5 bästa säkerhetskopior för tidsmaskin

Om du är Mac-användare vet du förmodligen att macOS kommer med ett kritikerrosat backupprogram som heter Time Machine. Detta är fantastiskt, men out-the-box Time Machine säkerhetskopierar bara dina data till en extern fysisk enhet eller ett lokalt NAS-system som stöder Time Machine-protokollen.

Bra datakopieringsmetod följer dock den gyllene 3-2-1-regeln där minst tre kopior av dina data bevaras för att säkerställa mot någon form av förlust.

Den traditionella formeln är att hålla en kopia på din enhet (originalkopian), lagra en kopia lokalt men inte ansluten till din dator (t.ex. på en NAS eller extern hårddisk) på ett säkert sätt borta från virus som kan påverka din dator och för att lagra en annan kopia online.

När allt kommer omkring kan en lokal körning bli stulen, förlorad i en brand, skadad av vatten eller vem vet vad!

Följande Cloud-reservtjänster och -produkter stödjer enkel och automatisk säkerhetskopiering av dina Time Machine-data till ett molnkonto för att ge ett robust 3-2-1-skydd.

Du bör vara medveten om att det kan orsaka duplicering mellan data som säkerhetskopieras av Time Machine och data som du laddar upp till ditt molnkonto på vanligt sätt. För att förhindra att denna duplicering äter upp ditt värdefulla molnserverutrymme kanske du därför vill utesluta att vissa mappar laddas upp av antingen Time Machine eller din backup-programvara.

5 bästa säkerhetskopior av Time Machine

Nedan har vi listat de fem bästa säkerhetskopiorna för tidsmaskiner. För mer information om dessa tjänster, bläddra nedan för att läsa en sammanfattning av varje tjänst eller klicka igenom till deras webbplats med länkarna nedan.

 1. Jag kör

  - Användarvänlig | Kostnadseffektiv | End-to-end-kryptering

 2. ibackup

  - Mobilappar | Affärsinriktad | End-to-end-kryptering

 3. Hjortron

  - Hosting-alternativ | Freemium | Time Machine support

 4. DollyDrive

  - Mac & iOS-fokuserad | DollyClone | Användarvänlig

 5. Överföra

  - Panic Sync | Support för 11 molntjänster | Klient-sida e2e-kryptering

5 bästa säkerhetskopior för Time Machine - Sammanfattningar

Ta en titt på listan över de bästa tjänsterna för säkerhetskopiering av maskiner nedan, klicka igenom till webbplatsen för mer information om deras tjänst.

1. IDrive

IDrive kan vara rimligt prissatt, men det skimpar inte efter funktioner

 • Prissättning

  Från $ 17,38
  per år

IDrive är en rimligt backup-leverantör som använder en stark kryptering från klientsidan. Den har online-filsynkronisering, flera enheter säkerhetskopiering, filversion för upp till 30 tidigare versioner. Vi speciellt gillar det faktum att IDrive stöder Linux molnskopia via ett GUI eller paket med skript.

För att förhindra dubblering av filer, utesluter IDrive som standard datamappen från Time Machine från säkerhetskopior som standard. Det kan dock enkelt inkluderas genom att gå till Inställningar -> Exkluderade filer / mappar från säkerhetskopiering -> Filer / mappar med partiella namn och avmarkera mappen Backups.backupdb.

Din Time Machine-säkerhetskopia sparas sedan i din IDrive-lagring med hjälp av den sökväg du har konfigurerat i Time Machine-inställningarna på din Mac.

2. IBackup

IBackup fokuserar främst på företag och erbjuder stark e2e-kryptering och katastrofåterställning

 • Prissättning

  Från $ 9.95
  / månad

Denna molnleverantör har ett starkt fokus på säkerhetskopiering av små företag. Som sådan innehåller dess funktionslista saker som fullständig säkerhetskopiering, en katastrofåterställningsplan (DR), flera underkonton, HIPAA, Sarbanes-Oxley, GLBA och SEC / FINRA efterlevnad och mer.

IBackup är emellertid perfekt användbar som en personlig säkerhetskopieringstjänst, och alla kommer att hitta sina mobila appar för iOS och Android. Som standard är data krypterat serversidan med AES-256, men det är möjligt att använda en privat krypteringsnyckel som inte är lagrad på IBackup’s servrar istället.

För att aktivera Time Machine-säkerhetskopiering med ditt IBackup-konto öppnar du bara Mac-skrivbordsklienten, går till Inställningar och ser till att Time Machine-säkerhetskopiering är vald.

3. CloudBerry

Cloudberry är helt anpassningsbar, med värdalternativ och en rad olika servrar

 • Prissättning

  Från $ 49.99
  per år

Cloudberry Explorer är freeware-programvara (med en premium Pro-version tillgänglig) som låter dig hantera och säkerhetskopiera filer till Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud och Openstack-konton. Cloudberry erbjuder också en fullt värd prenumerationstjänst med ditt val av dessa moln SaaS-leverantörer.

Oavsett om du bara använder sin freeware-programvara med din personliga molntjänst eller Cloudberry’s prenumerationstjänst, Cloudberry stöder säkerhetskopiering av Time Machine till molnet.

Detta kräver lite mer konfiguration än med ovanstående två tjänster, men tydliga instruktioner finns tillgängliga på webbplatsen. I grund och botten beror det bara på att välja din Time Machine’s extern säkerhetskopia’s root Backups.backupdb-mappen som din Backup Source.

4. DollyDrive

DollyDrive har sin egen egna funktion som är säker på att säkerhetskopiera hela systemet - DollyClone

 • Prissättning

  Från $ 5.00
  / månad

DollyDrive är en molnteknisk säkerhetstjänst designad från grunden för macOS. Det gör alla vanliga saker du kan förvänta dig av en sådan tjänst, och den har en iOS-app för åtkomst och hantering av dina filer var som helst.

Mer ovanligt erbjuder DollyDrive en funktion som heter DollyClone som skapar en fullständig säkerhetskopia av hela systemet. Precis som Time Machine gör, förutom att denna säkerhetskopia sparas i molnet. Så medan DollyDrive inte gör det’t säkerhetskopiera dina faktiska Time Machine-data till molnet, det ger exakt samma effekt.

Du kan naturligtvis använda DollyClone tillsammans med Time Machine själv för att också säkerhetskopiera alla dina data lokalt.

5. Sänd

Transmit skiljer sig från mängden tack vare Panic Sync-funktionen

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Transmit är en FTP-klient med inbyggt stöd för 11 av de mest populära molntjänsterna, allt från konsumentfokuserade tjänster som Dropbox och Google Drive till SaaS-tjänster som Amazon S3 och Microsoft Azure. Det finns dock inget iCloud-stöd.

Det som skiljer Transmit från de miljoner andra FTP-klienter där ute är dess Panic Sync-funktion. Som namnet antyder ger detta en realtidsbackup av dina data genom att synkronisera det till det moln du väljer. Och eftersom den stöder synkronisering från externa hårddiskar och NAS-enheter kan du använda den för att automatiskt säkerhetskopiera all data från din Time Machine-enhet.

Slutgiltiga tankar

Du kan aldrig ha för många kopior av dina viktiga data, och Time Machine ger en mycket hög skyddsnivå mot katastrof genom att säkerhetskopiera allt på din Mac. Ovanstående tjänster och produkter tillåter dig att spara Time Maskinens skyddsnivå för molnet så att oavsett vad som händer kan du göra en fullständig systemåterställning. Och det ger en hel del sinnesfrid.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me