5 Bästa tjänsterna för FTP-säkerhetskopiering – FTP-lagringslösningar för moln

Säkerhetskopiera data med FTP (File Transfer Protocol) -anslutningar blir en sällsynthet. Moderna molnlagringstjänster tenderar att tillhandahålla fjärrfilåtkomst och överföringstjänster via webbläsarbaserade gränssnitt eller nedladdningsbar klientprogramvara. Som ett resultat blir FTP-säkerhetskopior föråldrade.

Men bara för att FTP-säkerhetskopiering blir svårare att hitta, betyder det inte att den inte är användbar. Och för personer som redan använder FTP i sina dagliga ansträngningar - är det en legitim säkerhetskopieringsmetod som enkelt kan införas i deras arbetsflöde.

Tack och lov för dessa människor finns det fortfarande några utmärkta alternativ runt som ger FTP-anslutning till molnuppladdningar och nedladdningar. I den här artikeln har vi hittat de bästa 5 tjänsterna för FTP-säkerhetskopiering så att du kan fortsätta med att spara data i molnet utan besväret med att söka efter dem.

Bästa tjänsterna för FTP-säkerhetskopiering

Vi har listat de fem bästa FTP-säkerhetskopieringstjänsterna nedan. Om du behöver mer information om någon av dessa tjänster, ta en titt på våra sammanfattningar av varje tjänst under detta avsnitt eller klicka igenom till webbplatser med hjälp av länkarna nedan.

 1. Livedrive

 2. En enhet

 3. Bakop

 4. Försvara Hosting

 5. Kör HQ

5 Bästa FTP-säkerhetskopieringstjänster

Nedan har vi sammanfattat allt som gör dessa tjänster bra! Om du behöver mer information om någon av de tjänster vi har listat nedan, kolla in leverantörens webbplats.

1. LiveDrive

 • Prissättning

  Från $ 8.00
  / månad

LiveDrive är en av de få leverantörerna som fortfarande tillhandahåller FTP-säkerhetskopior, inklusive stöd för både filuppladdning och nedladdningsupptagningsfunktion. Och tjänsten ger säker FTPS (även känd som FTPES, FTP-SSL och FTP Secure).

Användare på både Mac och Windows kan använda valfri FTP-klientprogramvara (som FileZilla, Cyberduck eller Panic Transmit) för att ansluta till sin Livedrive-lagring. Förutom FTP-funktionalitet tillhandahåller Livedrive en mängd andra funktioner som företag kommer att vara användbara vid säkerhetskopiering av sina system och webbplatser (såväl som hos deras klienter, om de kontrollerar dem). Detta inkluderar integrerad fildelning, NAS-kompatibilitet och lokalt lagringsutrymme.

Det är dock värt att notera att FTP-backup endast erbjuds i Livedrive’s Portfölj och Pro-svit planer.

2. ADrive

 • Prissättning

  Från $ 25.00
  / månad

ADrive är ett utmärkt alternativ för alla som söker en molnleverantör som stöder FTP-säkerhetskopiering med både uppladdning och nedladdning via FTP. Det är inte bara lätt att använda, utan det har ett stort urval av användbara funktioner inklusive online-samarbete, integrerad fildelning och stor filstöd.

Användare kan komma åt ADrive-filer via vilken FTP-klient som helst, vilket innebär att du är fri att använda den programvara du redan har. Och ADrive tillåter användning av AUTH TLS för att överföra filer säkert, samt möjligheten att hantera SSH-nycklar för säker, automatiserad åtkomst. Detta gör ADrive’s FTP-backup idealisk för alla som behöver säker FTP.

Liksom Livedrive begränsar dock ADrive FTP-stöd till vissa utvalda planer, nämligen deras Personlig premium och Företag planer. Därför behöver du en av de specifika prenumerationsplanerna för FTP-säkerhetskopior.

3. Bakop

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Bakop är en annan molnlagringstjänst som tillhandahåller FTP-anslutningar för att ladda upp och ladda ner filer. Bakop är dock unikt eftersom det är en tjänst som är dedikerad till FTP-säkerhetskopior.

Bakop-webbplatsen och servrarna är extremt enkla att installera och använda. Och användare kan välja exakt var de vill att deras data ska säkerhetskopieras.

Bakop stöder populär FTP-programvara som Secure Transfer, rsync och den ständigt populära FileZilla. Detta gör Bakop till ett bra alternativ om du’vill se att introducera FTP-säkerhetskopior på en arbetsplats och don’Jag vill tappa anställda med komplicerad ny programvara.

En nackdel som skapas genom dess enskilda fokus på FTP är att det saknar många funktioner som tillhandahålls av många standardmolnlagringstjänster. Av denna anledning är Bakop idealisk för FTP-säkerhetskopiering, men vann’kan inte användas om ditt företag bygger på flera typer av programvara med olika behov.

4. Försvara Hosting

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Defend Hosting är en molnskyddstjänst som tillåter användare att säkerhetskopiera data till sina molnservrar med någon FTP-klient. Detta gör att du kan börja säkerhetskopiera data utan att behöva lära dig ett nytt gränssnitt eller programvara och innebär att du kan använda Filezilla, SmartFTP eller någon annan FTP-klient du föredrar.

Defend Hosting tillhandahåller också säkra överföringsalternativ inklusive FTP: er (FTP över SSL / TLS) och SFTP (SSH File Transfer Protocol). Vad’Dessutom ger tjänsten dygnet runt support för att säkerställa att du alltid kan säkerhetskopiera filer via FTP till dess servrar.

Denna leverantör sägs ge snabba hastigheter, och med priser som börjar på $ 5 per månad för 20 GB utrymme ökar till $ 20 per månad för 500 GB är tjänsten heller inte särskilt dyr.

5. Kör HQ

 • Prissättning

  Från $ 1.99
  Faktureras varje månad

DriveHQ är en annan tjänst som tillhandahåller moln-säkerhetskopior via FTP. Säkerhetskopieringsservrarna kan användas via vilken FTP-klient som helst, inklusive FileZilla, CuteFTP, WsFTP, SmartFTP, Fetch, CoreFTP eller Cyberduck. DriveHQ Cloud FTP Server är också kompatibel med all FTP (SFTP / FTPS) klientprogramvara.

Användare kan kartlägga det som en Cloud Drive eller använda DriveHQ: s ursprungliga FileManager-programvara, vilket den hävdar är enklare än vanlig FTP. Tjänsten är också snabb och har ett stort utbud av funktioner och backupalternativ utöver FTP.

Personliga och företagsabonnemangsmodeller finns tillgängliga. Och användare kan helt anpassa sina prenumerationer för att lägga till mer lagringsutrymme eller användare om det behövs. Utrymmet för expansion är stort med konton tillgängliga för upp till 1000 användare med enorma mängder lagringsutrymme.

Våra kriterier

På ProPrivacy.com rekommenderar vi säkra säkerhetskopieringstjänster för moln som tillhandahåller kryptering i alla delar. Dessa tjänster säkerställer att dina data alltid är helt säkra. När det gäller FTP-säkerhetskopior finns det emellertid färre alternativ, vilket innebär att du inte kan vara så picky och valfri.

När vi undersöker den här artikeln såg vi efter tjänster som inte bara erbjuder FTP-anslutningar till reservservrar, men som också har många andra funktioner och ett gott rykte hos sina användare.

Leverantörerna i denna lista valdes utifrån deras utbud av funktioner, användbarhet, värde för pengarna och total prestanda. Vi har gjort vårt bästa för att lyfta fram både deras styrkor och svagheter så att du kan fatta ett välinformerat val innan du registrerar dig.

Tyvärr erbjuder tjänsterna ovan inte ett gratis alternativ, om du letar efter en gratis tjänst kan du titta på vår kostnadsfria molnskopilista..

Men om ditt företag kräver att data överförs och säkerhetskopieras med HIPAA- eller GDPR-överensstämmelse, rekommenderar vi att du kommunicerar direkt med din föredragna tjänst för att säkerställa att det är möjligt att göra FTP-säkerhetskopior med överensstämmelse med dessa sekretessbestämmelser..

5 Bästa tjänster för FTP-säkerhetskopiering

FTP blir sällsyntare och mer sällsynta när företag och individer flyttar till säkrare former av säkerhetskopieringar som överensstämmer med de senaste nya gällande sekretessbestämmelserna som GDPR. För företag eller personer som fortfarande behöver eller behöver FTP-säkerhetskopior finns det fortfarande vissa tjänster på marknaden som kan tillhandahålla uppladdning och nedladdning till molnservrar via FTP-protokollet.

Oavsett om du letar efter en FTP-specifik molntjänst - eller helt enkelt en leverantör som erbjuder FTP-säkerhetskopiering bland dess andra funktioner - kommer denna lista att hjälpa dig att hitta några av de bästa tjänsterna tillgängliga under 2020.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me