VyprVPN åtar sig att först av sitt slag ingen logggranskning

VyprVPN har blivit den första kommersiella VPN-leverantören som publicerar en fullständig djuprevision av sin tjänst.

Granskningen, som genomfördes av Leviathan Security Group (LSG), genomfördes för att visa att VyprVPN framgångsrikt har ändrat sin integritetspolicy - och underliggande tjänst - för att bli en säker noll-loggar VPN-tjänst.

Fram till sin tillkännagivande den 29 november var den schweiziska baserade VPN-leverantören känd för att lagra anslutningsloggar i 30 dagar. Trots att det är en generellt robust VPN-tjänst (som behöll anslutningsloggar under en relativt kort tid) har VyprVPNs loggningspraxis alltid betraktats som något av ett svart märke för dess tjänst.

Det berodde på att loggarna skapade en sårbarhet i VyprVPNs tjänst. Tillåter specifikt möjligheten för en tidskorrelationsattack (e2e timing attack).

I detta spännande nya drag har VyprVPN radikalt skärpt sin integritetspolicy. Resultatet är en mycket säkrare och privat VPN-tjänst som sätter VyprVPN i linje med de allra bästa VPN: n i världen.

Tack vare den granskning som den har publicerat tillsammans med sin förbättrade integritetspolicy kan abonnenter på VyprVPN vara säkra på att alla uppgifter om deras VPN-sessioner raderas helt så snart en session slutar - utestående!

Revisionslogotyp

Inga garantier?

Det största problemet med kommersiella VPN-tjänster är att det är oerhört svårt att verifiera deras påståenden. Detta innebär att (fram till nu) alltid har varit ett förtroende för att använda någon kommersiell VPN-leverantör.

Det finns bokstavligen hundratals kommersiella VPN-leverantörer på marknaden, och verkligheten är att många av dessa tjänster har dodgy policy och osäker praxis som gör att det är lite spelprogram att använda dem.

Till deras kredit finns det en grupp etablerade och allmänt betrodda VPN-leverantörer, som är kända för att ha en stark policy och en beprövad statistik över att ge privatliv för sina användare. En del, till exempel privat internetåtkomst, har till och med gått så långt som att bevisa sina anspråk utan loggar vid domstol.

Hittills har dock ingen VPN någonsin publicerat en detaljerad revision av hela tjänsten. Det är därför VyprVPN: s granskning är så viktig; det skiljer det helt från resten av VPN-branschen.

Det är naturligtvis möjligt att så snart revisorerna gick ut ur rummet, ändrade VyprVPN fullständigt hur de kör sina servrar. Så det finns fortfarande en nivå av förtroende involverad (och kommer alltid att vara med alla kommersiella VPN-tjänster).

Vad vi dock definitivt kan säga är att det här är det bästa det någonsin kommer att få, och realistiskt sett har vi ingen anledning att tvivla på att VyprVPN driver VPN på exakt det sätt som LSG fann under sin senaste granskning.

OpenVPN VyprVPN

Men vänta, jag har hört talas om tidigare VPN-revisioner! Vad ger?

Även om det är sant att vissa aspekter av VPN: s har granskats tidigare, har ingen VPN-leverantör någonsin publicerat en djupgående revision av denna storlek. I början av 2017 publicerade OSTIF en granskning av OpenVPN-kryptering. Även om detta är användbart och ger förtroende för det mest implementerade VPN-krypteringsprotokollet på marknaden, garanterar det inte att leverantörer faktiskt implementerar protokollet säkert själva.

Under 2017 betalade den kanadensiska VPN-leverantören TunnelBear för sina VPN-klienter som skulle granskas för att bevisa att den tillhandahöll den krypteringsnivå och säkerhet den annonserar. Även om detta är prisvärt och definitivt hjälper till att öka förtroendet för deras plattform, ger det fortfarande inga garantier för deras loggningspraxis.

Att låta LSG analysera sina servercentra och genom att publicera hela revisionen innebär VyprVPN att höja fältet. VyprVPN ägs av Golden Frog - ett internetkonglomerat som äger hela sin VPN-nätinfrastruktur. Detta innebär att inga tredjepartsserver är involverade i att tillhandahålla VPN-tjänsten till sina abonnenter. Detta tillsammans med gransknings- och loggpolicyn ger trovärdighet till tjänstens integritet och säkerhet.

Första någonsin

Med en grundlig och omfattande granskning nu inom det offentliga området är VyprVPN-prenumeranter de första som någonsin tjänat på att veta att deras VPN-tjänst har fått sina loggkrav transparenta. Söndag Yokubaitis, VD för VyprVPN sa:

"Med detta steg har vi förstärkt vårt kärnuppdrag."

”Vi vill inte bara förbli teknologiledande i VPN-utrymmet, vi vill sätta den högsta standarden för hur vi ska hantera kunddata. Vi vill att detta ska fungera som en uppmaning för andra VPN-företag att vara öppna och ansvariga för sina användare. ”

Slutligen är det värt att notera att VyprVPN under det senaste året har samarbetat med Center for Democracy & Teknik för att skapa rapporten “Signaler om pålitliga VPN: er”.

Vi vill gratulera VyprVPN till de ändringar som den har gjort i sin tjänst. Det råder ingen tvekan om att dessa förändringar gör VyprVPN till en kraft som ska räknas. Vi hoppas att andra VPN kommer att följa efter och inte bara betala för en grundlig granskning av deras plattform, utan också publicera hela revisionen för öppenhetsändamål.

Vill veta mer? Kolla in vår VyprVPN-recension

poäng:, Anja W / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me