: smilingfresh / Shutterstock.com

Maridav / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com

Dirk Ercken / Shutterstock.com

Dim Tik / Shutterstock.com, Vetreno / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me