5 Bästa Adblock för iPhone och iPad

Om du ständigt bombarderas av annonsörer kanske du vill veta hur du stoppar pop-ups på din iPhone eller iPad. Lyckligtvis stöder iOS adblocker-programvara! Thär är hundratals adblocker-appar tillgängliga i app store, så det kan vara svårt att veta vilken adblock-app iPhone-användare som ska ladda ner. I den här guiden listar vi de bästa iPhone-adblocker-apparna och visar dig hur du ställer in adblocker-programvara på iOS.


Termen "adblocker" är något missvisande eftersom adblocker-appar blockerar annonser, men deras mest användbara funktion är att förhindra att spårningsskript laddas in i din webbläsare vilket gör det möjligt för företag att spåra dina rörelser när du surfar på webben. Det är därför de också kallas "innehållsblockerare."

En annan fördel med adblockers är att de kan påskynda sidbelastningstider eftersom de förhindrar att webbläsaren laddar onödiga (och potentiellt skadliga) skript. Av samma anledning minskar adblockers bandbreddförbrukning och är därför ganska mycket viktiga för dem med begränsade dataplaner. De påstår också att de sparar batteritiden, även om vi helt är övertygade om att denna fördel kommer att märkas för den genomsnittliga användaren.

Bästa Adblockers för iPhone och iPad

Nedan finns en lista över de bästa adblock-apparna för iPhone- och iPad-användare. De flesta iOS-adblockers i denna artikel är gratis, men vissa erbjuder en premiumversion som betalas. Vi har också inkluderat några webbläsare som blockerar annonser och skyddar din integritet.

1. AdGuard

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

AdGuard är en mycket populär gratis och open source adblocker som också har en Pro-version. AdGuard Free gör de flesta saker du kan förvänta dig: det blockerar annonser effektivt och skyddar din integritet genom att blockera spårningsskript. Du kan välja mellan över 50 populära filterlistor, till exempel EasyList och EasyPrivacy.

En intressant funktion hos AdGuard är dess manuella blockeringsfunktion som gör att du kan välja element på en webbsida (till exempel en annons som den inte blockerade automatiskt) och ta bort dem.

Premium-användare kan skapa anpassade filterlistor och utföra systemomfattande DNS-filtrering. Detta uppnås genom att skapa en “falsk” VPN-anslutning till alla populära DNS-tjänster du väljer. Eller så kan du konfigurera din egen DNS-server. Som tidigare nämnts är denna funktion inte kompatibel med att använda en vanlig VPN-app.

2. AdBlock

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Adblock är den ursprungliga adblockeraren för iOS. Förutom en vanlig Safari-innehållsblockerare kan Adblock skapa en lokal DNS-proxy på din enhet som utför DNS-blockering lokalt, snarare än på en fjärrserver.

Förutom att använda regler från populära blocklistor kan du skapa anpassade blockeringsregler och URL-baserade blocklistor, som du kan exportera och synkronisera mellan enheter med iCloud. För att minimera störningen i din webbläsarupplevelse orsakad av att DNS-filter bryter webbplatser, tillhandahåller Adblock en praktisk widget för att snabbt aktivera eller inaktivera DNS-proxy.

3. Firefox Focus

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Firefox Focus är en open-source webbläsare från Mozilla, tillverkare av den populära vanliga Firefox-webbläsaren. Det är designat från grunden för att förbättra integriteten, varvid en nyckelkomponent är blockering av innehåll. Dess främsta problem är att spåra skydd snarare än annonsblockering, men för att tillhandahålla detta blockerar det alla annonser som spårar dig. Kanske inte förvånande, det betyder att det blockerar de flesta annonser.

Trots att det är bra för integritet, har Firefox Focus begränsningar som en daglig webbläsare. Det mest anmärkningsvärda av dessa är att inloggningsinformation för webbplatsen inte sparas mellan sessionerna. En annan är att surfning med flikar inte stöds i iOS (även om det finns i Android-versionen).

Det är dock möjligt att integrera Firefox Focus’ innehåll som blockerar funktioner i Safari på det vanliga sätt som beskrivs tidigare i denna artikel.

4. 1Blocker X

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

1Blocker har en relativt hög prislapp, den här uppdaterade versionen av den mycket älskade äldre 1Blocker-appen är fortfarande mycket populär. Det är en standard Safari-adblocker som har fördelar av att göra sitt jobb helt enkelt men bra.

Den använder över 115 000 regler för att blockera annonser och trackare och har regionala regler som är lämpliga för specifika länder. Det låter dig också lägga till anpassade regler som du kan skydda med Touch ID eller Face ID. Om du vill stödja specifika webbplatser kan du vitlista dem.

En funktion vi gillar är förmågan att blockera irritationer som sociala medier widgets, cookie meddelanden, dela barer och crypto-gruvarbetare.

1Blocker-webbplatsen stolta stoltserar med att oberoende tester av Wirecutter, NY Times och BrooksReview har bekräftat att appen minskar den genomsnittliga dataanvändningen med över 50 procent. Vilket är ganska imponerande.

Hur man stoppar popup-fönster och annonser på iPhone

På stationära plattformar och Android är den vanliga metoden att blockera annonser att installera ett adblocker-tillägg för webbläsarna Firefox eller Chrome. Såsom uMatrix, Privacy Badger och / eller uBlock Origin.

iOS är vad det är, men att installera en adblocker på en iPhone eller iPad är inte så enkelt. Till att börja med, tack vare App-butiks strikta utvecklarriktlinjer, varken Firefox eller Chrome stöder webbläsartillägg i iOS.

Detta lämnar två huvudsakliga metoder för adblockering. De flesta appar för blockerare av innehåll fungerar bara i Safari och måste installeras i Safari-inställningar när de har installerats. För att göra detta helt enkelt

Gå till Inställningar -> Safari -> Allmän -> Innehållsblockerare och slå på din.

Innehållsblockeringsappar kan komma i konflikt med varandra, så det är förmodligen en bra idé att aktivera bara en åt gången. iOS begränsar adblocker-appar till 50 000 regler vardera, men så många appar (som AdGuard visas nedan) körs som flera processer för att komma runt denna begränsning. I det här fallet bör du antagligen aktivera alla processer från en enda app.

Adblock-inställningar iOS

Praktiskt tips: Adblockers kan bryta webbplatser genom att blockera skript som webbplatserna behöver fungera. Lyckligtvis ger Safari för iOS en fix för detta. Tryck bara på knappen för att uppdatera sidan för att öppna en popup-dialog som låter dig uppdatera sidan utan att några innehållsblockerare är aktiverade.

Den andra huvudmetoden är att använda en hel bowser med inbyggd adblocking-kapacitet.

Tidigare fanns ett antal adblocker-appar som blockerade annonser hela systemet genom att dirigera alla iPhone-anslutningar via en "falsk" VPN- eller proxy-anslutning. DNS-filtrering kan sedan utföras av en fjärr DNS-server eller lokalt.

Det verkar dock som om Apple har beslutat att ta bort de flesta sådana appar från App Store, även om denna funktionalitet förblir tillgänglig i ett mer begränsat antal appar.

Observera att om en "falsk" VPN- eller proxy-anslutning skapas för att utföra DNS-blockering är det inte möjligt att också använda en vanlig VPN-app.

Så vilken är den bästa innehållsblockeraren-appen för iPhone eller iPad? Läs vidare!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me