5 Bästa gratis tjänster för säkerhetskopiering av moln

Det är verkligen en bra idé att säkerhetskopiera dina data. Även om det alltid är klokt att ha en säkerhetskopia på en fysisk extern hårddisk, har molnberäkning gjort det otroligt enkelt att lagra säkerhetskopior på nätet. Gratis molntekniska säkerhetskopieringstjänster är begränsade i det utrymme de erbjuder användare, men om du inte har mycket data att säkerhetskopiera eller om du bara behöver säkerhetskopiera kritisk data är gratis online-säkerhetskopior bra. Free-säkerhetskopieringstjänster som anges i denna artikel är erkända för inte bara den totala kvaliteten på deras erbjudanden utan också för de säkerhetsfunktioner som de tillhandahåller för att skydda integriteten för dina data.

Det är viktigt att notera att några av de mest populära gratis säkerhetskopieringstjänsterna på nätet, som Dropbox och Google Drive, inte ingår i denna lista på grund av historiska oro över integriteten. Att överlämna dina känsliga datasäkerhetskopior till organisationer med tveksam sekretesspraxis innebär ju vissa medfödda risker. Om att skydda dina personers integritet är viktigt för dig, är du mycket bättre att gå med en online säkerhetskopieringstjänst som fungerar bra och vidta nödvändiga åtgärder för att se till att dina data hålls privata och ordentligt säkrade.

Bästa gratis backup-moln

Kolla in de bästa gratis moln-säkerhetskopiorna nedan. Bläddra nedanför detta för att läsa en sammanfattning av varje tjänst eller klicka igenom till webbplatsen för att få mer information.

 1. Syncthing

 2. Jag kör

 3. Nextcloud

 4. Sync.com

 5. Jottacloud

5 Bästa gratis tjänster för säkerhetskopiering av moln

Nedan hittar du en fördjupad lista med var och en av de fem bästa gratis online-backuptjänsterna på marknaden idag. Varje tjänst erbjuder fantastisk funktionalitet, och var och en går den extra milen för att erbjuda utmärkta säkerhetsfunktioner för att skydda dina data.

1. Synkronisering

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Syncthing är ett säkert kontinuerligt filsynkroniseringsprogram som underlättar att synkronisera filer mellan två eller flera enheter på ett säkert sätt. Den unika aspekten av Syncthing i förhållande till de andra tjänsterna i denna lista är det faktum att du som användare tillhandahåller hårdvaran där säkerhetskopian lagras. Detta innebär att säkerhetskopian kan lagras på en separat dator, hårddisk, virtuell maskin eller någon annan tillämplig enhet du väljer. Detta i sig ökar den totala säkerheten för tjänsten eftersom du har fullständig kontroll över var din säkerhetskopiering av data lagras och ingen värdtjänst från tredje part deltar i lagring av dina data.

Ytterligare säkerhetsfunktioner inkluderar kryptering från slutet till slut, perfekt sekretess framåt tillsammans med TLS-certifikatbaserad autentisering. Dessutom strävar Syncthing efter att vara helt transparent och är helt öppen källa, vilket innebär att vem som helst kan granska sin källkod. Vad’Dessutom är tjänsten också en förespråkare för öppen utveckling där alla buggar och problem med programvaran tydligt och omedelbart dokumenteras på dess “utföra tracker” sida för vem som helst att se. Sådan öppenhet är ett bevis på att Syncthing strävar efter att vara öppna och ansvariga för sina användare för att skydda deras integritet samtidigt som det underlättar kontinuerlig synkronisering av deras säkerhetskopiering av data.

Synkronisering är också mycket enkel att använda och finns på alla större operativsystem samt mobilkompatibilitet med Android-system. Det bästa med allt är att det är helt gratis! Även om du känner dig generös kan du säkert donera till orsaken på Syncthing-webbplatsen.

2. IDrive

 • Prissättning

  Från $ 17,38
  per år

IDrive erbjuder en fullt utrustad gratis backup-tjänst för moln. Det fria “Grundläggande” planen, du får en generös 5 GB lagringsutrymme och också få kontokrediter för att hänvisa tjänsten till vänner. En av de fantastiska sakerna med IDrive är att det gör att du kan säkerhetskopiera ett obegränsat antal enheter med ett enda konto, medan många andra tjänster tar ut för varje enskild enhet. Dessutom låter filsynk-funktionen dig automatiskt synkronisera alla dina filer och mappar, och med Snapshot- och versioneringsfunktionerna kan du också lagra upp till 30 tidigare versioner av dina data.

IDrive är också mycket säkert, lagrar och överför alla dina filer med 256-bitars AES-kryptering och gör att du som användare kan definiera krypteringsnyckeln. Detta säkerställer att nyckeln inte lagras någonstans på IDrive-servrarna, vilket innebär att du bara har tillgång till nyckeln och därför dina data. Viktigt att notera här är att detta också innebär att du kommer att ansvara för att skydda din privata krypteringsnyckel och att du inte kommer att kunna återställa data som säkerhetskopieras till IDrive om det går vilse.

Tjänsten är tillgänglig på alla större plattformar, inklusive Windows, Mac och Linux, och erbjuder mobilappar för Android och iOS. Dessutom är IDrive också bra för NAS-användare. Sammantaget fungerar IDrive bra, erbjuder robusta integritets- och säkerhetsfunktioner, ger utmärkt kundsupport och är ganska generös med sitt 5 GB gratis erbjudande.

3. Nextcloud

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Nextcloud är ett öppet källkodsverktyg med öppen källkod som erbjuder användare både värd och självhostade alternativ. Detta innebär att du kan lagra dina säkerhetskopior av data på en av dina egna enheter, på en virtuell maskin, på ett datacenter eller hos en leverantör som tillhandahålls av Nextcloud. Om du väljer att gå med alternativet för självhosting erbjuder Nextcloud till och med användbara tips och rekommendationer om hur du får din egen värd-server att fungera säkert med tjänsten.

Förutom att erbjuda användbara funktioner som filversion för att spara flera tidigare versioner av dina data, enkla fildelningsfunktioner, strömning av mediefiler och automatisk synkronisering av mobila enheter, erbjuder Nextcloud användare fantastiska säkerhets- och sekretessfunktioner. Nextcloud använder TLS-kryptering för att säkra data under transiteringen, och i vila kan säkras via 256-bitars AES-kryptering. Filer och mappar kan också synkroniseras mellan enheter och säkerställas genom en-till-ende-kryptering, vilket möjliggör en verklig nollkunskapslösning. Tjänsten möjliggör också enkel integration med befintliga säkerhetsverktyg. Andra viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar tvåfaktorsautentisering, anpassningsbara sekretessskydd för säker fildelning och ett privat molnsäkerhetsskanningsverktyg som gör att du kan kontrollera säkerheten för din privata server.

Nextcloud är kompatibel med Windows, macOS, Linux och erbjuder mobilappar för Android och iOS. En webbportal är också tillgänglig. Beroende på vilket värdalternativ du väljer kan Nextcloud vara extremt enkelt att använda eller kan vara lite mer avancerad om du går självhostingsvägen. I så fall kan tips och rekommendationer som Nextcloud erbjuder också vara till stor hjälp. Totalt sett är Nextcloud ett utmärkt gratis säkerhetskopieringsverktyg som lägger stor vikt vid användarsäkerhet.

4. Sync.com

 • Prissättning

  Från $ 5.00
  / månad

Sync.com är en fullt utrustad online-säkerhetskopiering och synkroniseringstjänst baserad från Kanada. De “Sync Starter” planen finns gratis, möjliggör upp till 5 GB lagringsutrymme, och går aldrig ut. Med startplanen är din dataöverföring begränsad och du får dock bara tillgång till grundläggande delnings- och samarbetsfunktioner. Trots detta gör Sync.com ett utmärkt gratis online-verktyg för säkerhetskopiering på grund av dess fantastiska funktionalitet och funktionsrika erbjudande, och till stor del, eftersom det ger samma robusta sekretess- och säkerhetsfunktioner för gratis användare som det gör för den betalande publiken..

Sync.com är en verklig nollkännedriftstjänst för nollkännedom som tillhandahåller kryptering i alla delar, vilket innebär att tjänsten inte har något sätt att komma åt dina data. Alla dina data är säkrade med 2048-bitars RSA, SSL / TLS-kryptering. Ytterligare säkerhetsfunktioner inkluderar lösenordsskyddad fildelning, tvåfaktorsautentisering, tillsammans med en fjärranslutningsfunktion. Dessutom erbjuder Sync.com dataversioneringsfunktioner i upp till 30 dagar med gratisplanen, så att du kan återställa tidigare versioner av dina data.

Tillsammans med flera fantastiska säkerhets- och sekretessfunktioner erbjuder Sync.com en mängd andra anmärkningsvärda funktioner som också hjälper till att göra det till en enastående gratis tjänst. Först och främst är tjänsten otroligt enkel att använda men gör det verkligen inte’t saknar funktionalitet, vilket gör det till ett utmärkt val för såväl nykomlingar som för avancerade användare. Cross-platform synkronisering och säkerhetskopior fungerar som en charm, är helt sömlösa och görs i realtid. Dessutom har du möjlighet att synkronisera dina data endast till molnet med “Synkronisera valv” funktion. Detta gör att du kan lagra data helt online och spara värdefull hårddiskutrymme på dina enheter. Vad’s mer, på mobil kan du välja att automatiskt ladda upp foton och videor till molnet.

Sync.com onlinebackupstjänsten är kompatibel med Windows, macOS, Android och iOS. Tyvärr finns det ingen Linux-kompatibilitet just nu, men en webbportal är tillgänglig. Vi rekommenderar ändå Sync.com som en utmärkt gratis säkerhetskopieringstjänst online som verkligen sätter användarsäkerhetssäkerhet i framkant.

5. Jottacloud

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Jottacloud är en norsk onlinebackupstjänst som erbjuder en fullständig gratis plan som möjliggör upp till 5 GB datalagring. Den norska jurisdiktion är bra för privatlivet, eftersom landet är känt för några av de mest sekretessvänliga lagarna i världen. Det som är bra med Jottacloud är att tjänsten inte gör det’t skimp på säkerhet och integritet och ger samma säkerhetsfunktioner för gratis konton som för betalade medlemskap.

När det gäller teknisk säkerhet är dina data säkrade i transit och i vila via 256-bitars AES-kryptering. Ytterligare säkerhetsfunktioner inkluderar tvåfaktorautentisering, möjligheten att återkalla specifika webbläsarsessioner och / eller enhetsåtkomst till ditt konto och möjligheten att visa din inloggningshistorik samt en lista över enheter med åtkomst till ditt konto. Utöver detta är Jottacloud också helt BNR-kompatibel och är helt dedikerad till att upprätthålla användarnas integritet.

Jottacloud erbjuder också en mängd andra fantastiska funktioner för att runda dina behov av säkerhetskopiering. Till exempel är tjänsten en av de bästa för fotobackup, delning, organisering och visning. Dessutom kan Jottacloud lagra praktiskt taget alla filtyper, vilket ger dig friheten att lagra alla typer av media utan begränsningar. Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar filversion, offlineåtkomst, kommandoradsverktyg, dokumentskanning, dokumentdelning och samarbetsfunktioner samt en återställningsfunktion som gör att du kan återställa filer du oavsiktligt har dragit in i papperskorgen i upp till trettio dagar.

Jottacloud är kompatibel på skrivbordet för Windows och Mac och på mobil för Android och iOS. Kommandoradsverktyget fungerar med Windows, Mac och Linux. Apparna är intuitiva och enkla att använda och erbjuder fantastisk funktionalitet, även för gratisprenumeranter. Allt detta tillsammans med företaget’Det starka engagemanget för användarnas integritet gör Jottacloud till ett utmärkt val för alla som söker en gratis säkerhetskopieringstjänst online.

Varför använda en gratis backup-tjänst för moln?

Oavsett om du vill säkerhetskopiera foton, videor, musik, ljudinspelningar, skrivna dokument, medicinska poster, e-postmeddelanden eller något annat media, är den stora mängden värdefull data som vi lagrar på våra datorer och enheter utan tvekan enorm. Att förlora alla dessa uppgifter kan uppenbarligen vara förödande. Det är just därför att säkerhetskopiera dina nödvändiga data på olika platser är avgörande. Om din dator eller enhet kraschar av någon anledning och gör dina data oåterkalleliga, om du av misstag torkar hårddisken, om dina data raderas av en skadlig cyberattack, eller om din enhet går förlorad eller stulna, är det mycket viktigt att ha flera säkerhetskopior av dina data så att de inte går förlorade för gott.

Det finns olika tjänster tillgängliga online som gör att du kan säkerhetskopiera dina data från dina enheter till molnet, med olika funktioner och funktioner. Det kan faktiskt vara svårt att välja den bästa för dina personliga behov, det är därför vi har listat de 5 bästa i den här artikeln.

Slutgiltiga tankar

Att vara hög och torr efter en dataförlust kan vara en av de mest frustrerande och fruktansvärda känslorna i världen. Även om det finns ett sätt att återställa dina förlorade data, är dataåterställning aldrig en billig strävan, och fullständig återhämtning av data kan aldrig garanteras. Det är därför det är viktigt att ha en säkerhetskopieringsplan ... bokstavligen. Var och en av de gratis online-säkerhetskopieringstjänster som anges i den här artikeln är fullt kapabla att säkerhetskopiera dina ovärderliga data på ett säkert sätt, och bäst av allt, utan kostnad för dig. Den bästa tiden att vidta åtgärder och säkerhetskopiera dina data är just nu, du har helt enkelt inte råd att riskera att förlora dina data för gott. Gör dig själv en tjänst och komma igång med ett av ovanstående alternativ.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me