5 bästa Cloud Backup-tjänster för fotografer

Möjligheterna att förlora dina ovärderliga fotografier är en upprörande sak att ens föreställa dig, oavsett om du är en casual, amatörfotograf eller en professionell fotograf som skjuter prisbelönta bilder. Verkligheten är att förlora dina bilder är en mycket verklig möjlighet om du inte vidtar lämpliga försiktighetsåtgärder och säkerhetskopierar dina bilder.


Vilka är de bästa säkerhetskopieringstjänsterna för fotografer online?

 1. Backblaze

  - Fotografer vill inte vända ryggen till den här förstklassiga tjänsten

 2. SpiderOak

  - Säker molnlagring grundad för slutarbuggar

 3. Jottacloud

  - Erbjuder mycket lagringsutrymme för alla dina foton

 4. pCloud

  - ett bra val att låsa dina bilder

 5. Amazon Prime Photos

  - En nästan oöverträffad molntjänst från pris till prestanda

Helst bör du ha flera säkerhetskopior av dina foton; på din dator, på en extern hårddisk och i molnet. Du vet verkligen aldrig när din hårddisk plötsligt kan misslyckas, din dator eller enhet går vilse, eller du blir offer för ransomware eller någon annan form av cyberattack. Datarestaureringstjänster kan vara en livräddare, men kan samtidigt bli extremt dyra, särskilt om du har stora mängder bilder du behöver återställa. Det värsta är att det aldrig finns någon garanti för att dina restaureringsinsatser fungerar alls. Det är därför det är absolut nödvändigt att du har säkerhetskopierat dina foton och videor på flera platser.

Pic-backup på datorn

Låt oss inse det, även om du har säkerhetskopierat dina foton på en extern enhet, kan hårddisken fortfarande gå vilse, stulen eller skadas. Även om det är viktigt att ha den extra fysiska säkerhetskopieringen, genom att ha en säkerhetskopia av dina bilder lagrade i molnet kommer du att isolera dig från sådana risker och säkerställa att du alltid har tillgång till dina foton var som helst i världen. I den här artikeln kommer vi att titta på de 5 bästa molntekniska tjänsterna för fotografer. Vi beaktar inte bara de typiska användbara funktionerna som var och en av dessa molntekniska tjänster erbjuder, utan också de viktiga säkerhetsfunktioner som alla använder för att skydda sekretessen och säkerheten för de foton du laddar upp. Vi tar också hänsyn till överkomliga priser och lagringsutrymme som erbjuds, vilket naturligtvis är särskilt viktigt för fotografer.

Så låt oss ta en titt på våra val för de 5 bästa molntekniska tjänsterna för fotografer på marknaden idag.

5 Bästa Cloud Backup-tjänster för foto och video: Fördjupad analys

Nedan hittar du vår djupgående lista med de fem bästa moln-säkerhetskopiorna för foto- och videofiler. Ta en titt och ta reda på vilken som bäst passar dina specifika lagrings- och säkerhetsbehov!

1. Bakblås

Backblaze är en fullständig säker säkerhetskopia-tjänst med perfekt integritet för fotografer

 • Prissättning

  Från $ 6.00
  / månad

Backblaze hemsida

Backblaze är en förstklassig, fullständig och säker säkerhetskopieringstjänst för moln som ger exceptionella sekretessfunktioner och enastående funktionalitet för fotografer. Backblaze säkrar din bild som ingen annan, säkrar filer med SSL-kryptering under transitering, använder AES-kryptering i vila på företagsservrar och använder kod som är ursprunglig för Mac och PC och gör inte’t använder Java. Backblaze ger dig till och med en privat nyckel när du registrerar dig först, vilket gör det omöjligt för någon annan än dig, även Backblaze, att ha tillgång till de bilder du laddar upp med tjänsten. Du kan också ställa in en lösenfras för att skydda och kryptera den privata nyckeln för att lägga till ett extra lager av säkerhet.

Du kan använda Backblaze på Windows, macOS och på mobil med Android- och iOS-enheter

Andra säkerhetsfunktioner som erbjuds av Backblaze inkluderar tvåfaktorsautentisering, a “Leta reda på Min dator” -funktion som pekar på platsen för din enhet med krypterad åtkomstpunktdata, möjligheten att dela foton med andra direkt, schemalägga säkerhetskopior för enkelhets skull och få meddelanden om statusen för dina säkerhetskopior. Du kan till och med begära att Backblaze skickar en fysisk penna enhet eller extern hårddisk som innehåller alla dina säkerhetskopierade data (inom en viss lagringsgräns) och återbetala kostnaden för enheten om du skickar tillbaka den inom 30 dagar.

Backblaze är också otroligt prisvärt och erbjuder obegränsad fotolagring, obegränsade hastigheter och obegränsade filstorleksuppladdningar för $ 6 per månad, $ 60 per år eller $ 110 varannan år. Det är verkligen en fantastisk affär med tanke på att du kan säkerhetskopiera ett obegränsat antal bilder. Du kan till och med dra nytta av den 15-dagars gratisversionen för att se om tjänsten är rätt för dig. Vi kan med säkerhet intyga att Backblaze är en molnteknisk tjänst som verkligen är ett utmärkt alternativ för fotografer med sina prisvärda prenumerationsplaner, obegränsat lagringsutrymme, fantastiska funktioner och lufttät säkerhet.

2. SpiderOak

SpiderOak är känd för sin integritetsfokuserade molnskyddstjänst - godkänd av Edward Snowden!

 • Prissättning

  Från $ 5.75
  / månad

SpiderOak-hemsidan

SpiderOak One är en säker molnteknisk säkerhetstjänst baserad i USA som är ett utmärkt val för fotografer som vill säkerhetskopiera sina värdefulla bilder säkert och privat. Du kan faktiskt betala den säkerhet som tjänsten erbjuder, eftersom den har utropats av Edward Snowden som ett kapabelt och säkert nollkännedomealternativ till Dropbox.

Programvaran är otroligt enkel att använda på Windows, macOS, Linux och på mobil för Android- och iOS-enheter

End-to-end-kryptering innebär att dina foton är helt skyddade med SpiderOak One, från det ögonblick de lämnar din dator till när du begär dem från molnet. Nollkunskap innebär att företaget inte är det’t hålla loggar på dig, hålla dina data ur tredje parts händer. En annan stor säkerhetsfunktion är “Tidpunkt” återställningsfunktion som låter dig återställa tidigare versioner av dina säkerhetskopior i händelse av en potentiell ransomware-attack. Dessutom kan du lösenordsskydda enskilda mappar eller filer när du delar dina bilder med andra eller ställer delade länkar till självförstörelse efter en viss tidpunkt.

Tjänsten erbjuder fyra olika betalningsplaner, vilket ger dig flexibilitet att välja det lagringsutrymme som bäst passar dina specifika behov. Du’Jag får 150 GB för $ 69,00 per år, 400 GB för $ 115,00 per år, 2 TB för $ 149,00 per år och 5 TB för $ 320,00 per år. 150 GB rymmer nära 100 000 foton, perfekt för casual fotografer, men yrkesverksamma kanske vill välja 5TB-planen - som fortfarande erbjuder fantastiskt värde för pengarna. Sammantaget är SpiderOak One verkligen en enastående säkerhetslösning för fotografer som letar efter något överkomligt och säkert. Det bästa är att du kan prova det helt gratis i 21 dagar.

3. Jottacloud

Oavsett om du väljer 5 GB gratis eller 10 TB är Jottacloud mycket lagringsutrymme för alla dina behov.

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Jottcloud hemsida

Jottacloud är en norsk säkerhetskopieringstjänst online som erbjuder enastående funktionalitet och datasäkerhet för fotografer. Den norska jurisdiktion är bra för privatlivet, eftersom landet är känt för några av de mest sekretessvänliga lagarna i världen. Vad annat är bra med Jottacloud är att tjänsten inte gör det’t skimp på säkerhet och integritet och erbjuder otroligt prisvärda prenumerationspaket.

Jottacloud är kompatibel på skrivbordet för Windows och Mac och på mobil för Android och iOS

Den 5 GB gratis planen erbjuder precis tillräckligt med lagring för att testa tjänsten, men om du’Om du är säker på att säkerhetskopiera dina foton, vill du välja “Personlig” prenumeration för bara 7,50 € per månad. Detta ger dig rätt till obegränsat lagringsutrymme, med det enda förbehållet som är en minskning för att ladda upp hastigheter över 5 TB - om du lyckas fylla det. Alternativt omfattar delade familjeplaner högst fem personer och kostar € 6,50 per månad för 1 TB, 13,50 € per månad för 5 TB eller 49,50 € per månad för 10 TB.

Från att dela till att organisera och visa dina foton har Jottacloud ett brett utbud av funktioner. Alla bilder är krypterade både i transit och i vila med 256-bitars AES, lagrade i full upplösning. RAW-kompatibilitet kommer säkert att glädja proffs medan smarttelefonentusiaster kan njuta av automatisk säkerhetskopiering. Tvåfaktorautentisering hjälper till att låsa ditt konto och du kan visa inloggningshistoriken när som helst.

De som arbetar i grupper kommer också att njuta av möjligheten att återställa filer i upp till trettio dagar tack vare Jottacloud’s papperskorg och administratörer kan återkalla åtkomst till enheter när som helst. Allt detta tillsammans med företaget’Det starka engagemanget för användarnas integritet gör Jottacloud till ett utmärkt val för alla som söker en bra säkerhetstjänst för fotografer.

4. pCloud

Fotografer kan njuta av mer avslappnad integritetslagar med pClouds schweiziska verksamhetsbas!

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

pCloud-hemsida

Samlar över 8 miljoner användare och räknar, pCloud’sitt hem i Schweiz anses gynnsamt för datasekretess - perfekt för fotografer som vill låsa sitt konto. Tät slutkryptering håller tjänsten säker, med överföring av TLS / SSL-kryptering och 256-bitars AES-kryptering i vila på servern. Om du’är villig att betala en extra avgift, proprietär “pCloud Crypto” teknik ger dig nollkunskapskryptering på klientsidan, och erbjuder dig en privat krypteringsnyckel som inte är’t lagras på pCloud-servrar. Den privata nyckeln är säkrad via 4096-bitars RSA-kryptering och 265-bitars AES-kryptering för de filer som är lagrade i molnet.

pCloud finns tillgängligt på Windows, Mac och Linux, såväl som smartphones som använder Android och iOS

Den årliga planen kostar € 47,88 per år för 500 GB lagringsutrymme eller 95,88 € per år för 2 TB lagringsutrymme. Om du väljer livstidsplanen, du’tittar på en engångsbetalning på 175 € för 500 GB och 350 € för 2 TB. För att lägga till ytterligare dataskydd med pCloud Crypto kommer det att ge dig 4,99 € per månad, € 47,88 per år eller 125 € för livslängdsskydd.

Förutom fantastiska säkerhets- och integritetsfunktioner erbjuder pCloud fotografer flera andra användbara funktioner inklusive automatisk säkerhetskopiering från din kamerarulle och över flera enheter, enkla delningsalternativ, filversion och “spola tillbaka” funktionalitet som gör att du kan komma åt och återställa tidigare versioner av ditt konto upp till 30 dagar, tillsammans med möjligheten att säkerhetskopiera från Facebook, Instagram och andra molnlagringstjänster. Ovanpå allt finns det ett pCloud-plugin som låter dig ladda upp foton direkt från Lightroom.

pCloud är ett bra val för fotografer som behöver den extra säkerheten för att skydda sina bilder. Den grundläggande säkerheten som erbjuds av tjänsten är verkligen mer än tillräckligt för att behålla någon fotograf’s data säkert och säkert, men att ha möjlighet att lägga till ett extra lager av integritet kan vara enormt för de mer integritetsmedvetna fotografer där ute.

5. Amazon Prime Photos

Amazon erbjuder fantastiskt plattformsstöd för åtkomst till sina säkra servrar!

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Amazon Prime Photos-sida

Det största draget av Amazon Prime Photos är dess otroligt generösa erbjudande av obegränsad fotolagring utan extra kostnad för Amazon Prime-medlemmar. Användare utan Prime-prenumeration kan få 100 GB lagringsutrymme för $ 11,99 per år, eller 1 TB lagringsutrymme för $ 59,99 per år. Hur som helst du delar det, gör Amazon det mycket överkomligt att säkerhetskopiera dina foton till molnet.

Amazon Prime Photos kan laddas ner på stationära datorer med Windows och macOS eller Android- och iOS-enheter

Skrivbords- och mobilapparna, liksom webbportalen, är intuitiva och enkla att använda. Det ena problemet vi emellertid har är att krypteringsstandarderna för hur fotona säkras inte klargörs och chattrepresentanter inte kunde ge en definitiv förklaring. Amazon skulle göra bättre för att kommunicera användbara detaljer om exakt hur användare’ foton är säkraade snarare än att lita på vaga uttalanden som “Säker säkerhetskopiering av foton i full upplösning”, “Stödd av 24/7 kundsupport och förstklassig Amazon-säkerhet”, eller “Säker och privat med Amazon-säkerhet” för att försäkra användare om att bilderna som de säkerhetskopierar med tjänsten är korrekt skyddade. En chattrepresentant nämnde dock att samma datacenternätverk som används för Amazon S3 och dess egen interna datalagring är samma säkra datacenter som används för Amazon Prime Photo-lagring, vilket är uppmuntrande på grund av de säkerhetsstandarder som används vid datacentret . Dessutom indikerar Amazon sekretessmeddelande att data som överförs verkligen är krypterade med SSL-teknik.

Andra sekretessfunktioner inkluderar tvåfaktorautentisering, tvåstegsverifiering samt möjligheten att dölja vissa foton och blockera vissa kontakter. Även om det bara är lite ogenomskinligt på integritetsfronten, erbjuder Amazon Prime Photos en mängd utmärkta funktioner som fotografer kommer att älska. Först och främst stöds flera filformat, inklusive RAW, vilket verkligen är viktigt för avancerade fotografer. Dessutom tillåter tjänsten användare att enkelt dela och organisera foton, och även skriva ut foton direkt från användargränssnittet. Vad’s mer kan du som Prime-medlem bjuda in upp till fem personer till din “Familjegrav”, ger också fem personer som du väljer obegränsad fotolagring.

Alla saker som beaktas, Amazon Prime Photos gör fortfarande för en utmärkt backup-tjänst för moln för fotografer, med ett intuitivt gränsöverskridande plattformgränssnitt tillgängligt på skrivbord och mobil, obegränsad lagring, fantastiska funktioner och förmåner, allt i ett extremt prisvärt paket.

Slutgiltiga tankar

Det finns ingen anledning för dig att riskera att förlora dina foton. Minnen som du fångar genom kamerans lins är oumbärliga och ovärderliga. I en tid då de flesta inte skriver ut det stora flertalet av sina bilder är det inte längre ett alternativ att backa upp dessa minnen utan en nödvändighet. Lyckligtvis finns det några fantastiska och prisvärda online-backup-tjänster för moln som kan hjälpa dig att bevara dina foton och se till att de aldrig går vilse. Varje leverantör som listas i denna artikel är mer än kapabel att få jobbet gjort för dig på ett överkomligt, användarvänligt och säkert sätt. Försena inte ens ytterligare en minut, säkerhetskopiera dina värdefulla minnen idag med en av de enastående leverantörerna som listas ovan!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me