5 Bästa Google Chrome Adblock-tillägg

Annonser är en nödvändig ondska för att hålla många webbplatser fria att komma åt, med inkomster istället tillhandahållna av externa partnerskap. Tyvärr har denna affärsmodell blivit allt mer missbrukad, med påträngande pop-up-annonser, trackare inom cookies och scammers som orsakar betydande trötthet från användare. Lyckligtvis genom att använda en Adblock kan Chrome-användare undvika irriterande annonser och hindra annonsörer från att spåra vad de gör online!

Vilka är de bästa AdBlock Chrome-förlängningarna?

Det kan vara förvirrande att veta var man ska börja med tanke på hur många Chrome Adblock-tillägg som finns där ute, så vi har listat de bästa 5 annonsblockeringstillägg som för närvarande finns för Google Chrome:

 1. uBlock Ursprung

 2. Adblock plus

 3. Ghostery

 4. AdGuard

 5. AdBlocker Ultimate

Den bästa annonsblockeraren för Chrome: Fördjupad analys

1. uBlock Ursprung

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

uBlock Origin är helt gratis, precis som andra tillägg på listan, och är helt öppen källkod. Det upprätthåller enastående transparens som skiljer den från resten, med en statistisk uppdelning av hur bra annonsblockeraren har presterat under den aktuella sessionen.

Topplista filterlistor används för att blockera påträngande reklam, skadlig programvara och spårare, inklusive AdServer List, Advanced Tracking List, EasyPrivacy List och Malware Domains. uBlock Origin gör det också möjligt för användare att välja separat om de blockerar popup-fönster, stora mediaelement, kosmetisk filtrering, fjärrteckensnitt och JavaScript, allt medan de förblir lätta. Med effektivitet som huvudprioritet är uBlock Origin perfekt för en relativt resurshungig webbläsare som Chrome eftersom det beskattar ditt system mycket mindre än andra konkurrenter med en låg resursomkostnad.

Gillar

 • Fri
 • Öppen källa
 • 10 miljoner + nedladdningar
 • 49 språk stöds
 • Lättvikt

2. Adblock Plus

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Ursprungligen gjorde ett namn för sig själv på Mozilla’s Firefox, Adblock Plus har sedan dess blivit en av de mest populära tilläggarna på Chrome. Dess öppen källkodssätt har lett till ett antal anmärkningsvärda konkurrenter, med de liknande namngivna men utan anknytning ‘AdBlock’ med Adblock Plus’ källkod. Organisationen bakom det ansvarar för att skapa den mest omfattande filterlistan, stöd för 52 olika språk och tillägget hör till de mest uppdaterade.

Organisationen har kritiserat de senaste åren på grund av dess ‘Godkända annonser’ program, som vitlistor samarbetar med företag och annonsbyråer. Det är som standard aktiverat för att låta legitima webbplatser tjäna intäkter på ett mer naturligt sätt, men det kan avaktiveras och anpassas efter eget gottfinnande. Det är också relativt beskattning med flera öppna flikar som inte är’Det är inte bra när Chrome ibland kan vara resurshungande.

Gillar

 • Fri
 • Öppen källa
 • 10 miljoner + nedladdningar
 • 52 språk stöds

3. Ghostery

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Ghostery är byggt med ett integritetsfokus, utformat för att stoppa spårare och blockera annonser. Tillägget blockerar annonser, webbplatsanalys och spårning av vuxna annonser som standard, men detta kan anpassas djupt beroende på dina behov. Oblockerade och okända spårare anonymiseras också med förbättrad antispårning aktiverad.

Medan alla tillägg samlar anonyma mänskliga webbdata för att förbättra deras tjänst, är Ghostery ett av få tillägg som gör dig medveten om detta och gör att du kan välja bort under installationen. Tillägget är helt gratis, även om vissa mindre funktioner har låst sig bakom en betalvägg. För $ 2 per månad får prenumeranter tillgång till nya teman för det snygga användargränssnittet, historisk blockeringsstatistik och prioritetsstöd, men detta kräver att du skapar ett konto med din e-post.

Gillar

 • Fri
 • 2.6 nedladdningar
 • 14 språk stöds

4. AdGuard

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Med över 5 miljoner nedladdningar, AdGuard’användarbasen är ungefär hälften av uBlock Origin och Adblock Plus, men dess respektabla 4,7 av 5-betyg över 39 000 användare talar för sig själv. Dess påstående att vara “världen’s mest avancerade annonsblockerare” är verkligen redo för debatt, men AdGuard’s lättvattensstrategi överträffar regelbundet de flesta av sina konkurrenter.

AdGuard’s Spårningsskyddsfilter är utformat för att ta bort alla former av spårning med en filterlista som är ännu större än Ghostery. Detta är ett dubbelkantigt svärd eftersom det krävs mer tid för att anpassa. Det här alternativet är särskilt bra för de som är trötta på videoannonser på Facebook och YouTube men AdGuard rekommenderar användare att välja sina stationära och mobila applikationer för att få ut det mesta av sin tjänst, eftersom webbläsarförlängningar har sina begränsningar.

Gillar

 • Fri
 • Öppen källa
 • 5,7 miljoner nedladdningar
 • 46 språk stöds
 • Lättvikt
 • Blockerar YouTube-annonser

5. AdBlocker Ultimate

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

AdBlocker Ultimate lovar att ta bort alla annonser helt, spårare och skadlig programvara, utan att visa någon nåd över hela linjen. Det gör det inte’Oavsett om det är en banner-, pop-up-, pop-under-, overlay- eller videoannons, strävar tillägget efter att få dem alla borta. Detta lämnar din vitlista helt i dina händer.

Den har den högsta graderingen på denna lista med 4,8 stjärnor, men dess användarbas ligger fast under 1 miljon för närvarande. Som ett icke-vinstdrivande projekt förlitar AdBlocker Ultimate donationer från sin användarbas och gör det därför inte’t uppdatera lika ofta som konkurrensen. Trots detta har utvecklarna lyckats stödja så många som 20 språk redan med det pågående stödet för lokaliseringsprojekt i gemenskapen.

Gillar

 • Fri
 • Öppen källa
 • 842 000 nedladdningar
 • Gemenskapsstyrd lokalisering

Varför behöver jag en adblockerare??

Varje webbplats ger en annan upplevelse, men de flesta har en sak gemensamt: de försöker alla skapa en personlig profil för dina intressen genom att spåra dina data eller göra sitt bästa för att tvinga klick på annonser. Dessa annonser är ibland påträngande och kan beskatta ditt system när du försöker ladda dem. Andra gånger är de vilseledande och används för att distribuera datastjällande skadlig programvara. Vissa webbplatser använder till och med crypto-jacking-kod för att bryta cryptocurrency i bakgrunden, på bekostnad av din hårdvara och din el.

Hur skyddar en annonsblockerare din webbläsare?

Annonsblockerarna på den här listan är byggda med integritet och säkerhet i åtanke, vilket hjälper till att bevara din anonymitet online och skydda dig mot skadlig kod. Ett brett urval av filterlistor hjälper dig att identifiera spårare, blockera annonser och svartlista hundratusentals kända online-bedrägerier. Det är viktigt att välja din annonsblockerare noggrant, eftersom deras tillgänglighet med ett klick har föranlett många copycats och scammers under åren, vilket gör forskning som denna lista väsentlig. Om vår lista inte gör något för dig, kan du titta på recensioner och se hur många som har installerat ett tillägg hjälpa till att lösa dina misstankar.

Alternativ till tillägg

Tillägg kommer alltid att ses på webbläsaren de är anslutna till, även om de delar samma kryptografiska begränsningar. Trots att Google försäkrar användare att de inte försöker döda tilläggsblockeringar, föreslår företagets Manifest v3 i oktober 2018 en lång lista med regler som så småningom skulle kunna hindra dessa speciella tillägg. Dokumentet ändras fortfarande av reklamföretaget, men Ghostery har hotat en antitrustförfarande om det går igenom i sitt nuvarande tillstånd.

Även om detta kan innebära tuffa tider för webbläsarutvidgningar finns det fortfarande många alternativa sätt att blockera annonser när du surfar på webben, till exempel skrivbordsapplikationer, VPN med extra funktioner och routerbelastade annonsblockerare.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me