5 bästa Cloud Backup-tjänster

Moln-säkerhetskopior är byggda för att göra säkerhetskopiering av data så smärtfritt som möjligt, för att undvika den hjärtskärande upplevelsen av att förlora ditt arbete genom att automatiskt duplicera den mest uppdaterade versionen av dina filer och lagra dem i ett säkert onlineutrymme. Att välja vilken tjänst man ska gå till kan vara lika besvärligt, så för att göra det lättare har vi beskrivit de bästa tillgängliga 5 molntjänstlagringstjänsterna tillgängliga.

moln backup

Vilka är de bästa molntjänsterna?

Nedan finns en lista över de bästa molntekniska tjänsterna under 2020. Vi har valt dessa tjänster baserat på deras säkerhet, tillförlitlighet och funktioner de erbjuder. Bläddra nedanför detta avsnitt eller klicka igenom till tjänsten för mer information om varje tjänst.

 1. Tresorit

  - Nollkunskap | 2FA | Cross-platform support

 2. Sync.com

  - End-to-end-kryptering | 2FA | 100% online lagringsalternativ

 3. Jag kör

  - Kostnadseffektiv | Snapshots | Användarvänlig

 4. Nextcloud

  - Hosting-alternativ | Anpassningsbar | Stöder strömmande media

 5. SpiderOak

  - Nollkunskap | Filversion | e2e-kryptering

En fördjupad titt på de 5 bästa lösningarna för säkerhetskopiering från moln 2020

Ta reda på mer information om de bästa molnbackuplösningarna nedan i våra djupgående sammanfattningar.

1. Tresorit

Tresorit är en stor molnleverantör med nollkunskap baserad i Schweiz - främsta territorium för integritet

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Tresorit hemsida

Tresorit har blivit ett hushållsnamn med sina ansträngningar som en molnlagringstjänst, men med fokus på affärspaket gör det en framstående molnbackupkandidat. Tresorit, som serverar från individer till organisationer med över 100 personer, erbjuder tvåfaktorautentisering och en nollkännedomspolicy som tillhandahåller kryptering från slutet till slut utan att lagra en enda krypteringsnyckel på sina servrar.

Företaget är med rätta säker på den produkt det har’s erbjuder en 14-dagars testversion av sina Premium-, Solo- och Small Business-paket och en 7-dagars återbetalningsgaranti. I vår Tresorit Review berömde vi företaget’s schweiziska ursprung som tröstande för integritetsentusiaster trots de senaste regeringsförändringarna och dess funktion som kommer att vara rikare än de flesta konkurrens, men detta kommer till mer av ett premiumpris.

2. Sync.com

Sync lever med sitt namn med underbar synkronisering över plattformar och fullständiga mobilappar

 • Prissättning

  Från $ 5.00
  / månad

Sync.com hemsida

I motsatt ände av skalan erbjuder Sync.com det bästa värdet för pengarna utan att offra stora funktioner. Att vara baserat i Kanada kommer säkert att göra vissa försiktiga med landet’s Five Eyes-medlemskap, men nollkunskapspolitiken med kryptering från slutet till slutet och tvåfaktorautentisering i alla dess nivåer lovar att hålla data säkra.

Detta inkluderar den kostnadsfria 5 GB-nivån, som kan räcka för molnlagring men det’Det är osannolikt att de passar de som vill ha en backup-tjänst i molnet. Lyckligtvis är Sync.com ganska generöst med lagringsutrymme när det gäller sina premiumpaket, börjar till ett lågt pris och varierar så högt som 10 TB per person.

Även om applikationer förblir otillgängliga för Linux, stöder Sync.com ett brett utbud av operativsystem. Det är särskilt imponerande på mobilen och upprätthåller ett rent användargränssnitt utan att ta bort funktioner. Du kan läsa mer om Sync.com i vår fullständiga recension.

3. IDrive

IDrive granskar många andra leverantörer utan att offra för mycket - till och med skryta med e2e-kryptering

 • Prissättning

  Från $ 17,38
  per år

iDrive-hemsida

Eftersom det inte gör det’t säkerhetskopiera alla filer som standard och lägger ett tydligt fokus på synkroniseringsfunktioner, vissa kanske hävdar att en annan molnskyddstjänst bör ta IDrive’s plats på denna lista. Trots detta har IDrive en rad funktioner som cementerar sin plats, från robusta avancerade schemaläggnings- och återställningsalternativ till dess supportintervall över Windows, macOS, Android och iOS. Tyvärr är tjänsten kort utan Linux-app men du kan få den att fungera via webben eller via skript.

IDrive-prenumeranter kan ansluta till så många enheter som de väljer under prenumerationen och betalar antingen $ 52,12 per år för 2TB-planen eller $ 74,62 per år för 5TB. Säkerhetskopiering är intuitivt, bara med blockkopiering av filkopiering för att ersätta de ändrade delarna av en fil istället för att ladda upp hela igen. Sann arkivering innebär också att lokalt raderade filer kommer att hållas på molnet tills de manuellt rensas upp.

Trots allt detta är företaget baserat i USA, ett land känt för sin påträngande inställning till integritet. Du kan välja en lokalt lagrad privat krypteringsnyckel för att skydda din information från nyfikna ögon, men detta tar bort IDrive’s delningsfunktioner och kan inte återställas om de har glömts. När du väljer det här alternativet kan du inte ändra det utan att återställa allt, inklusive dina lagrade data.

4. Nextcloud

Nextcloud finns i självhostade och betalda värdvarianter - vilket möjliggör en hög grad av anpassningsbarhet

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Nextcloud hemsida

Nextcloud är den enda öppna källkodstjänsten för moln på listan som ger oöverträffad kontroll över dina data. Det är helt gratis om du har din egen hårdvara redo, med tredje parts värd för en månadsavgift. Naturligtvis lägger någon annan in i ett molnskyddssystem automatiskt extra säkerhetsrisker att tänka på, men inte mer än alternativen med stängd källa.

Den har en mycket anpassningsbar modulär karaktär till dess funktionsuppsättning, helt beroende på hur du personligen ställer in Nextcloud. Både självhotande och fjärrservrar kan vara skrämmande för nykomlingar, så vi’Vi har tagit dig tid att skapa en guide för hur du ställer in Nextcloud som delar upp varje process i lätt smältbara steg och mer information finns i vår fullständiga recension.

5. SpiderOak

SpiderOak godkändes personligen av Edward Snowden efter hans avslöjande av NSA-spioneringsskandalen

 • Prissättning

  Från $ 5.75
  / månad

SpiderOak hemsida

Godkänt av Edward Snowden som ett utmärkt alternativ till leverantörer av molnlagringslagare, fyller SpiderOak ONE Backup förvånansvärt vår lista. Förespråkare för integritet kanske vill vara försiktiga med sin verksamhetsbas i USA men kan vara säkra på att de också har en nollkunskapspolitik och säker kryptering från slutet till slut för att undvika nyfikna ögon.

Dess mobila applikationer lämnar något att önska med en skrivskyddad strategi och bristen på tvåfaktorautentisering kommer säkert att orsaka tvekan, men SpiderOak är fortfarande ett fast alternativ på skrivbordet med ett gränssnitt som konkurrerar med de stora tre.

Förvirring över molnet

"Molnet" har blivit en förvirrande term under de senaste åren, med ökande likheter mellan konsument- och företagstjänster som gör linjerna suddiga. Molnlagring som Microsofts OneDrive, Dropbox och Google Drive är mer populära än någonsin, så att du kan synkronisera och dela dina filer online men de är inte idealiska för att verkligen säkerhetskopiera din information i händelse av katastrofer.

Funktioner som filversion visar en överlappning, men molnlagringstjänster kräver vanligtvis fortfarande att du använder en delad mapp när du skapar en fil eller manuellt laddar upp en offline-fil. Deras beroende av webbläsare via ett webbgränssnitt innebär också att kryptering bara kan göras server-sidigt, vilket anses vara en svag länk i säkerhet.

Omvänt lagrar molnkopieringstjänster automatiskt data när ändringar görs utan användarens ingripande och ger statusrapporter för att säkerställa att alla filer är intakta på servern. De flesta erbjuder en aldrig tidigare skådad garanti i händelse av att serverfel resulterar i dataförlust och ger en slags försäkring för företag.

3-2-1 är bättre än en

Medan molnskyddstjänster lägger till ett extra lager skydd, bör de aldrig fungera som en ersättning för din lokala lagring. Det är identiskt med att bara lita på hårdvara, det skulle bara behöva en katastrof för att förlora centraliserade data helt.

Istället rekommenderar vi att du använder 3-2-1-regeln där data säkerhetskopieras med tre olika metoder. Traditionellt ser detta originalkopian lagrad på den primära lokala enheten, följt av den första säkerhetskopian på en extern hårddisk eller nätverksmonterad lagringsenhet (NAS). Att lägga till en online-säkerhetskopieringstjänst på toppen ger optimal säkerhet för din information.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me