5 Bästa NAS-säkerhetskopiering – Nätverksmonterade lagringsbackup 2020

Nätverksmonterad lagring (NAS) är en intelligent lagringsenhet som ansluts direkt till din internetrouter eller WiFi-nätverk. Ett hem NAS har vanligtvis mellan en och fyra fack, men små företag kan välja att installera ett system med åtta fack.


NAS är användbart eftersom det skapar ett personligt moln där du kan säkerhetskopiera data på en säker och tillgänglig plats som ger supersnabb åtkomst till dina data. Både individer och företag använder NAS för att säkerhetskopiera känsliga filer som de inte har råd att förlora till ett diskfel.

NAS-rutor kan också konfigureras för att automatiskt säkerhetskopiera till molnet så att du kan synkronisera dina data till tjänster som Dropbox, Google Drive och Box. Detta säkerställer att dina data förblir konsekventa på olika plattformar. För NAS-användare utan tid att spara har vi kommit med denna praktiska lista över de 5 bästa NAS-säkerhetskopiorna för 2018.

Listan nedan handlar främst om reservleverantörer som har ursprungliga appar för kommersiella NAS-enheter av industrigiganter QNAP, Synology och Netgear. Men vi har också inkluderat information om leverantörer som låter dig köra NAS-säkerhetskopior med en mer DIY-strategi.

5 bästa NAS-säkerhetskopior

Nedan har vi listat de bästa NAS-säkerhetskopiorna. Bläddra nedan för en sammanfattning av varje tjänst eller klicka igenom till leverantörens webbplats för mer information.

 1. ElephantDrive

 2. Jag kör

 3. Crashplan

 4. Hjortron

 5. Dropbox

Bästa NAS-säkerhetskopior - sammanfattningar

1. ElephantDrive

 • Prissättning

  Från $ 10.00
  / månad

ElephantDrive är vår bästa rekommendation eftersom den är dedikerad till NAS. Förutom att tillhandahålla ett komplett utbud av säkerhetsfunktioner inklusive synkroniserings- och delningsalternativ, automatisk säkerhetskopiering och arkivering, ger ElephantDrive allt du behöver för NAS-säkerhetskopior.

ElephantDrive-appar är tillgängliga från QNAP, Netgear och Synology, men också Western Digital, Drobo, D-Link Vault, Thecus och Seagate - och ElephantDrive ger stöd för dem alla. Detta gör ElephantDrive till en av de mest användarvänliga leverantörerna för NAS-säkerhetskopior. Det är idealiskt för nybörjare eftersom allt är automatiserat och det har bra kundsupport som är redo att hjälpa dig reda ut eventuella problem.

den’s är också kompatibelt med ett stort utbud av hemenheter vilket innebär att du kan använda den för att säkerhetskopiera hemifrån NAS såväl som för säkerhetskopiering av företag. ElephantDrive har prenumerationsplaner som börjar på $ 10 per månad för 1 TB lagring, och där’det är en gratis rättegång som är tillgänglig för alla som vill ge den en riskfri.

2. IDrive

 • Prissättning

  Från $ 17,38
  per år

IDrive är en av våra favoritkopieringstjänster för moln, och det är faktiskt ganska fantastiskt för NAS-användare. Denna fullständiga funktion gör att användare kan säkerhetskopiera från mappade enheter och tillhandahåller också appar för Synology, QNAP och Netgear ReadyNAS. IDrive har utmärkt kundsupport som alltid är redo att hjälpa dina med NAS-relaterade frågor, och den innehåller också guider i sina vanliga frågor för att hjälpa dig få allt inställt.

IDrive erbjuder också valuta för pengarna. 1 TB online-lagringsutrymme kostar bara 3,71 $ per månad (betalas årligen på en gång). Det är dock värt att notera att priset hoppar till $ 4,95 per månad när du når ditt andra år.

Prenumeranter får också flexibla säkerhetskopierings- och återställningsalternativ som kastas in, förutom synkroniserings- och delningsfunktioner och möjligheten att säkerhetskopiera från ett obegränsat antal enheter. Och tack vare sitt 5 GB gratis konto kan du ge den här tjänsten en testkörning för att se hur den är.

3. CrashPlan

 • Prissättning

  Från $ 10.00
  / månad

CrashPlan är en utmärkt säkerhetskopieringstjänst som ger obegränsat lagringsutrymme och robust säkerhet till en extremt överkomligt prispunkt. Men även om den har bra programvara som är rolig att använda, är dess NAS-alternativ en touch skakig (jämfört med alternativen högre i listan).

QNAP-användare kommer förmodligen att få det bra eftersom det fungerar bra med en dedikerad tredjepartsapp (som tillhandahålls). Mac och Linux borde också få det bra eftersom det är enkelt att säkerhetskopiera från monterade enheter.

Windows-användare, å andra sidan, kanske vill handla någon annanstans. Begränsningar inbyggda i Windows innebär att CrashPlan inte gör det’t stöder säkerhetskopior från monterade enheter.

Det ger dock en användbar lista över inofficiella monteringsmetoder för tekniska användare som är villiga att lära sig. Och det är ett av de billigaste alternativen på marknaden; det är ett bra alternativ för dem som kan bry sig om att lära sig.

4. CloudBerry

 • Prissättning

  Från $ 49.99
  per år

CloudBerry skiljer sig något från de andra tjänsterna i den här artikeln eftersom det inte tillhandahåller molnlagringstjänster i själva verket. Istället är det en tjänst för att hantera säkerhetskopior på befintliga molntjänster som Amazon S3, Google Drive, OneDrive, Oracle Cloud, Rackspace och Microsoft Azure. Vi beslutade emellertid att inkludera det eftersom det är extremt väl avrundat när det inte bara gäller NAS utan andra användbara säkerhetsfunktioner.

CloudBerry levereras med gratisappar för populära NAS-leverantörer QNAP och Synology. Dessa appar tillåter användare att säkerhetskopiera data från sin NAS-lagringsbox till en molnlagringstjänst efter eget val. Det tillåter dem också att återställa NAS-filer med hjälp av CloudBerry-skrivbordsklienten.

Dessutom har CloudBerry en blandning av användbara funktioner inklusive Cloud till Cloud-säkerhetskopiering, obegränsad filversion, komprimering och 256-bitars AES-kryptering. Detta är imponerande med tanke på att det börjar på bara $ 10,00 per månad. Perfekt om du redan har molnlagringsutrymme som du vill synkronisera din NAS till.

5. DropBox

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Dropbox är inte’t exakt jämförbar med de ovan nämnda reservleverantörerna. I stället för att vara en traditionell säkerhetskopieringstjänst online som fokuserar på att lagra dina data för återställning under nödsituationer är det en molnlagringstjänst som också tillåter fildelning och fjärråtkomst till fil.

Så hur fungerar detta med NAS? Dropbox tillhandahåller appar som låter dig synkronisera filerna som sparats på din NAS till dess Cloud-lagringsservrar. Således hamnar du med något som en Cloud-lagringshanterare - en centraliserad tjänst som håller alla dina filer organiserade och uppdaterade. Som ett resultat är Dropbox ett bra alternativ som kan användas för att hålla dina data säkra och säkra både lokalt och online.

Företag & Enterprise-användare

NAS är en massivt populär lagringslösning för små företag. Som ett resultat hittar du QNAP, Synology och Netgear som erbjuder massor av appar för NAS-säkerhetskopior som är inriktade på populära lagringslösningar för företag.

nas

Microsoft Azure, Amazon Glacier, Google Cloud Storage och Symform är alla kompatibla med NAS-leverantörer - vilket gör det enkelt för företag att säkerhetskopiera sina data säkert både lokalt och online.

DIY NAS-säkerhetskopior

Alla som vill skapa sin egen NAS snarare än att betala för en NAS-ruta måste vara medvetna om att de inte kommer att ha tillgång till appar. Det finns dock fortfarande många metoder för att lagra dina data online.

Tillhandahållare som SOS, Acronis, JustCloud, BackupGenie och ZipCloud låter dig säkerhetskopiera från en NAS-enhet genom att helt enkelt välja den som filplats. Vissa leverantörer kan dock debitera dig årligen för privilegiet.

Dessutom kan du också skapa säkerhetskopior av nätverksenheter med SpiderOak, Memopal och LiveDrive - som alla låter dig kartlägga enheten så att den kan identifieras. Lyckligtvis är den här processen enkel och det finns genomgångsguider som kan hjälpa dig att skapa dem.

NAS Backups Slutsats

NAS-säkerhetskopior är ett utmärkt sätt att se till att dina data skyddas inte bara på ditt lokala moln utan också online. Oavsett om du vill ha en dedicerad app som gör det hårda arbetet för dig - eller om du föredrar att själv sätta upp en NAS, finns det en online-leverantör av säkerhetskopior i den här artikeln som är perfekt för dig.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me