5 bästa Ghana VPN-tjänster för integritet och säkerhet

Om du vill komma åt webbplatser som är begränsade inom Ghana behöver du en VPN för Ghana. En VPN ger dig inte bara åtkomst till blockerat innehåll, utan krypterar också all data som kommer och går från din enhet, varför det är ett viktigt integritetsverktyg. Tyvärr är inte alla VPN: er lämpliga att använda i Ghana. I den här guiden listar vi de fem bästa VPN: n för Ghana och ger dig några användbara tips om hur du kan vara säker online med en VPN.

Det finns hundratals VPN, men inte alla tillgodoser den afrikanska marknaden. Faktum är att nästan ingen har faciliteter i Ghana. Vi har hittat de få som har servrar i Ghana så att du kan få en IP-adress från Ghana. VPN: n i listan nedan har också höghastighetssäkra servrar, utmärkt kryptering, måste avblockera strömningstjänster, liksom andra fantastiska funktioner.

Är du ny på VPN: er? Här är några guider

Om du är ny på VPN och vill lära dig mer, ta en titt på guiderna nedan:

 • Vad är ett VPN - Om du är en nybörjare, kolla in den här guiden för att ta reda på vad ett VPN är och hur man använder ett.
 • VPN-krypteringsguide - allt du behöver veta om VPN-kryptering och skillnaderna mellan VPN-protokoll
 • Hur du ändrar din IP-adress - En guide om hur en VPN ändrar din IP-adress så att du kan avmarkera webbplatser som för närvarande är blockerade i Ghana.

Bästa VPN för Ghana

Dessa är VPN i världsklass som hjälper dig att besegra internethot och block vart du än går, inte bara i Ghana. Vår lista över de fem bästa VPN: erna för Ghana hjälper dig att begränsa din sökning efter internet sekretess. För mer information om någon av tjänsterna nedan, klicka på länkarna nedan eller kolla in våra detaljerade VPN-recensioner.

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 3. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 4. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

 5. IPVanish

Överväganden för en Ghana VPN

Fortsätt läsa nedanstående punkter för att ta reda på varför det är viktigt att använda ett VPN. Dessutom belyser vi effekterna av italienska lagar på integritet och säkerhet.

WiFi Hotspot Security

När du reser runt i Ghana, Du kommer att upptäcka att tillgången på internet görs mer utbredd av WiFi. Du kan ansluta till WiFi-hotspots på hotell, kaféer och transportnav. Men dessa hotspots skapar en säkerhetsrisk.

De flesta människor undersöker inte WiFi-hotspots för noggrant. Du kommer till en plats, till exempel en flygplats eller en busstation, och letar efter tillgängliga nätverk för att få dig gratis på internet. När du ser en som ser ut som den drivs av anläggningen och har "Gratis" i namnet ansluter du omedelbart. Ingen går till chefen för den plats de befinner sig för att fråga om den WiFi-hotspot är officiell. Tyvärr är de ofta inte.

Alla med en smartphone, bärbar dator eller surfplatta kan ställa in en WiFi-hotspot. WiFi-snooper behöver inte ens öppna sitt eget WiFi-åtkomstkonto. Den utgående trafiken från den falska hotspot kanaler bara över den ursprungliga WiFi som anläggningen har tillhandahållit. Denna typ av hack kallas en "man i mitten" attack. Snooperaren sitter mellan dig och en Internet-åtkomstpunkt.

När du ansluter till en falsk WiFi-hotspot förhandlar datorn krypteringsnycklar. Dessa ska skydda din trafik när den reser mellan dig och WiFi-routern. Men datorn som använder den falska hotspoten ger din enhet krypteringsnyckeln. Således kan snooperen dekryptera och läsa allt som passerar över anslutningen.

Datorprogram hanterar alla dessa åtgärder. Snooperen sitter inte där och läser varje information som lämnar din dator. Istället, den falska hotspot-programvaran hanterar och övervakar din internettrafik. Det gör det möjligt för hackaren att skörda personlig information för identitetsstöld. De kan till och med ersätta inkommande webbplatser med falska versioner för att skörda dina inloggnings- och bankkontodetaljer.

Internetcensur i Ghana

Det har varit inga senaste rapporter om internetcensur i Ghana. Regeringens sista stora censurförsök var tillbaka 2002, och den kraftigt censurerade rapporter om stamorol i landsbygden.

Webbplatser för sociala medier är populära och fritt tillgängligt i Ghana. Dessutom är internettelefoni och chattapplikationer, som Skype, WhatsApp och Signal, fria från regeringsstörningar.

Streamingtjänster

Ett annat problem du kan möta är åtkomst till utomlands underhållning. Det är inte en fråga som Ghanas regering skapade. Istället förhindrar videoströmningssidor åtkomst till deras innehåll utomlands på grund av upphovsrättsproblem.

Du kan använd ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att lösa WiFi-säkerhet och problem med utomlands videoåtkomst. En VPN skapar extra kryptering på dina anslutningar, vilket håller dina data privata. Du får också undvika åtkomstbegränsningar på utländska webbplatser, eftersom du kan se ut på en annan plats.

Hur fungerar en VPN?

Ett VPN-system har två delar. Det finns en VPN-klient som körs på din enhet, och a VPN-server som hanterar dina anslutningar. Klienten krypterar dina kommunikationer med en nyckel som bara VPN-servern känner till. Din trafik går via VPN-servern, som dekrypterar krypteringen och skickar utgående förfrågningar till internet. Svaren på dessa förfrågningar går till VPN-servern, inte direkt till din dator. Den servern krypterar allt och skickar det till klientprogramvaran på din dator.

Klientprogramvaran accepterar inte inkommande meddelanden från någon annan dator än motsvarande VPN-server. Det extra krypteringsskiktet de två VPN-elementen samordnar besegrar man-in-the-middle snoopers. Du behöver inte oroa dig för att hackare kapar krypteringen mellan din dator och en WiFi-router. Snoopers kommer att kunna ta bort den lokala WiFi-krypteringen, men kommer då att möta ett meddelande som är skyddat av ett annat lager av okränkbar kryptering, med tillstånd av VPN.

Din trafik som går via VPN-servern har en annan fördel. Det betyder att du kan använda den servern till låtsas vara i ett annat land. Således kan du ge TV-webbplatser VPN-serverns adress och inte din.

Om du är ny på VPN och vill veta mer om vad ett VPN är och hur de fungerar, kolla in vår nybörjarguide för VPN.

Videowebbplatser levererar endast innehåll till vissa länder. I vissa fall, till exempel DSTV, kan du titta på tjänsterna när du är ute i ditt hemland. Tyvärr får du inte tillgång till din hemtjänst - du får istället den lokala versionen. Men om du väljer en VPN-server i ditt hemland kan du logga in på alla TV-stationer hemma. Det beror på att dessa TV-servrar levererar innehållet som är tillåtet på platsen för VPN-servern, inte det land där du faktiskt är.

DSTV

Om du har prenumeration på DSTV Compact, DSTV Compact Plus eller DSTV Premium, Du kan komma åt tjänsten via internet var du än är via webbplatsen DSTV Now. Denna onlineversion av DSTV är endast tillgänglig för dem som har prenumeration.

Du kan plocka upp DSTV Nu var som helst att företaget har en tjänst, som handlar om hela Afrika, inklusive Ghana. Tyvärr får du riktning till den version av DSTV som finns i landet du är i. Därför, om du har DSTV hemma i Sydafrika eller Nigeria och sedan reser till Ghana, kan du titta på DSTV nu, men du Jag får versionen för Ghana.

Många av de shower du tycker om på DSTV hemma finns också i den ghanesiska versionen, men inte alla. Du kan komma förbi problemet genom att välja ett VPN med en server i ditt hemland. Om du bor i Sydafrika har du tur - alla VPN på vår lista har servrar där. För andra länder i Afrika, läs igenom serverlistan för varje VPN på våra fem bästa för att se till att de har servrar i ditt land. Vi har beställt våra VPN-rekommendationer så att leverantören med flest platser i Afrika är överst på listan.

Om du reser utanför Afrika hittar du att åtkomsten till DSTV Now är helt blockerad. Håll dock det VPN-prenumerationen igång. På det sättet, oavsett om du flyger till London, New York eller någon annanstans, kan du fortfarande lura DSTV-servern att tro att du är hemma genom att välja rätt VPN-serverplats.

Slutsats

Ghana växer snabbt och erbjuder många möjligheter.

Tyvärr måste du se till att du inte blir lurad medan du är där. Con-artister är alltid bland de första som utnyttjar ny teknik för att vinna. Fake WiFi-hotspots erbjuder en av de mest tillgängliga vägarna för teknikkyndiga datatjuvar att få med din personliga information.

Ta dig runt åtkomstbegränsningarna på platser som Amazon Prime, DSTV och Netflix med en VPN i Ghana. Håll kontakten med hem-TV var du än reser, även när du lämnar Afrika och reser till långa ställen. För mer information om hur du avblockerar Netflix och Amazon Prime se våra VPN Netflix och VPN Amazon Prime guider.

Håll dig uppdaterad med internettekniken och håll din internetåtkomst öppen och säker med en VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me