5 bästa VPN: er för Irland

Oavsett om du bor och arbetar i Irland, eller bara passerar för en semester, är det viktigt att låsa dina data och skydda din integritet med ett Virtual Private Network (VPN).


Irlands internetinfrastruktur och dataregler kan vara lite vilseledande. Det händer mycket under ytan som inte är tydligt för de flesta användare. Tro det eller ej, Reportrar utan gränser rankade Irland som 9: e av 180 länder i sitt 2016-index, vilket innebär att det var det nionde mest liberala landet när det gäller tillgång till information och brist på censur. Men det finns mycket som du förmodligen inte vet, och, till skillnad från det gamla ordet, vad du inte vet kan göra illa dig.

För att hjälpa dig att vara säker och säker kommer jag att titta närmare på de bästa VPN: erna för Irland. Efteråt kommer jag att diskutera Irlands internetnyanser mer detaljerat.

Bästa VPN för Irland: Sammanfattning

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

Bästa VPN för Irland: Överväganden

Få åtkomst till begränsat innehåll i Irland

Jag nämnde redan att Irland rankades som nionde av 180 länder när det gäller internetfriheter och brist på censur. Med det i åtanke kanske du tror att innehåll inte någonsin är blockerat eller begränsat i Irland, men det är inte fallet. Det betyder helt enkelt att regeringen inte inför hårda censurbegränsningar som de som är vanliga i Mellanöstern och Sydostasien..

Statlig censur är bara en anledning till att vissa webbplatser är otillgängliga inom Irland. Det finns många andra orsaker som främst beror på ekonomiska skäl. Exempelvis gör handelsregler och licensavtal det olagligt att få tillgång till vissa typer av innehåll från Irland. Dessutom har många länder och territorier oerhört olika lagstiftningsintrång och lagar om upprätthållande av upphovsrätt, som har godkänts av den irländska regeringen.

Dessa typer av bestämmelser kan hindra åtkomst till olika webbplatser för strömmande innehåll, till exempel de som är värd för strömmande video och ljud, för att inte tala om BitTorrent. Kom ihåg att innehavare av upphovsrätt kan välja att vidta rättsliga åtgärder mot olagliga nedladdare om de kan se nedladdarens verkliga IP-adresser.

Tillgång till innehåll utanför Irland

I vissa situationer, till exempel semester eller affärsresor, måste du få tillgång till innehåll som är fysiskt värd inom Irlands gränser. En av de mest populära resurserna som är begränsad är RTÉ Player, även om det finns andra exempel, till exempel BBC iPlayer.

Dessutom finns det många mindre WordPress-webbplatser som använder plugins och tillägg för att blockera inkommande anslutningar från främmande länder. Till exempel, om en bloggare odlar en publik av engelska som är engelska (de från Australien, Nya Zeeland, Kanada, USA, Storbritannien och så vidare), kanske han / hon vill blockera förbindelser från Kina, Ryssland och andra platser.

Detta hjälper inte bara webbplatsägaren att minska skräppost, utan det ökar säkerheten genom att begränsa omfattningen av länder som kan komma åt webbinnehållet. Lyckligtvis kommer en VPN-tunnel att hjälpa till att avblockera alla ovannämnda typer av innehåll via IP-adressmaskering.

Dessutom är många spelare medvetna om att spelservrar distribueras efter region. Många onlinespel ger inte spelare möjlighet att manuellt välja en spelserver, utan istället ansluta till den närmaste servern i regionen. En VPN-tunnel gör det möjligt för spelare att välja en spelserver genom att förfalska sina IP-adresser till önskad region.

Irlands trassliga historia med Microsoft och USA: s federala regering

microsoft

Det är ingen hemlighet att många amerikanska-baserade digitala tjänster fångades i samarbete med National Security Agency (NSA), en ful sanning som framkom när Edward Snowden blåste i visselpipan 2013. Naturligtvis, som ett av USA: s största tekniska företag, var Microsoft djupt involverad i många statliga dataprogram och skandaler, till exempel PRISM-övervakningssystemet.

NSA hade hävdat att den bara spionerade på kommunikationer som var inhemska i ena änden och utländska i den andra, men det visade sig att det också hade avlyssats med rent inhemsk kommunikation. Du kanske tror att det är möjligt att undvika wiretappning av den amerikanska federala regeringen genom att avstå från att ansluta till USA-värdgivna servrar från irländska IP-adresser, men det är inte strikt sant.

Först och främst samlar olika versioner av Windows obsena mängder användaraktivitetsdata. Microsoft hävdar att denna information är anonym och används endast för att förbättra programvaran, men det verkar inte vara fallet. En hel del data är kopplade till användarnas Microsoft-konton, inklusive känslig information som telemetridata, berörings- och inmatningsdata, användaraktiviteter och till och med GPS-data (bland många andra saker).

All denna information hamnar på en Microsoft-server, som mycket väl kan vara värd i USA. Windows 10 är inget undantag. Det bryter tyst användardata i bakgrunden som standard och gör osynliga anslutningar med Microsoft-servrar, såvida du inte uttryckligen inaktiverar inställningar som är begravda i operativsystemet.

För en VPN för Windows och andra operativsystem, titta på guiden nedan:

 • Topp VPN för Windows
 • Bästa VPN Mac
 • Bästa VPN Linux

Nya policyer

Vad har det med Irland att göra, frågar du? I början av 2014 offentliggjorde Microsoft offentliga uttalanden som beskrev nya policyer som skulle göra det möjligt för icke-amerikanska användare att lagra data på utländska servrar.

Tanken var att återställa förtroendet för utländska användare genom att försäkra dem att den amerikanska regeringen inte kunde kamma igenom deras privata data som var värd utomlands. Tyvärr tvingar Patriot Act inhemska amerikanska företag att följa direktiv från underrättelsebyråer, även om den informationen finns på utländska servrar. Ännu värre ger lagen om utländsk underrättelseövervakning (FISA) amerikanska myndigheter befogenhet att samla in data lagrade i EU: s territorier. Som ett resultat av dessa lagar hade Microsoft inget annat val än att följa när de amerikanska domstolarna tvingade den att förlora e-postmeddelanden och kundinformation som finns i Irland.

Till sitt värde bekämpade Microsoft tand och spik för att skydda sina användares datarätt, men det är bredvid punkten. Den olyckliga sanningen är att datalagarna alltid förändras, och du är inte i sig säker från utländska regeringars övervakning även om du bor i Irland.

Skydda din identitet med ett VPN

vpn

Medan det är lite vi kan göra för att kontrollera utländska övervakningslagar, kan du använda bestämda åtgärder (annat än att undvika att använda digitala tjänster) för att skydda din integritet. Därför måste du verkligen använda ett VPN för att låsa upp din datakommunikation och skydda din identitet. Skulle någon verkligen vilja att deras personuppgifter hamnar i en utländsk regering? Självklart inte!

För att vara rättvis skulle inte ens en VPN ha hjälpt till i Microsoft- och NSA-krisen, eftersom informationen var bunden till Hotmail-konton. Emellertid visar detta fiasko hur försiktigt vi behöver handla om att vidta åtgärder för att säkra våra data, snarare än att blint lita på teknikföretag som ger tillräckligt skydd.

Microsoft är bara ett exempel. Det har funnits flera andra högprofilerade teknikföretag som lokaliserade sina servrar i Irland i ett försök att ge en bred kaj till NSA: s långa räckvidd. Som Microsoft-exemplet illustrerade är lokalisering av resurser i Irland emellertid inte en effektiv motåtgärd mot NSA: s hemliga wiretapping-initiativ.

Bästa VPN: er för Irland: Slutsats

Trots gratis och öppen internetlagar finns det fortfarande mycket innehåll som är oåtkomligt i Irland. Om du reser och behöver komma åt innehåll som är värd i Irland kan du dessutom upptäcka att din nuvarande IP-adress är blockerad av webbservrar.

Idag har vi helt enkelt inte råd att låta stora teknikföretag som Microsoft hantera vår säkerhet för oss. Istället måste vi vidta proaktiva åtgärder för att säkerställa att våra uppgifter är säkra. Microsofts värd för data i Irland räckte fortfarande inte för att ge en garanti för sina kunders datasäkerhet. Även om vi kanske inte kan välja var stora företag är värd för sina data, är det verkligen en enkel fråga att stärka vår online-säkerhet.

Det enklaste och säkraste sättet att skydda vår online integritet och åtkomstbegränsat innehåll är genom att använda en VPN. De ovannämnda leverantörerna är de bästa VPN: n för Irland (även om flera andra VPN-leverantörer är värd för servrar i Dublin). Om du fortfarande inte är säker på vilken tjänst du gillar rekommenderar jag att du utnyttjar en kostnadsfri testversion för att testa den själv.

Bästa irländska VPN: sammanfattning

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

BILDKREDITS: Yuriy Seleznev / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me