5 bästa lösenordshanterare för Mac

Att använda en lösenordshanterare för Mac kommer att säkerställa att dina onlinekonton hålls säkra och privata. Det som borde vara skrämmande dataintrång har blivit så vanligt att de har tappat sin makt att chocka, men de är fortfarande ett allvarligt hot mot din integritet.

Det överlägset bästa försvaret för dina data är att använda ett annat starkt lösenord för varje webbplats du besöker. Och med "stark" menar vi något som vE} [e-postskyddad] ~ 9VuW]) C + [8 - inte namnet på din katt!

Det finns helt enkelt inget sätt för oss fattiga att komma ihåg ett sådant säkert lösenord, än mindre dussintals av dem. Men lyckligtvis behöver vi inte göra det. Vi kan istället låta datorprogram göra det tunga lyftet för oss.

Lösenordshanterare kan skapa riktigt säkra lösenord för varje webbplats, app och onlinetjänst du använder, komma ihåg dem och fylla ut dem automatiskt åt dig när du använder den här tjänsten. Som sådan bör de med rätta betraktas som det viktigaste verktyget i din datapersonal. Om du bara använder ett sekretessverktyg, borde det vara en bra lösenordshanterare.

De bästa lösenordshanterarna för Mac

Efter mycket forskning kan vi lista de fem bästa lösenordshanterarna för Mac. Om du behöver mer information om någon av tjänsterna nedan klickar du på länkarna nedan eller bläddrar nedanför denna lista för en sammanfattning av vad som gör dessa tjänster bra.

 1. Bitwarden

  - Mac: s mest användarvänliga lösenordshanterare

 2. KeepassXC

  - Lösenordshanterare med öppen källkod för att skydda alla dina Apple-konton

 3. RoboForm

  - Har otroligt robusta funktioner som kompletterar macOS

 4. macOS Keychain Access

  - macOS 'inbyggda lösenordshanteringslösning

 5. Passbolt

  - Verifiering från tredje part betyder att det här är en lösenordshanterare du kan lita på

Bästa Mac-lösenordshanterare

Nedan har vi tittat på de bästa lösenordshanterarna för Mac mer detaljerat.

1. Bitwarden

Skydda dina konton med Bitwarden - Mac: s mest tillgängliga och användarvänliga lösenordshanterare!

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Bitwarden är en öppen källkodslösenord för flera plattformar. Alla dess kärnfunktioner är gratis, även om en dollar per månad hjälper till att stödja sin utvecklare och ger några trevliga (men inte nödvändiga) extra. Bland dessa är förmågan att själv värd, vilket är ett utmärkt alternativ för privatlivsfanatiker där ute.

Bitwarden’Det viktigaste är att det är en (till stor del) gratis lösenordshanterare med öppen källkod som ser ganska ut och är lika enkel att använda som dess stora namn kommersiella konkurrenter. Webbläsartillägg för Safari, Chrome, Firefox, Vivaldi, Opera och Brave möjliggör enkel och bekväm autofyllning i macOS.

Dess kod har nu varit helt granskad av Cure53, den använder stark kod-till-ände-kryptering och stöder olika former av tvåfaktorautentisering.

2. KeepassXC

Anpassad från KeePass för Windows överskrider KeePassXC sin föregångare på flera sätt.

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

KeePassXC är en inofficiell port över flera plattformar för den utmärkta KeePass-lösenordshanteraren för Windows. Det är nu möjligt att installera den ursprungliga KeePass på din Mac med Mono, men KeePassXC ser mycket snyggare ut och mer “inföding” till macOS.

KeePassXC är fullt interoperabelt med alla andra versioner och gafflar av KeePass och synkroniseras sömlöst över plattformar genom att helt enkelt lagra dina .kbdx-containrar i den molntjänst du väljer. Dessa containrar är mycket säkra och dekrypteras endast lokalt för fullständig kryptering från slutet till slut, så det spelar ingen roll om du synkroniserar dem med en osäker plattform (som Dropbox).

En kompletterande webbläsar-plugin för Firefox och Chrome (även om inte Safari) bör tillåta enkel autofyllning i dessa webbläsare, men vi har för närvarande problem med det. Trots att de officiellt avskrivs fortsätter KeePassHttp-Connector-tillägget dock att fungera bra.

KeePassXC är inte lika vacker eller användarvänlig som Bitwarden, och dess brist på stöd för KeePass-plugins gör det mindre flexibelt än sitt moderprogram. Men gratis, enkelt och mycket säkert lösenordshantering och synkronisering över flera plattformar med det populära KeePass .kbdx-filformatet med öppen källkod, det är fantastiskt.

3. RoboForm

RoboForms snygga inställning passar bra till Apple-estetiken - låser dina lösenord ner!

 • Prissättning

  Från $ 1.79
  /månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Här på ProPrivacy är vi enorma fans av fri och öppen källkodsprogramvara, men vi känner igen excellens när vi ser det. RoboForm är en elegant och snygg lösenordshanterare med flera plattformar som gör allt du vill att en lösenordshanterare ska göra.

Detta inkluderar lösenordssynkronisering mellan olika plattformar och webbläsare, säkra anteckningar, bokmärken, flera “identiteter” för avancerad formulärfyllning, säker skicka och synkronisera lösenord och mer. En gratisversion finns tillgänglig, men det är förmodligen värt att beskjuta $ 2 per månad för synkroniseringsfunktionerna ensam.

Förutom en fullständig Mac “Säkerhetscenter” app, kan alla RoboForms nyckelfunktioner nås med webbläsartillägg för Safari, Firefox och Chrome. Det finns till och med en app för Apple Watch!

RoboForm är en sluten källa och drivs av ett amerikanskt företag, men det faktum att det använder stark kryptering från slutet till slut bör göra dessa poäng akademiska. Om du kan leva med det faktum att RoboForm är en egenprodukt, är det en av de mest imponerande lösenordshanterarna som vi har granskat.

4. macOS Keychain Access

macOS Keychain Access är inte lika funktionsrikt som konkurrenter, men är mycket tillgängligt och redo att gå!

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Om du äger en Mac, har du redan en anständig (om något begränsad) lösenordshanterare - macOS Keychain Access. Detta gör ett bra jobb med att komma ihåg lösenord när du skriver dem i de flesta Mac-appar och Safari-inloggningsformulär, senare automatiskt fyller du dem efter behov.

Den synkroniseras automatiskt med din iPhone och iPad och integreras med ramverket för iOS 12+ Authentication Services för sömlös autofyllning på nyare iOS-enheter i de flesta webbläsare och många appar.

Om du är en dedikerad Apple-användare, kan macOS Keychain Access kanske uppfylla alla dina lösenordsbehov. Men om du vill synkronisera med enheter som inte är Apple, måste du använda ett tredjepartsalternativ.

Det andra att notera är att Keychain Access endast handlar om användarnamn / lösenord-inloggningar. Det fyller inte automatiskt i mer komplexa formulär, lagrar dina bankuppgifter, låter dig bifoga filer eller anteckningar till dina lösenord, eller någon av de olika andra sakerna, även de mest grundläggande tredjepartslösningarna.

5. Passbolt

Passbolt, som ursprungligen var en affärsinriktad leverantör, har starka lösenordshanteringslösningar för alla

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Lösenordshanteringsmarknaden är löjligt konkurrenskraftig just nu. Så snarare än att gå med de vanliga rekommendationerna från LastPass eller 1Password (som är bra på maOS om du inte gör det’Tänk på mycket kommersiella produkter med slutna källor, men som vi anser inte gör något bättre än Bitwarden), är vår sista rekommendation för något lite annorlunda.

Passbolt är en lösenordshanterare med öppen källkodsteam. Den riktar sig främst till företag men fungerar perfekt för personlig eller familjär användning. Betalade värdplaner finns tillgängliga, men programmets kärnutgåva är 100% gratis och kan värdas själv på din egen Mac-hårdvara (inuti en virtuell maskin) eller på oberoende hyrda serverutrymme.

All kod som används av Passbolt är öppen källkod och verifieras oberoende av tredje part. Men som Passbolt själv säger, “kodgranskningsarbetet kommer aldrig att göras,” mycket av det har faktiskt granskats och granskats mycket - vilket är bra.

Lösenord hanteras via ett webbgränssnitt, vilket gör Passbolt till stor del plattformsagnostiskt. Webbläsarintegration uppnås med tillägg för Chrome och Firefox, men tyvärr inte Safari. Om du behöver en lösenordshanterare med öppen källkodteam som fungerar bra på alla stationära plattformar är Passbolt svårt att slå.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me