Varför att investera i Cryptocurrency är inte för Faint Hearted

I år har priset på Bitcoin stigit med 640% till det nuvarande priset på 8 100 $. Ether har gått från bara $ 30 till sitt nuvarande pris på 390 $. Under tiden har Litecoin ökat med 1 400% sedan början av året. I augusti slog den totala marknaden för cryptocurrency med rekord 150 miljarder dollar. Med den typen av statistik är det inte konstigt att investerare berömmer sig om en del av handlingen.


Trots alla goda nyheter är det inte alltid en promenad i parken att investera i cryptocurrencies. Tvärtom, medan vissa människor åtnjuter massiva avkastning på sina investeringar, andra blir offer för hackare och bedragare som rovar på det ivriga och ambitiösa.

Den här veckan har till exempel nyheter kommit fram om en Ethereum blockchain-start som scammade investerare för initialt mynt (ICO) på 374 000 dollar. Myntet hette Confido. Det lovade att vara en blockchain-lösning för betalningar och spårning av transporter. Digitala symboler såldes till investerare mellan 6 och 8 november. Sedan på söndagen drog plötsligt myntets utvecklare både Twitter och webbplatsen för Confido.

Strax efter släppte en talesman för Confido ett meddelande om Reddit där han hävdade att ”juridiska problem” hade hindrat Confido-utvecklarna från att kunna fortsätta med myntet. Samma meddelande visades kort på medium men raderades snabbt:

”Just nu är vi på ett trångt ställe, eftersom vi har juridiska problem orsakade av ett kontrakt vi tecknade. Det är troligt att vi kan hitta en lösning för att rätta till situationen. Vi kan dock inte försäkra er med 100% säkerhet om att vi kommer att genomgå detta. ”

Oroande för investerare, men Confido talesman återvände till Reddit några timmar senare för att säga:

”Se, jag har absolut ingen aning om vad som har hänt här. Avlägsnandet av alla våra sociala medieplattformar och webbplats har överraskat mig helt. ”

Confido Coin

Sedan dess har Confido-tokens blivit värdelösa. Investerare har inte blivit kvar med ingenting. Eli Lewitt, grundare av TokenLot (webbplatsen som körde Ethereum blockchain ICO för Confido) lämnades i mitten. Lewitt har gått med på att säga att Confido-utvecklarna "var mycket bra svindlare." De verkar ha försvunnit utan spår.

Svårt att säga

Tyvärr är detta besväret med den växande cryptocurrency-investeringsmarknaden. Altcoins är till stor del oreglerade och nya mynt dyker upp hela tiden. För investerare som missade Bitcoin-guldruschen är ICO: er för nischmynt som lovar unik blockchain-utveckling en enorm frestelse. Vid det här tillfället verkar det dock som om myntet bara var ett tomt löfte skapat av kunniga con-artister.

Tyvärr finns det lite som hindrar detta från att hända. Det är därför investerare måste vara oerhört försiktiga när de investerar i nya mynt. Medan vissa altcoins, som EOS, har stora namn som Dan Larimer (Bitshares, Steemit) knutna till dem, skapas andra startups av okända.

Eos

Tyvärr för investerare som hoppas bli snabba blir det inte lätt att säga vilket mynt som kommer att bli en framgång eller ett misslyckande - eller ännu värre, en bedrägeri. Med det i åtanke kan ingen förneka att det finns ett element av spel involverat i att investera i initiala mynterbjudanden. Att göra det är inte för svaghjärtade.

Säkerhetsproblem

Det är inte bara falska mynt skapade av bedragare som kan leda till en eländig dag i kryptokursvalens värld. I år har flera fall av mynt hackats och väckt frågor om kryptokurvalens säkerhet.

Enbart denna vecka har ett cyberattack på ett cryptocurrency, känt som Tether, sett att cyberbrottslingar lyckas med 31 miljoner dollar av den digitala valutan. Tether är en kinesisk cryptocurrency som ursprungligen kallades Realcoin. Altcoin omfördes till Tether och har sedan dess ökat i popularitet.

Hackade mynt

One Tether är alltid värt en dollar, vilket gör det stabilt och ett användbart kryptoverktyg för att göra transaktioner online med kryptor från vanliga fiatvalutor. På söndagen lyckades hackare hacka Tether Treasury-plånboken och skickade $ 30 950 0010 kryptofonder till "en obehörig Bitcoin-adress."

Tack och lov, enligt Tether-utvecklarna, kommer mynten inte att kunna lösas in eftersom adressen har svartlistats. Det hoppas att detta framgångsrikt kommer att förhindra att mynten kommer i cirkulation. Men hacket är ännu ett tecken på hur sårbara kryptokurser är för hackare.

Vänster, höger och centrum

Under de senaste åren har många högprofilerade cryptocurrency hackor inträffat. Bitcoin-utbyten som Bitfinex och Mt. Gox har hackats. I juli i år hackades en israelisk cryptocurrency-handelsplattform som heter CoinDash till ett värde av 7 miljoner dollar i Etherium. Under 2016 stalades mer än 50 miljoner dollar i Ether från investerare som innehar medel i den decentraliserade autonoma organisationen (DAO). Hacks som dessa handlar om. De visar de stora riskerna med att hålla cryptocurrencies.

Dessutom har bevis visat sig att det finns skadlig programvara i naturen för att skörda människors plånbokslösenord eller för att fånga plånbokadresser under transaktioner för att skicka pengar till hackare. Enligt cybersecurity-experter på FireEye har nordkoreanska hackare som arbetar för Kim Jong-un varit kända för att stjäla tiotusentals dollar värda Bitcoins (och andra kryptor) per vecka.

Investera klokt

I slutet av dagen ger investeringar i cryptocurrencies potentialen för massiva betalningsdagar. En aggressiv tillväxt leder emellertid också till volatilitet, och även om det kan verka attraktivt att investera i detta växande område, bör dess betydande instabilitet beaktas. Som med alla former av handel är det viktigt att inte spela mer än du har råd att förlora.

Den här artikeln är inte avsedd som investeringsrådgivning och bör inte tas som sådan.

Åsikter är författarens egna.

Titelbild kredit: Wit Olszewski / Shutterstock.com,

Bildkrediter: Light And Dark Studio / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me