5 Bästa Cloud Backup för Mac som respekterar din integritet

De flesta Mac-datorer i dag har SSD-enheter i blygsam storlek, så det brukar inte dröja länge innan vi måste börja ta bort filer och appar för att ge plats för dem vi faktiskt behöver. Och även om du har tunnland lokalt diskutrymme är det viktigt att säkerhetskopiera dina data för att förhindra förlust. I den här artikeln listar vi de 6 bästa säkerhetskopior för molnlagring för Mac-användare.

Vi är privatliv! Till skillnad från andra webbplatser rekommenderar vi endast Mac-molnlagringslösningar som respekterar din integritet. I praktiken betyder detta att alla molnlagringstjänster tillhandahåller säker klient-sida-till-än-kryptering. Detta innebär att du krypterar och dekrypterar dina filer på dina egna enheter snarare än att lita på en potentiellt opålitlig tredje part för att göra det åt dig. Tjänsterna nedan erbjuder upp till 5 GB gratis lagringsminne för moln, så att du kan säkra dina data kostnadsfritt.

Även om du litar på en tredje part (varför skulle du göra det?), Om det har de privata krypteringsnycklarna till dina data kan det bli hackat eller tvingas lämna nycklarna till en byrå som NSA.

Så, vad är de bästa molnlagringarna för Mac-lösningar som respekterar din integritet? Läs vidare!

Vilka är de bästa lösningarna för säkerhetskopiering för Mac?

 1. Tresorit

  - Nollkunskap | Schweiziska | End-to-end-kryptering

 2. Sync.com

  - Nollkunskap | Vault | Filversion

 3. SpiderOak

  - Nollkunskap | Godkänd av Edward Snowden | End-to-end-kryptering

 4. Nextcloud

  - Open-source | Hosting-alternativ | Selektiv synkronisering

 5. icloud

  - Användarvänlig | macOS integration | Online-lagringsalternativ

5 Bästa Cloud Backup för Mac: Fördjupad analys

1. Tresorit

Tresorit erbjuder 3 GB gratis, har inbyggd end-to-end-kryptering och är enkel att använda

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Tresorit hemsida

Tresorit är en schweizisk molnlagringsleverantör känd för sitt engagemang för integritet. Tresorit är en nollkunskapstjänst som använder robust en-till-ände-kryptering för att säkerställa att även den inte får åtkomst till dina data. Tresorit tillhandahåller starkt plattformsstöd för Windows, Linux och naturligtvis macOS.

Appar är tillgängliga för iOS och Android, men dessa synkroniserar inte automatiskt mappar från mobila enheter.

Filer är krypterade klientsidan med hjälp av en AES-256-CFB-kodning med en HMAC SHA-512 för integritetsautentisering. Utbyten av krypteringsnycklar säkras med RSA-4096. Tresorit stöder filversion på sina betalda planer, vilket innebär att du alltid kan återställa filer som inte raderas permanent.

Tresorit är på många sätt en mer integritetsfokuserad version av iCloud - det’är bra för att synkronisera och dela filer, men är inte så användbart för att frigöra utrymme på din Mac. Det erbjuder dock en selektiv synkroniseringsfunktion för mappar, så om du laddar upp filer från en annan dator behöver du inte synkronisera hela innehållet i din Tresorit-mapp till din Mac.

Om du vill ha mer information om den här tjänsten, läs vår Tresorit-granskning.

2. Sync.com

Sync.com erbjuder användare 5 GB lagringsutrymme gratis och har fantastiska säkerhetsfunktioner!

 • Prissättning

  Från $ 5.00
  / månad

sync.com hemsida

Sync.com är en molnlagringstjänst med nollkunskap baserad i Kanada. Mac-användare tjänar väl genom sin plattformsstöd för alla vanliga misstänkta, även om vi är besvikna över att det inte ger något stöd för Linux annat än via sin webbportal.

Som man kan förvänta sig av denna typ av tjänst stöder Sync.com fullständig filversion, säker lösenordsskyddad länkdelning och mappdelning. Det kommer också gärna att ladda upp foton och videor från din telefon till ditt Cloud-konto, även om vi tyckte att bristen på granulär kontroll över denna process är lite frustrerande.

Viktigast för användare som vill frigöra lite utrymme på sina Mac-datorer, Sync.com’s Vault-funktionen låter dig ladda upp filer bara till molnet. En lokal version av filen finns kvar på den ursprungliga enheten den laddades upp från, men den synkroniseras inte automatiskt med andra enheter om du inte specifikt väljer att synkronisera offline.

Data krypteras från en till ände med en AES-256-GCM-kodning som är säkrad med en RSA-2048 privat nyckel och ditt lösenord. Det här är fantastiskt, men det faktum att Sync.com är en produkt med slutna källor från ett företag som är baserat i ett Five Eyes-övervakningspartnerland oroar oss lite.

Läs vår Sync.com-granskning för mer information om deras tjänst.

3. SpiderOak

SpiderOak är en mycket säker tjänst och erbjuder en 21-dagars kostnadsfri test av sin premiumtjänst

 • Prissättning

  Från $ 5.75
  / månad

SpiderOak hemsida

Fördelar

 • “Ingen kunskap” molnsynkronisering och delning
 • Stark e2e-kryptering (endast appar, inte i webbläsaren)
 • Filversion
 • Raderade objektfack tillåter lagring av filer bara online

Nackdelar

 • Inte öppen källkod
 • Baserat i USA
 • Mobilappar är begränsade

Rekommenderat av NSA-whistleblower Edward Snowden är SpiderOak utan tvekan den högst profilerade molnlagringsleverantören där ute. Den använder stark kodning från en till ände i sina appar (med hjälp av en AES-256-CFB-kodning och HMAC SHA-256-hashverifiering), även om dess webbgränssnitt kräver att du överlämnar din primära krypteringsnyckel till SpiderOak’s servrar.

Cross-platform desktop support för macOS, Windows och Linux är starkt, även om funktionaliteten för dess iOS- och Android-appar är nedslående begränsad. SpiderOak One erbjuder bra filversion och fildelningsalternativ, men dess framstående funktion är att filer som raderas lokalt i din synkroniseringsmapp inte automatiskt raderas online.

De säkerhetskopieras istället till en speciell uttagen fack för raderade objekt där de kan återställas när som helst. Dessa filer lagras på obestämd tid, även om de räknas mot din lagringsgräns (du kan naturligtvis frigöra utrymme genom att tömma papperskorgen, varefter filer inte kan återställas).

Även om det kanske inte är det avsedda syftet, låter denna funktion dig spara diskutrymme genom att radera filer lokalt men behålla dem online för senare återställning.

Vår huvudsakliga oro med SpiderOak är att dess appar inte är open source, ett problem som förvärras av att SpiderOak är ett amerikanskt företag och därför är föremål för fruktansvärda inrikesövervakningar i NSA-stil.

Se vår SpiderOak-granskning om du vill veta mer om denna tjänst.

4. Nextcloud

Nextcloud är en självhostad molnlagringstjänst som gör den extra säker

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Även om alla ovanstående tjänster erbjuder kryptering från klientsidan från ände till ände, är de också alla produkter med slutna källor. Detta innebär att behovet av förtroende inte helt avlägsnas. De där ute som inte litar på någon (och varför i helvete ska du?) Kan skapa sin egen molnskyddstjänst och synkroniseringstjänst med hjälp av OpenCloud-programvaran.

Att ställa in ett fullständigt värd Nextcloud-konto med en av sina partner Cloud-lagringstjänster är vansinnigt enkelt, men de som är allvarliga med sekretess kommer att vilja själv värd på sin egen hårdvara eller på serverutrymme som de har total kontroll över.

Kryptering på serversidan (AES-128-GCM med HMAC SHA1-autentisering för nyckelderering) är dock valfri och listas för närvarande som i “alfa” eller “testning” fas trots att starkt återupptas i all Nextcloud-dokumentationen.

Nextcloud har en bin-funktion som som standard har en tids- och storleksgräns som begränsar användbarheten för online-lagring. Men hej, hela poängen med Nextcloud är att du är ansvarig! Kontoadministratörer kan ta bort sådana begränsningar, så att du kan använda den här funktionen för att säkerhetskopiera borttagna mappar till molnet.

Du kan också spara diskutrymme genom att konfigurera Mac-klienten för att bara synkronisera valda mappar. Om du vill veta mer om den här tjänsten, se vår Nextcloud-granskning.

5. iCloud

iCloud är Apples egen lagringstjänst med fokus på bekvämlighet

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

iCloud-hemsidan

Apple är ganska aggressiv när det gäller att driva användare mot sin egen molnlagringslösning, iCloud, och många Mac-användare är helt förståeligt helt enkelt med flödet. Detta är på många sätt ingen dålig sak eftersom iCloud’s integration med macOS Sierra och gör senare sin Store i iCloud och Optimize Storage-funktioner otroligt enkla att använda.

Lagra i iCloud gör att du kan flytta alla filer, foton och meddelanden till online-lagring, medan Optimize Storage sparar utrymme genom att automatiskt ta bort iTunes-filmer och TV-program när de har tittats.

För att bara spara diskutrymme är iCloud svårt att slå. Anledningen till att den senast finns på den här listan är att det inte finns något enkelt sätt att kryptera dina filer från en till ände innan de lagras på Apple’s servrar. I själva verket betyder bristen på granulär kontroll över vilka filer som laddas upp att du inte kan kryptera dem från fil för fil innan de lagras i iCloud.

Apple har under de senaste åren noggrant odlat ett rykte för att skydda sina användare’ integritet, men det bör komma ihåg att det är ett amerikanskt företag som omfattas av National Security Letters (med tillhörande gag order) och liknande. Det samarbetade också fullt ut med NSA är dess PRISM-massövervakningsprogram.

iCloud saknar också en nyckelfunktion som finns i de flesta Mac-lagringslösningar från tredje part: filversion. Detta lagrar flera tidigare versioner av filer så att de kan återställas vid en senare tidpunkt. Detta är avgörande för att återställa filer som har skadats eller infekterats med skadlig programvara som ransomware, men kan också vara en livräddare om du vill återställa ändringar i dina dokument.

Slutgiltiga tankar

Det är synd att ingen integritetsfokuserad molntjänst som vi är medveten om ger någonstans i närheten av lika bra stöd för att ladda filer till molnet som de från Apple, Dropbox, Microsoft och Google. I framtiden hoppas vi att detta kan förändras. Nextcloud tillåter dig att jury-rigga en lösning, men det måste sägas att detta är ganska klumpigt.

Sekretessproblemen med att använda Dropbox, OneDrive eller Google Drive kan motverkas kraftigt genom att kryptera filer själv innan du laddar upp dem med programvara som VeraCrypt, men detta skapar egna olägenheter. Detta är priset för integritet.

iCloud i sig är fortfarande det enklaste sättet att spara diskutrymme genom att lagra dina filer bara online, men vi kommer aldrig att vara bekväma att rekommendera en produkt från ett amerikanskt företag med en track record för att hjälpa sin regering spionera mot sina kunder.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me