5 bästa DD-WRT-routrar 2020 – DD-WRT-routrar för hem eller företag

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) ger människor digital integritet när de ansluter till internet. Det ger dem också möjlighet att låtsas vara var som helst i världen för att avbryta webbplatsens innehåll och tjänster. Med en VPN-”blinkad” router är det möjligt för alla enheter i ett hem att vara anslutna till webben via ett VPN - hela tiden!

Open source-programvara känd som DD-WRT kan installeras på routrar. Oavsett om du köper en förblixt DD-WRT-router eller installerar programvaran själv, kan du installera en DD-WRT VPN-tjänst direkt på en router. Denna DD-WRT-firmware ger åtkomst till routerns inre inställningar - vilket ger användarna möjlighet att skydda all sin webbtrafik med ett VPN.

Bästa DD-WRT-routrar

Att installera en VPN-klient på en DD-WRT-router är mycket bekvämt. Det betyder att varje enhet som är ansluten via WiFi till en router skyddas av VPN: s kryptering. Vanligtvis måste ett VPN installeras direkt på varje enhet som du vill skydda. En DD-WRT VPN betyder att du inte behöver oroa dig för att få ett VPN som tillåter många samtidiga anslutningar. Därför är en DD-WRT VPN-tjänst perfekt för stora familjer.

Dessutom döljer alla som är anslutna till WiFi med en DD-WRT VPN sin riktiga IP-adress. Detta innebär att de alla kan övervinna censur och geobegränsningar för att få tillgång till internationellt innehåll som Netflix USA, BBC iPlayer och Hulu.

För personer som själva vill blixta en router med DD-WRT finns det en guide senare i den här artikeln. För alla andra är den bästa DD-WRT VPN (ExpressVPN)
säljer en förblixt router. Om du vill ha fler routeralternativ, kolla in vår 5 bästa artikel om DD-WRT-routrar.

De bästa DD-WRT-routrarna?

Kolla in den djupgående analysen av våra favorit DD-WRT-routrar nedan;

Asus RT-AC5300

(Amazon: 399,99 dollar, FlashRouters: $ 599,99)

Asus AC5300

Asus RT-AC5300 är Death Star för trådlösa routrar. Även om AC88U är något bättre när det gäller tekniska specifikationer, vinner AC5300 varje gång när det gäller prestanda. Detta är delvis tack vare de åtta externa antennerna, som är konfigurerade i en fyra-sändande, fyra-mottagande (4T4R) -konfiguration, och ger den fantastiska räckvidd. 4T4R hjälper också till att undvika störningar mellan enheter, vilket ökar överföringshastigheterna. Routern tillåter också användare att konfigurera två riktiga 5GHz-nätverk.

Dessutom är routern laddad med MU-MIMO-teknik (Multi User - Multiple Input Multiple Output), såväl som specialiserad spelteknik för att ytterligare förstärka den fantastiska trådlösa tekniken.

Sammantaget, om du letar efter ditt hem eller kontor med en router som kommer att stödja din 4K-videoströmning och oändliga trådlösa enheter, så är denna Asus den bästa DD-WRT-routern för dig!

Asus RT-AC5300 Tekniska specifikationer

CPU: 1400 MHz dual-core
Ram: 256 MB
Flash: 128 MB
Antenner: 8 externa
USB: USB 2.0, USB 3.0
Överföringshastigheter: 1000 Mbps 2,4 GHz, 2x 2167 Mbps 5 GHz

WRT3200ACM

(Amazon: 248,99 $, FlashRouters: 499.99 $ - 349 $ försäljningspris)

Fyra antenner ger denna router ett fantastiskt intervall, och routern fungerar bra på både 2,4 GHz och 5 GHz kanaler. Kom ihåg att trots att detta faktureras som en Tri-Stream-router går den funktionaliteten förlorad när den blinkar med DD-WRT - så att tekniken inte gäller DD-WRT. Detsamma gäller MU-MIMO. MU-MIMO tillåter routern att kommunicera med flera enheter samtidigt, vilket ökar hastigheten på WiFi-nätverket (genom att bli av med störningar mellan enheter). Men inte alla VPN är nödvändigtvis kompatibla.Linksys Router

Trots detta är WRT3200ACM en fantastisk router som presterar på fantastiska nivåer när den blinkas med DD-WRT. På grund av sin Marvell-chipset är den perfekt för intensiva uppgifter som spel, streaming, videosamtal eller maxhastighets VPN-användning.

Linksys WRT3200ACM DD-WRT tekniska specifikationer

CPU: 1,8 GHz dual-core processor
Ram: 512 MB
Blixt: 256 MB
Antenner: 4 externa
USB: USB 2.0, USB 3.0
Överföringshastigheter: 600 Mbps (max) 2,4 GHz, 2600 Mbps 5 GHz

Netgear R7000

(Amazon: 249,99 $, FlashRouters: $ 349,99)

Netgear R7000

Netgear R7000 var förra årets vinnare, men på grund av ett antal nya utgåvor har den sjunkit till tredje plats. Men routern är fortfarande ett absolut spektakulärt alternativ.

R7000 kan strömma videor, förbättra din onlinespel och mycket mer. Även om det saknar kraften och överföringshastigheterna för de två ovan stöder de alla DD-WRT MEGA-byggningar så att du kan uppnå samma funktionalitetsnivå. Om du är intresserad av att köra DD-WRT på din Netgear-router, bör du också besöka MyOpenRouter, den öppna källkodens Netgear-community.

Netgear R7000 Tekniska specifikationer

CPU: 1000 MHz dual-core
Ram: 256 MB
Flash: 128 MB
Antenner: 3 externa
USB: USB 2.0, USB 3.0
Överföringshastigheter: 600 Mbps 2,4 GHz, 1300 Mbps 5 GHz

Asus RT-AC56U

(Amazon: $ 101.99, FlashRouters: $ 249,99)

Asus AC56U

RT-AC56U är en mycket populär router för hemmabruk. Asus har uppnått en snygg design, vilket gör att den kan placeras i ett hörn utan att påverka dess prestanda för mycket.

Företaget har också inkluderat två USB-moduler i routern, vilket gör att du kan ansluta din hårddisk för effektiv delning mellan familj och kollegor. Om du letar efter en router med lågt pris med massor av stans är detta en utmärkt lösning. Läs vår definitiva DD-WRT-guide för att ta reda på hur mycket som kan göras med den här DD-WRT-routern (och alla andra DD-WRT-routrar, för den delen).

Asus RT-AC56U tekniska specifikationer

CPU: 800 MHz dual-core
Ram: 256 MB
Flash: 128 MB
Antenner: 3 interna
USB: USB 2.0, USB 3.0
Överföringshastigheter: 300 Mbps 2,4 GHz, 867 Mbps 5 GHz

Linksys WRT1200AC

(Amazon: 99 dollar, FlashRouters: 299 $ - 199 $ i försäljningen)

Linksys Router 2

Linksys WRT1200AC är en utmärkt router, men kanske bara lite för dyr för vad du får. Trots detta är det en populär router som har visat sig ge både bra sortiment för sin spec och fantastiska prestanda (igen för sin spec). Den stora nyheten är att FlashRouters tillhandahåller denna router förblixt för användning med ett stort antal olika VPN: er. Som sådan är detta ett snabbt och enkelt alternativ som ger mer än tillräckligt med kraft för de flesta människors behov.

Där den här routern verkligen utför beror på att den inkluderar både USB 2.0 och USB 3.0. Detta gör att en hårddisk kan anslutas direkt till routern via en gigabit-anslutning och gör att den kan användas som en snabb nätverkslagringsserver (utan att behöva köpa en NAS-server).

Linksys WRT1200AC tekniska specifikationer

CPU: 1,3 GHz dual-core processor
Ram: 256MB DDR3-systemminne
Flash: 128 MB
Antenner: 2 externa
USB: USB 2.0, USB 3.0
Överföringshastigheter: 400 Mbps 2,4 GHz, 867 Mbps 5 GHz

Vanliga frågor om DD-WRT-router

Vad är en DD-WRT-router?

En DD-WRT-router är en router som har haft speciell programvara (firmware) som kallas DD-WRT installerad på den. Medan de flesta routrar (som den du får från din internetleverantör när du köper ett bredbandsavtal) har mycket få funktioner: DD-WRT-routrar tillåter sina användare att kontrollera många avancerade funktioner. De tillåter också användare att installera mer mjukvara direkt i routerns minne. Detta tillåter en DD-WRT-routers ägare att installera en VPN direkt på den.

Att välja en DD-WRT-router och ett VPN

Att blinka en router med DD-WRT är svårt, varför de flesta väljer att köpa en förblixt router. Om du inte är en särskilt teknisk person är en förblixt router det bästa alternativet. För personer som har expertis (eller tålamodet att lära sig) - är det möjligt att blinka och installera en VPN på en router. Kom dock ihåg att inte alla routrar kan blixt med DD-WRT.

En sak att tänka på är att även om en blinkad DD-WRT-router skyddar alla dina enheter, kommer skyddet för alla dessa enheter att begränsas av kvaliteten på din valda VPN-tjänst. Det är därför det är viktigt att du får en pålitlig och pålitlig VPN-tjänst installerad på en DD-WRT-router. Underlåtenhet att göra detta innebär att alla dina enheter lider av samma undermåliga VPN-tjänst.

När du väljer ett VPN för DD-WRT gäller samma VPN-överväganden som när du väljer ett VPN för att använda direkt på oberoende enheter. Kryptering måste vara stark, och den måste implementeras till en hög standard. Servrar måste vara belägna i en bra spridning av platser, och dessa servrar måste ge snabba hastigheter för att njuta av internet. Dessutom bör kundtjänst och VPN-leverantörens professionalism beaktas så att du snabbt kan lösa problem.

DD-WRT-sekretess

Om du kommer att besöka problemet med att installera en VPN på en blinkad DD-WRT-router är det viktigt att VPN är i världsklass. Därför ger alla VPN: n i den här guiden den allra bästa kryptering som finns på marknaden (OpenVPN-kryptering). Dessutom har de en beprövad statistik över att tillhandahålla integritet för sina abonnenter. De har också vattentäta sekretesspolicyer, vilket innebär att dina uppgifter förblir privata hela tiden: på alla dina enheter.

DD-WRT-anslutningshastigheter

En av de viktigaste fördelarna med en VPN är att prenumeranter kan övervinna censur och geo-restriktioner. Att ansluta till en VPN-server i till exempel USA eller Storbritannien innebär att VPN-användaren verkar vara i ett av dessa länder. Många VPN erbjuder mycket långsamma anslutningshastigheter, vilket innebär att strömning i HD är nästan omöjligt.

Vår rekommenderade DD-WRT VPN-tjänst är ExpressVPN
, eftersom det ger snabba blixtaråtkomst till servrar i 94 länder över hela världen. Men alla VPN: er för DD-WRT som vi har rekommenderat i denna lista ger tillgång till snabba servrar som finns över hela världen. Prenumeranter kan avblockera innehåll i något av dessa länder. Med en blinkad DD-WRT VPN-tjänst är den åtkomstfriheten tillgänglig på alla enheter i ditt hem.

Varför skulle du använda en DD-WRT-router VPN?

En VPN tillåter folk att låtsas vara i ett annat land. Det gör detta genom att dölja VPN-användare IP-adress. När du ansluter till en VPN-server upphävs lokal censur och begränsningar. En VPN övervinner också geobegränsningar. Resultatet är att med ett VPN är det möjligt att komma åt webbplatser och webbplatstjänster från hela världen.

En VPN ger också digital integritet tack vare kryptering. Detta hindrar internetleverantörer, regeringar, arbetsplatser, skolor och hyresvärdar från att kunna spåra vad VPN-användaren gjorde online.

När en VPN är installerad på en router skyddas alla enheter som är anslutna till den routern automatiskt av VPN. detta hindrar människor från att behöva komma ihåg att ansluta till ett VPN varje gång de använder ett VPN. Det betyder också att varje bärbar dator, PC, surfplatta, telefon, smart TV och annan IoT-enhet som är ansluten till WiFi - automatiskt ges digital integritet.

För människor som gillar att strömma mycket innehåll på en Smart TV, en Chromecast, Apple TV - eller något annat internetanslutet strömningssystem - är en DD-WRT-router överlägset det enklaste sättet att låtsas vara i ett annat land. För mer information om hur du använder ett VPN på dessa enheter, titta på guiderna nedan:

  • VPN på smart TV
  • VPN på Apple TV
  • VPN på Chromecast

Använda en DD-WRT-router för arbete

Mindre företag och kontor som har några datorer eller bärbara datorer anslutna till internet kan skydda alla internetanslutna datorer med ett VPN genom att köpa en DD-WRT-flashad router och VPN. Detta är det bästa sättet att skydda dina företags digitala integritet. Det garanterar också att alla enheter som är kopplade till företagets WiFi automatiskt skyddas med digital integritet: ta ansvaret från anställdas händer.

En VPNs kryptering hindrar också potentiella hackare som lyckas komma in på företagets WiFi från att kunna "Sniff" trafik för att stjäla företagsdata eller annan känslig information.

Hur man väljer en DD-WRT-router

Det enklaste sättet att få en DD-WRT-router är att köpa en som är förblixt. Detta sparar dig besväret med att behöva blixtar själv - en process som kan leda till att "routa" routern (vilket gör den oanvändbar). Att köpa en förblixt router är lite dyrare, men det är också en engångsinvestering (och kostar inte jorden). De bästa alternativen för att få en blinkad router är följande:

Köp det direkt från VPN-leverantören: vår mest rekommenderade VPN, ExpressVPN
(och andra som StrongVPN) säljer en förblixt router som redan har programvaran installerad. Du kan helt enkelt logga in på ditt VPN-konto och skydda ditt hem.

Express Ddwrt

Pre-Flashed DD-WRT-routrar

Att besöka FlashRouters är ett annat utmärkt sätt att få en blinkad router.
FlashRouters tillhandahåller en anpassad DD-WRT-blinkning och anpassningstjänst. Allt du behöver göra är att köpa ditt VPN och köpa routern från flashrouters. När den kommer kommer den att konfigureras och redo att logga in på ditt konto.

Att köpa direkt från routertillverkaren är det sista sättet att få en blinkad router. På grund av deras popularitet tillverkar många routertillverkare DD-WRT-routrar. Du kan köpa dessa routrar på Amazon och någon annanstans. Men du kommer inte att få den nivå av kundvård och installationshjälp som du får från Flashrouters om du köper DD-WRT-routern direkt: och Flashrouters har mycket konkurrenskraftiga priser.

Du måste också ladda VPN till routern själv. Alla VPN: er i denna artikel kommer dock att ha guider och supportpersonal som hjälper dig genom denna process.

Ställ in OpenVPN-kryptering på DD-WRT VPN

OpenVPN är den överlägset säkraste VPN-krypteringen på marknaden. Det är VPN-krypteringen som vi rekommenderar att du använder, så du bör ställa in VPN på din DD-WRT-router för att ansluta med den.

Ställa in OpenVPN varierar för olika VPN-leverantörer. Se vår installationsguide för att ta reda på hur du installerar ett VPN på din DD-WRT-router.

Kontrollera att din router stöder OpenVPN

Se till att din DD-WRT-router stöder OpenVPN. De flesta DD-WRT-routrar accepterar OpenVPN som standard, men det är värt att kontrollera. Om du vill ansluta till OpenVPN (och det gör du!), Se till att när du köper din router att den stöder OpenVPN.

Navigera nu till ditt VPN: s webbplats och logga in. Ladda ner .ovpn-filerna (eller åtminstone den för servern som du vill ansluta till) på din VPN: s nedladdningssida..

DD-WRT VPN: Slutsats

I den här artikeln har vi rekommenderat den bästa VPN för en blinkad DD-WRT-router och fyra löpare. Det enklaste sättet att få en VPN att köra på en DD-WRT-router är att köpa den förblixt.

För dig som vill flasha en router som de redan äger har vi en installationsguide. Kom dock ihåg att guiden endast är en kontur och att detaljerna kommer att variera för varje VPN-leverantör. Så kom ihåg att få informationen från din VPN-leverantör.

Alla VPN: er i den här artikeln är perfekta för att köra på en VPN-router, eftersom de är pålitliga och pålitliga tjänster som visar det bästa av vad VPN har att erbjuda. De har alla blixtsnabba servrar runt om i världen, vilket gör att du kan blockera nästan vad som helst. Allt som återstår är att du bestämmer vilket VPN du föredrar.

Vi är övertygade om att det finns en idealisk VPN för alla i den här guiden, oavsett vad dina personliga omständigheter kan vara. Så läs noggrant igenom alternativen och välj ditt VPN med förtroende. Om du har några frågor alls, tveka inte att kontakta oss i kommentarerna nedan.

Titelbild kredit: Casezy idea / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me