5 bästa gratis lösenordshanterare

Lösenordshanterare är fantastiska sekretessverktyg, men de är ännu bättre när de är gratis! I den här artikeln listar vi de fem bästa gratis lösenordshanterarna. Förutom att de är helt gratis respekterar alla tjänster i denna artikel din integritet, erbjuder fantastiska säkerhetsfunktioner och är open source.

Om du är trött på att komma ihåg lösenord för alla dina onlinekonton och tjänster överväger du förmodligen att få en lösenordshanterare.

Besväret med att komma ihåg lösenord förångas med en lösenordshanterare, så att du kan ställa knepiga, unika lösenord för varje konto.

Vi förstår dock att inte alla har mycket pengar att spendera, varför vi har analyserat marknaden för att hitta de bästa gratis och säkra lösenordshanterarna där ute. Våra rekommendationer fungerar på alla plattformar, och eftersom de är kända för att vara robusta när det gäller integritet och säkerhet - kan du välja dessa gratis lösenordshanterare utan att äventyra din säkerhet.

De bästa gratis lösenordshanterarna

Nedan har vi en lista över de bästa gratis lösenordshanterarna där ute. Alla dessa tjänster erbjuder fantastiska funktioner, så om du vill veta mer om någon av tjänsterna nedan, klicka på länkarna till leverantörens webbplats eller bläddra nedanför denna lista för en sammanfattning av vad som gör varje tjänst bra.

 1. KeePass

  - En utmärkt gratis lösenordshanterare

 2. Bitwarden

  - En lösenordshanterare med öppen källkod byggd för att vara användarvänlig

 3. Lösenord säkert

  - Att hålla dig säker, ett lösenord i taget

 4. Lastpass

  - Den fria nivån skimpar inte för mycket från sin premiumtjänst

 5. RoboForm

  - Mycket utrustad och lätt att använda

Gratis lösenordshanterare - sammanfattningar

Nedan har vi sammanfattat de funktioner som gör de bästa gratis lösenordshanterarna. Om du behöver mer information om någon av dessa tjänster webbplats.

1. Keepass

KeePass är en utmärkt tjänst som vi anser vara den bästa kostnadsfria lösenordshanteraren.

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Det är en öppen källkodstjänst, vilket innebär att koden kan verifieras av alla säkerhetsarbetare. Och du behåller full kontroll över dina lösenord eftersom det tillhandahåller en-till-än-kryptering.

Det betyder att lösenord inte kan återvinnas, så du får aldrig glömma ditt huvudlösenord. Men att offra den biten av bekvämlighet CeePass som guldstandarden för lösenordshanteringssäkerhet.

Dessutom är KeePass mycket flexibel, har många tillgängliga tillägg och ger dig full kontroll över dina .kbdx-databaser. Även om KeePass bara lagrar lösenord som standard, kan du enkelt dela din .kbdx-databas via en säker online lagringsplattform.

Så länge du inte gör det’Tänk på att lära sig använda det, KeePass är en mycket nyskapad lösenordshanterare som låter dig göra allt med lösenord du kan tänka på. Visst är KeePass lite svårare att använda än vår rekommendation nummer två, Bitwarden, vilket betyder att det kan vara att föredra att hålla sig till en av de andra tjänsterna om du är en komplett teknofobe.

KeePass är tillgängligt för alla populära plattformar och det kan ställas in för att fungera med webbläsare med KeeForm, KeePass HTTP-Connector som gör att du automatiskt kan fylla lösenord i alla populära webbläsare.

2. Bitwarden

Bitwarden är en superb open source, lättanvänd lösenordshanterare!

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Bitwarden är tillgänglig för alla populära plattformar (Linux, macOS, Windows, Android och iOS). Att vara öppen källkod innebär att programvaran är fritt tillgänglig online för alla säkerhetsarbetare att granska. Som ett resultat kan denna lösenordshanterare lita på att göra exakt vad den påstår med dina lösenord.

En av de viktigaste faktorerna när det gäller lösenordshantering är huruvida lösenorden är skyddade med en-till-slut-kryptering (e2ee). Med e2ee håller du bara huvudnyckeln till dina lösenord, vilket innebär att de är helt säkra. Naturligtvis innebär detta också att om du glömmer ditt huvudlösenord låses du automatiskt ut ur klienten och därför dina återstående lösenord.

Med Bitwarden är alla lösenord skyddade med e2ee, vilket är perfekt av säkerhetsskäl. Men om du är mycket bekymrad över att kunna återställa åtkomst till ditt konto (i händelse av lösenordsförlust) kanske du vill välja en annan tjänst.

Förutom appar för alla plattformar har Bitwarden tillägg för Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge och Safari. Med dessa tillägg kan du enkelt lägga till lösenord till din databas när du loggar in - och gör att du enkelt kan fylla i lösenord automatiskt.

Vi anser att detta är en av de bästa tillgängliga lösenordshanterarna med öppen källkod som är gratis och tillhandahåller allt som krävs för att lagra lösenord utan problem.

3. Lösenord säkert

E2e-kryptering & grunder med öppen källkod gör Password Safe till en av de säkrare lösenordshanterarna!

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

Password Safe är ett alternativ med öppen källkod som tillhandahåller stark kryptering från en till ände. Den här lösenordshanteraren är populär inte bara på grund av dess utmärkta funktioner utan också för att den ursprungligen utvecklades av den världsberömda kryptografiexperten Bruce Schneier.

Password Safe är tillgängligt för Windows och har kloner för Android, iOS, Linux och Mac. De flesta av dessa kloner kan hittas på pwsafe-webbplatsen. PWSafe för Windows är inte svårt att använda tack vare det minimalistiska tillvägagångssättet, men bristen på funktioner innebär att den inte lätt integreras i din favoritwebbläsare.

Autofyllning är tillgänglig, men det fungerar inte via ett tillägg som är lätt att installera. Där denna lösenordshanterare utmärker sig är hur lösenord kan sökas och organiseras extremt effektivt. Användare kan också importera och exportera lösenord till andra lösenordshanterare utan problem.

Den huvudsakliga nackdelen är att molnsynkronisering inte är tillgänglig - så du måste dela ditt lösenordsvalv via USB. En lösenordsgenerator ingår också för att skapa robusta lösenord trevligt och enkelt. För sin brist på bekvämlighet förblir Password Safe fortfarande en enkel men effektiv lösenordshanterare som är tillgänglig för alla plattformar tack vare den aktiva open-source community.

4. LastPass

LastPass är mer ett hushållsnamn än sin konkurrens, och erbjuder både gratis och premiumtjänster

 • Prissättning

  Från $ 3.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Den här kostnadsfria lösenordshanteraren är ett utmärkt alternativ för avslappnade internetanvändare som letar efter en lösenordshanterare som är både funktionsrik och gratis. För alla som letar efter en lättanvänd lösenordshanterare som har alla tillbehör kommer den här lösenordshanteraren säkert att kryssa för många rutor. LastPass är tillgängligt för alla plattformar och det ger en stark end-to-end-kryptering för att säkerställa att lösenord är säkra. Tyvärr är LastPass inte helt öppen källkod, liksom fallet med lösenordshanterarna högre i listan.

Trots denna lilla nackdel, som kanske inte känner dig beroende på din personliga hotmodell, är LastPass en utmärkt lösenordshanterare som kommer att göra de flesta konsumenter som behöver en gratis lösenordshanterare lyckliga.

Gratis, en enda användare får tillgång till obegränsad lösenordslagring, lösenordsåtkomst på alla enheter, 2FA, en säker delning av lösenordsfunktioner, säkra anteckningar, en lösenordsgenerator och ett verktyg för att kontrollera lösenordens säkerhet. Dessa funktioner gör LastPass till en av de mest avrundade gratis lösenordshanterarna på marknaden; perfekt för alla som vill ha en enkel lösning som fungerar med praktiskt taget ingen inlärningskurva.

Visserligen har LastPass drabbats av dålig press under åren på grund av att vissa säkerhetsproblem upptäcktes. LastPass har dock varit snabba att lösa eventuella problem som upptäckts av säkerhetspersonal, vilket har lett till en starkare produkt över tid.

5. RoboForm

RoboForms gratis nivå förpackar fler funktioner än du kan skaka näven på - men det är fortfarande värt billig uppgradering

 • Prissättning

  Från $ 1.79
  /månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

RoboForm är en gratis lösenordshanterare som är imponerande. Den fria versionen är mycket presenterad, och den är lätt att använda. RoboForm är tillgängligt för alla populära plattformar, och det ger tillägg för att utföra automatisk fyllning på Chrome, Firefox och Safari. Säker inloggningsdelning är tillgänglig - så om du behöver dela lösenord kan du göra det via e-post.

Men om du behöver lösenordsynkronisering och den extra säkerheten för 2FA - måste du uppgradera till den betalda planen. Det är också värt att notera att RoboForm inte är det’t öppen källkod - vilket kan förlora vissa människor. Men när det gäller funktioner, imponerar denna gratis lösenordshanterare verkligen och den har säker e2ee vilket innebär att du kan lita på det för att säkra dina lösenord.

Så länge du i första hand har behov av lösenordshantering för en enhet - kommer detta att vara en gratis lösenordshanterare som fungerar för dig. Men om synkronisering är viktig för dig - rekommenderar vi att du håller dig till en av tjänsterna ovan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me