5 Bästa PS4-VPN: n och hur man ställer in ett VPN på PS4

Om du älskar att spela och strömma på din PlayStation 4 kommer du att smita när du får en Playstation VPN. Med ett virtuellt privat nätverk kan din PS4 utnyttja enorma mängder begränsat innehåll som USA: s Netflix-katalog. I den här guiden visar vi dig hur du ställer in ett VPN på PS4 och listar de fem bästa PS4 VPN: erna.

Med en VPN för PlayStation 4 kan du spela fler spel och få åtkomst till titlar innan de officiellt släpps i ditt land. Spel-VPN-tjänster måste dock ha vissa funktioner för att vara effektiva, några av dessa är som följer:

 • Snabba servrar - VPN kommer att bromsa din internetanslutning, så en snabb VPN kommer att begränsa skadan och se till att du fortfarande kan strömma i HD och spel utan fördröjning.
 • Ett stort servernätverk - Om du vill ansluta till dina favoritströmsidor eller köpa spel behöver du servrar i de länder du vill ansluta till.
 • Måste erbjuda ett antal krypteringsprotokoll - Vissa VPN-krypteringsprotokoll är snabbare än andra, därför är det fördelaktigt att ha flera alternativ att välja mellan. OpenVPN är det säkraste VPN-krypteringsprotokollet, men det är inte det snabbaste.
 • Stark kryptering - VPN är fantastiska integritetsverktyg och det är därför viktigt att VPN implementerar krypteringsprotokoll till en hög standard.

Bästa PS4 VPN-tjänster

Ta en titt på bordet för att se vad våra experter rankade som det bästa VPN för PlayStation. För mer information om VPN-tjänsterna i vår lista bläddra nedan för en sammanfattning av varje VPN-tjänst, eller klicka på länkarna till leverantörens webbplats.

 1. ExpressVPN

  - En bra runt VPN | Konsekvent snabba servrar | bra för att avblockera innehåll

 2. NordVPN

  - Bästa VPN för PlayStation | Mycket säker | Avblockera innehåll med lätthet | Erbjuder förblinkade routrar | Servrar i 60 länder

 3. CyberGhost VPN

  - Lågt pris | Enkel att använda app | Stark kryptering | Servrar i 60 länder

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Lågkostnadsplaner | Stora säkerhetsfunktioner | Enkel att använda app

Hur man ställer in ett PS4 VPN?

Metod # 1: Konfigurera VPN på PS4

Dela din VPN-anslutning via din hem router

Total tid som krävs: ~ 20 minuter (du behöver administratörstillträde till din hem router)

 1. Registrera dig för en av de bästa PS4 VPN-tjänsterna på denna sida eller gå direkt till min personliga favorit, ExpressVPN
  . Installera VPN-programvaran på din hemdator.
 2. Öppna routerns kontrollpanel (kolla routerns dokumentation för att hitta den).
 3. Hitta fliken Network / Setup / Settings / WAN på routerns kontrollpanel.

  Ställ in ett VPN utan PC

 4. Ange VPN-installationsinformationen som skickades till dig efter att du registrerat dig för en tjänst. Detta kommer förmodligen att vara en kombination av ett användarnamn, lösenord och VPN-serveradress. Dessa tillhandahålls vid anmälan.
 5. Bekräfta / acceptera / spara dessa ändringar och stäng routerns kontrollpanel.
 6. Starta upp din PS4.
 7. Gå till PS4: s huvudskärm "inställningar" följd av "Nätverksinställningar."
 8. Klick "Ställ in Internet-anslutning" och välj "Använd WiFi" när frågan. Välj "Lätt" som anslutningsmetod.
 9. Välj ditt WiFi-nätverk från listan och anslut till relevant inloggningsinformation. Se till att "Använd inte en proxyserver" rutan är kryssad.
 10. Testa din anslutning för att bekräfta att allt fungerar och du är klar!

Tänker du gå med ExpressVPN för ditt PS4-system? Läs i ExpressVPN PS4 VPN-installationsguiden för att se till att du inte stöter på några problem när du ställer in tjänsten.

Metod # 2: Konfigurera VPN på PS4

Dela din PC: s VPN-anslutning med din PS4

Total tid som krävs: ~ 10 minuter (du behöver en Ethernet-kabel)

 1. Registrera dig för en av de bästa PS4 VPN-tjänsterna på denna sida eller gå direkt till min personliga favorit, ExpressVPN
  . Installera VPN-programvaran på din hemdator.
 2. Anslut din PS4 till din dator med Ethernet-kabeln.
 3. När du är ansluten öppnar du Kontrollpanelen på din PC. Navigera till "Nätverks-och delningscenter"
  och klicka på "Ändra adapterinställningar" på vänster sidofält.
 4. Högerklicka på VPN-anslutningen (den du just har installerat på din PC) och klicka på "Egenskaper." Gå "Delning" flik.
 5. Kryssa för "Låt andra nätverksanvändare ansluta via datorns internetanslutning" låda.
  Hitta "Nätverksanslutning" rullgardinsmeny och välj din internetanslutning hemma.

  Ställ in ett VPN med en PC

 6. Anslut till VPN på din PC. Var noga med att välja en server som passar dina behov!
 7. Starta upp din PS4. Gå till huvudmenyn "inställningar" sedan "Nätverksinställningar."
 8. Under "Nätverksinställningar," Välj "Ställ in Internet-anslutning." Välja "Använd en LAN-kabel" när frågan.
 9. Välj "Lätt" anslutningsmetod och bekräfta "Använd inte en proxyserver" när frågan.
 10. Acceptera och testa dina nya inställningar så är du bra att gå!

De bästa Playstation 4 VPN: erna - sammanfattningar

Kolla in sammanfattningarna nedan för en ingående titt på det bästa VPN för PlayStation år 2020. Om du behöver mer information om någon av tjänsterna i denna lista, kolla in våra detaljerade VPN-recensioner.

Vad är en Playstation VPN?

Ett virtuellt privat nätverk är en tjänst som tillåter människor att låtsas vara i ett annat land. Genom att använda ett VPN tillsammans med en PlayStation låter vem som helst och var som helst avblockera geobegränsade strömmar. Många TV-stationer och onlinetjänster måste blockeras i vissa regioner på grund av upphovsrättsbegränsningar. Även tjänster som kan köpas i ditt land - som Netflix, Hulu eller Amazon Prime TV - har avsevärt minskat kataloger i de flesta länder. Med en PlayStation VPN kan du komma åt allt detta innehåll.

Genom att ansluta till en VPN-server i ett specifikt land verkar du verkligen bor där. Detta låter dig spela live-spel mot spelare på utländska servrar. Det här är bra för människor som vill spela mot människor som talar specifika språk (moderna språkstudenter som studerar utomlands, till exempel som vill spela mot människor i sitt eget land).

Genom att låtsas vara i ett annat land med hjälp av en Playstation VPN kan användare också komma åt fler titlar och också köpa speltitlar innan de officiellt släpps i sitt eget land.

Vanliga frågor om PlayStation VPN

Det fantastiska med PS3- och PS4-system är att det har inbyggd mediaspelarfunktionalitet. Det låter dig också installera och använda appar och tjänster som Netflix. Det är av detta skäl som en VPN är ett sådant vindfall. Inte bara kan du få åtkomst till fler appar för din Sony PlayStation, utan du kan också komma åt mer innehåll på de appar du redan har.

Här är bara några av apparna som du kan komma åt mer innehåll på om du prenumererar på ett av våra rekommenderade Playstation VPN: er:

 • PlayStation Vue
 • PlayStation nu
 • Netflix
 • Spotify
 • Hulu
 • Amazon Instant Video
 • Youtube
 • Rycka till
 • Plex Pass
 • IGN
 • WWE-nätverk
 • Vevo
 • HBO Go
 • Crunchyroll

Som du kan se från applistan ovan kan du med ett VPN komma åt tjänster som PlayStation Now och HBO Go (som båda är endast USA). Även gratis tjänster som YouTube och Vevo kommer att förbättras massivt tack vare ett VPN. Du behöver en snabb VPN-tjänst för att avblockera Youtube, Vevo och andra streamingtjänster eftersom en VPN kan bromsa din internetanslutning. Detta beror på att du aldrig behöver oroa dig för att få en "Den här videon är inte tillgänglig i ditt land" lägga märke till. Oavsett vilka appar du vill använda, kommer ett VPN att låta dig få tillgång till mer innehåll än någonsin tidigare. Det är viktigt att notera om du letar efter ett VPN för Netflix, Hulu, Spotify, etc. att alla tjänster i vår lista avblockerar tjänsten ovan. Du kan dock ha problem med att blockera dessa tjänster med andra VPN: er.

Avblockera Netflix på PlayStation

Netflix-abonnenter i Storbritannien har bara åtkomst 40% av hela katalogen

De flesta länder får ett litet Netflix-bibliotek jämfört med USA. Med en Playstation VPN kan du ansluta till en server i USA för att titta på 100% av Netflix-titlar från var som helst i världen. För vissa människor kan det innebära en ökning med 85 procent i antalet tillgängliga filmer och TV-program!

Avblockera Amazon Prime Instant Video på PlayStation

Amazon Prime Instant Video är en annan tjänst som inte kan visa allt, överallt. På grund av licensbegränsningar som upphovsrättsinnehavare har lagt till måste det vara strikt för vad som kan ses i varje land. Med en VPN för PlayStation kan du låtsas vara i ett annat land för att få åtkomst till stora mängder extra innehåll på Amazon. Se vår Amazon prime guide för information om hur du använder ett VPN med prime och ta reda på vad den bästa VPN för amazon prime är.

Avblockera Spotify på PlayStation

Många människor runt om i världen älskar Spotify. Tyvärr är Spotify emellertid endast tillgängligt i 59 länder. Det betyder att miljoner människor inte kan komma åt den populära musikströmningstjänsten. Dessutom finns det ingen licens för begränsning av licenser i dessa 59 länder. Dessutom har vissa platser inte åtkomst till Apple Music.

Med ett VPN för PS4 kan du låtsas vara i USA för att komma åt hela Spotify-katalogen (inklusive Apple-musik) för att lyssna på stora mängder musik på din PlayStation.

Få tidig tillgång till PlayStation-spel

När nya spel släpps får ibland vissa länder dem först. Detta kan vara frustrerande, särskilt om det är ett spel du är desperat efter att spela. Ett bra exempel är japanska och koreanska RPG, som släpps månader senare runt om i världen.

Den goda nyheten är att genom att använda ett VPN kan du låtsas vara i något annat land för att få tidig tillgång till spel. På så sätt kan du spela alla spel först - precis som de lyckliga spelarna som bor där!

Spela fler spel

Dessutom är det några PS4-spel helt förbjudet på några ställen. Visste du att Battlefield 4 är förbjuden i Kina? Vad sägs om Vietnam förbjuda Mega Man 5 för att ha en "offensiv spelchef?"

Tyvärr är dessa typer av förbud vanliga. Men med ett VPN kan du övervinna regionala begränsningar och njuta av hela PlayStation-spelbiblioteket. Anslut bara till en VPN-server där spelet inte är förbjudet, och du kan börja spela direkt! För mer information om avblockering av innehåll i Kina, ta en titt på vår bästa guide för VPN för Kina.

Använda en VPN-router med PlayStation

Tyvärr är det inte möjligt att installera ett VPN direkt på en PlayStation. Men detta hindrar inte tusentals på tusentals Ps4-ägare från att njuta av fördelarna med ett VPN. Genom att installera en VPN på en DD-WRT-router, servas alla enheter i ditt hem - inklusive din PlayStation - automatiskt av VPN. Routern ansluts till VPN-servern i det land du väljer, vilket innebär att din Playstation automatiskt verkar vara i det landet.

Det är också skyddat med VPN-kryptering, vilket innebär att dina data är helt privata. Det här är fantastiskt eftersom det betyder att din Internetleverantör inte har någon aning om att du får åtkomst till begränsat innehåll på din PS4.

Skydda din PS4 från hackare med ett VPN

Krypteringen som en VPN tillhandahåller hindrar inte bara Internetleverantörer från att spåra vad du gör online, det döljer också din riktiga IP-adress (digital plats). Detta hindrar hackare och cyberbrottslingar från att hacka ditt PS4 och det PlayStation Network-konto du har på det.

Tyvärr har det förekommit en växande mängd fall där PS4-användare har hackats. Ett fall 2016 kostade till och med en PS4-användare flera hundra dollar. Om du inte vill förlora pengar är en VPN den perfekta lösningen.

En VPN kan hindra ondska spelare från att starta DDoS-attacker på dig - för att förstöra dina chanser att vinna ett spel.

Ps4 hackad

Minska efterhand på din PS4 med ett VPN

En annan fördel med att använda en Playstation VPN kan reduceras efterhand. När du ansluter till en server för att spela onlinespel kan avstånd orsaka dåligt "ping" priser. Detta kan till exempel resultera i att du skjuter någon först (till exempel) men trots detta dödar deras kula dig först. Detta fenomen är extremt irriterande och en VPN kan hjälpa under vissa omständigheter.

Genom att ansluta till en server nära där spelservern är eller ligger mellan dig och servern kan du minska pingfrekvensen eller till och med dirigera ditt internet på något snabbare sätt. Tänk på att detta inte alltid fungerar för alla, överallt. Så om du lider av att hämma, rekommenderar vi att du använder en VPN-rättegång (eller tillbaka-garanti) för att se om det hjälper dig. Om det inte går, kan du alltid avbryta och få din fulla återbetalning.

Playstation VPN: ar - Slutsats

I den här artikeln har vi beskrivit allt du behöver veta om att skaffa dig ett VPN för PlayStation 4. För att använda ett VPN med en Playstation behöver du en blixt-snabb VPN, så se till att hålla dig till ett av våra rekommenderade VPN: n om du vill inte bli allvarligt besviken av en olämplig tjänst.

Slutligen, även om du inte nödvändigtvis behöver ett VPN för att njuta av ditt PS4-system, kan det inte vara tvivel om det Om du använder en kommer du att förbättra din PS4-upplevelse massivt. Detta gäller särskilt om du bor i ett land där vissa spel eller streamingtjänster inte är tillgängliga.

Dessutom, eftersom de snabba VPN: er för PlayStation som vi rekommenderar i den här artikeln alla har provperioder och återbetalningsgarantier - du kan se vad allt väsen handlar om genom att testa VPN: er själv utan att riskera något av dina pengar. Prenumerera på ett av VPN: n (eller testa några) och be om pengarna tillbaka. Du kan alltid bestämma om ditt favorit VPN senare!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me