Varför Millennials blasé om integritet

Millennials verkar inte bry sig om att Facebook och andra företag skördar sina data för vinst. Det är åtminstone förutsättningen för ett nyligen uppfattat yttrande i New York Post. Det antyder att millennials överförs till det faktum att för att ha de många fördelarna som den nya teknikvärlden ger måste det finnas ett offer. Om du är en årtusend, skulle jag vara intresserad av din reaktion på denna premiss och andra som följer.

Millennials verkar mer bekvämt med tanken att om en produkt är gratis så är du produkten och låter sig vara en '' öppen bok '' för alla att se. Som det kommer att avslöjas senare, anser åsiktsstycket att detta inte gäller för tidigare generationer som verkar vara mer bevakade med sin integritet. Naturligtvis hade tidigare generationer färre hot mot deras integritet att följa med markant mindre tillgänglighet för information, underhållning och kommunikation (för att nämna några).

Så det är inte nödvändigtvis rättvist att ta ut millennialerna som om de var några främmande utflykter. Även om de, som utlänningar, kommer från och lever i olika världar till sina föregångare. Jag menar, bokförbränning fanns inte före Guttenbergs tryckpress tryckta böcker, och det fanns inget behov av fallout skydd förrän världen blev kärnvapen. I själva verket kan du göra ett ärende om att den farliga, galna världen som överfördes till millennials, och att de nu ärver, kan få exponeringen av deras personliga information till allmänheten att verka tam i jämförelse. För att inte nämna att tungt engagemang med sociala medier och liknande är en nödvändig distraktion från det moderna livet!

Dessutom skulle ingen ha gissat för femton år sedan att Mark Zuckerbergs sovsalsklott skulle försvinna i beteendet från en affärsmodell som den är idag - fylld med sina invasiva algoritmer. Vem kunde ha föreställt sig att företag på sociala medier kunde lära sig våra politiska benägenheter, våra gillar och ogillar, våra religiösa anknytningar och våra sexuella inriktningar och anmärkningar? Om jag, eller någon annan juridisk eller brottsbekämpande enhet vill återgå till min verksamhet på en viss dag - det är lätt och lättillgängligt från min smartphone.

Eftersom millennials glider över till tekniska gudarna när det gäller att filéera sig offentligt, tar artikeln dem (och andra) till uppgift att handwringa och uttrycka andfådd överraskning och upprörelse vid Cambridge Analytica för att bara arbeta med den svårighet som ges till dem. Naturligtvis, om företaget hade hjälpt Hillary Clinton att vinna Whitehouse istället för att påstås öka utsikterna till den odiska olyckan, Trump, skulle det troligtvis inte ha varit samma ångest - eller så uppfattar verket.

Hur som helst måste frågan ställas: vad gjorde Cambridge Analytica som otaliga andra företag inte gjorde? Jag menar, varför ska det behandlas annorlunda av Facebook eftersom det är ett politiskt företag och inte en svår reklamavfallare? De andra Silicon Valley-savanterna - Google, Apple och Microsoft - tjänar alla pengar på din information. De är ivriga att bjuda in annonsörer, forskare och myndigheter att upptäcka din skattkärle av personlig information genom dem.

Och millennials, liksom andra generationer, är bara alltför villiga, verkar det, att tillhandahålla sådan information - och i enorma mängder. De verkar verkligen njuta av, i ett lopp till botten, vem som kan posta mest innehåll, foton och liknande. De verkar vara ambivalenta om det oundvikliga fallet. "Så vad?", Säger de, "Jag har inget att dölja."

Artikeln ifrågasätter om de från tidigare generationer skulle vara så framtida och citerar den så kallade Greatest Generation som tänker telefonen om det innebar att regeringen kunde tjuvlyssna på sina samtal med straffrihet. Tvärtom, millennials, verkar det, se bristen på integritet och samval av personlig information som priset för en mängd nöjen som det digitala mediet tillhandahåller.

Som Wired magazine-grundare Kevin Kelly sa i sin bok 2016, The Inevitable: Understanding the 12 Technological Forces That Will Shape Our Future:

"Om dagens sociala medier har lärt oss någonting om oss själva som en art, är det att den mänskliga impulsen att dela överväger den mänskliga impulsen för integritet."

Vad tror du? Är det en rättvis bedömning av den aktuella situationen??

Bildkredit: Av AYA-bilder / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me